Autor: Yedle | 29.5.2015 | 0

„Jacku, hlášení!“ přivolal si k sobě kapitán Mořského lva, Jason Swallow, prvního důstojníka a střihnul si z láhve rumu. Přibelhal se starý jednooký pirát a skrz zuby procedil: „To mladý ucho našlo v podpalubí kus mapy k pokladu, šéfe. Ale bastard Sam nám z ňákýho důvodu podříz kuchaře. Jinak sou ztráty na naší straně zatím minimální.“ „Pes prašivej, zejtra mu naoplátku vodpráskneme tu jeho couru,“ pronesl kapitán, zařehtal se a otočil se k posádce. „Vy krysy, do boje! Chci svoje zlato!“

Ve hře Libertalia se dostanete do role plundrujících pirátů soupeřících s ostatními posádkami o poklady obchodní lodi. Máte tři týdny na to stát se tím nejbohatším kapitánem ze všech. Startovní pozice jsou vyrovnané a všichni hráči mají zpočátku stejnou posádku. K vítězství je potřeba taktika, blufování, dobrá paměť a také trocha štěstí.

Příprava hry:

Hráči si vyberou svou frakci, vezmou si destičku doupěte, balíček karet, 10 dublonů a umístí skórovací žetony do pozice 0. Na herní desku v podobě lodi se náhodně vytáhne stejný počet žetonů kořisti pro každý den jako je hráčů ve hře. Jeden z hráčů zamíchá svůj balíček posádky a vezme z něj 9 náhodných karet, ostatní hráči si najdou stejné karty.

Průběh hry:

Celá hra trvá pomyslné 3 týdny, kdy šest dní vaše pirátská posádka plundruje loď Libertalia a sedmý den odpočívá – počítá se skóre. Na začátku dne hráč tajně vybere člena posádky, který půjde loupit a umístí jeho kartu lícem dolů na stůl. Společně se pak karty otočí a seřadí podle čísel na hrací plán lodi. K určení pořadí slouží číslo v levém horním rohu, remízu řeší menší číslo v levém spodním rohu. Někteří piráti mají takzvané denní schopnosti, ty se v tuto chvíli ihned vyhodnotí. A konečně přichází na řadu samotné rabování! Hráč, který má svého piráta nejvíce vpravo na herním plánu, si bere kořist jako první. Po něm následují další hráči v pořadí. Přeživší pirátí se s kořistí přemístí do doupěte, mrtví na odhazovací balíček. Nakonec se vyhodnotí případné noční efekty. Tento postup se opakuje, dokud na lodi nezbude vůbec nic. Spočítají se dublony a posunou skórovací žetony. Vše se pak připraví stejně jako na začátku jen s tím rozdílem, že „první“ hráč si dobere pouze šest karet a přidá je ke zbylým z předchozího kola.

Konec hry:

Po třech kolech (týdnech) vyhrává hráč s nejvíce body.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Scythe + Rozšíření
Scythe + Rozšíření
Akt. cena: 5555 Kč
Končí za: 18 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas