Autor: Paco | 14.4.2016 | 0

Všichni pozorovali každý můj pohyb a náznak, který by jim prozradil, co se mi honí hlavou, sami však přitom nehnuli ani brvou. Každá moje slabika zaznívala do ticha, jako bych zde byl sám. Vtom protrhl klid urostlý mořský vlk sedící přímo proti mě, který s bouchnutím do stolu zařval: „Prachsprostá lež!“

Hráči ve hře Piráti představují posádku pirátské lodi. Chtějí si pro sebe najít nejvíce map a pokladů, aby získali co nejvíce stříbra. Stříbrné mince získávají také za přistižení blufování jiných hráčů.

Příprava hry:

Kolik hráčů hru hraje, tolik pečetí se umístí na stůl. Každý hráč dostane 3 stříbrňáky. Zbytek mincí slouží jako bank. Balík karet se zamíchá a každý hráč dostane stejný počet karet. První kolo začíná nejmladší hráč. V dalších kolech začíná hráč s nejméně mincemi.

Průběh hry:

Hra se hraje na kola, která mají dvě fáze:

V první fázi hráči postupně vykládají karty na stůl rubem vzhůru a ostatním řeknou, co je na kartě vyobrazeno. Je možno hrát dva styly hry, a to buď bez blufování (hráč, který kartu vyložil, musí říci co na ní je pravdivě), nebo s blufováním. Při hře s blufováním může po vyložení daný hráč lhát o tom, co je na líci vyložené karty. Pokud si některý z hráčů myslí, že daný hráč blufuje, vyzve jej na souboj. Tímto mohou hráči stříbrňáky jak získávat, tak i ztrácet.

Ve druhé fázi hráči opět ve stejném pořadí, v jakém karty vyložili, karty také berou a vykonají akci, která je na líci zobrazena. Snaží se takto získat co nejvíce zlaťáků a soupeřům zde přenechat karty, které jsou nevýhodné. 

Poté se určí hráč s nejméně stříbrňáky a ten začíná kolo nové.

Konec hry:

Jakmile v banku nezbyde ani jedna mince, hra končí. Hráči si sečtou své mince a vítězem se stává ten, kdo jich má nejvíce. Při remíze se o vítězství hráči dělí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Mozkozrout
Mozkozrout
Akt. cena: 205 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas