Autor: davidsv | 8.11.2023 | 0

Království Británie jsou ve válce. Mnohá již padla do rukou invazivních Dánů, což zanechalo velké království Wessex osamocené, ale odhodlané, pod velením krále Alfreda. Jste jedním z velkých velitelů nebo politiků v této válkami vláčené zemi, která je nám dnes známá jako Anglie. Jak saské, tak dánské armády otevřeně bojují o nadvládu, a je na vás, abyste změnili váhy moci. Abyste si tyto země mohli nárokovat, budete muset jít trnitou cestou plnou nástrah na obou stranách konfliktu. Zradíte své spojence pro moc? Jakou roli budete hrát při zrození nového národa a budete ho nakonec ovládat celý?

The Last Kingdom Board Game je hrou válek a politikaření pro 2-5 hráčů od známého designéra Johna D Claira, která je založena na Netflixovém seriálu The Last Kingdom (Poslední království).

Hra The Last Kingdom Board Game má dvě kola, během kterých hráči velí armádám a ovlivňují průběh války. Vaše věrnost Sasům nebo Dánům může být stálá nebo vrtkavá, a vaše skóre bude odrážet nejen vaši zručnost v bitvě, ale také vaši politickou zručnost při manévrování mezi svářejícími se silami Británie.

Každý z deseti vůdců nabízí jedinečné schopnosti a výhody pro zvolení vaší strategie a poskytuje speciální karty k zahájení vaší hry. Na začátku každého kola si hráči doplní karty draftováním z balíčku pro dané kolo, a pak začíná boj v jednom z pěti regionů. Hráči střídavě hrají karty, kterými dávají povely saským nebo dánským armádám, získávají sympatie k různým frakcím nebo umisťují figurky svých hrdinů nebo vůdce, aby změnili průběh války. Hráči také mají přístup k trhu s akcemi, které jsou dostupné všem za cenu platby (od nejlevnějších po nejdražší) akčních žetonů. Každá zakoupená akce na trhu ihned změní pořadí a posune se na konec stupnice (nejdražší) trhu.

Alternativně se hráči mohou rozhodnout pasovat ve svém tahu a počkat, jaké tahy udělají jejich protihráči.

Jakmile všichni hráči po sobě pasují, začne vyhodnocení boje v aktivním regionu na základě sil saských a dánských armád. Hráči získávají body vítězství, pokud jsou spojeni s vítěznou frakcí (nehledě na přítomnost vůdce v aktivním regionu) a na základě své úrovně sympatií k dané frakci. Boj se pak přesune do dalšího regionu podle umístění tokenu následnictví, a bitva pokračuje.

Po tom, co byl osud každého z pěti regionů rozhodnut, končí kolo. Po dvou kolech hry vyhrává hráč, který nasbíral nejvíce bodů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Comancheria - sice rozbalená, ale karty zatavené.
Comancheria - sice rozbalená, ale karty zatavené.
Akt. cena: 1300 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas