ALBI: Oznámení chystaných titulů v rámci Albi Game Day Keynote

Autor: Tomoko | 5.11.2023 | 11

Vydavatelství Albi ve středu 1. 11. 2023 připravilo další video z cyklu Albi Update, ve kterém se průběžně oznamují nové chystané tituly, případně se upřesňují informace o těch již dříve oznámených a představených. Většinu z těchto nově oznámených titulů je již také možné na oficiálním e-shopu vydavatelství předobjednat.

Z nově oznámených titulů, které se dočkají lokalizace, to jsou

Privátní: 2023-11-03-01.jpg

Privátní: 2023-11-03-02.jpeg

Dragon Eclipse je čerstvou novinkou z dílny studia Awaken Realms, jež v záři prošla velmi úspěšnou crowdfundingovou kampaní, kterou podpořilo přes osmnáct tisíc podporovatelů celkovou částkou přesahující tři a půl milionů dolarů. Již v rámci této kampaně bylo možné pořídit hru v kompletní české lokalizaci.

Jedná se o adventuru z kouzelného světa mýtických zvířat a prastarých draků, která nabídne sólové nebo kooperativní hraní a několik herních režimů. Dragon Eclipse je označována jako Collectible Adventure Game (CAG), která přebírá některé z nejzajímavějších aspektů CCG/TCG her, avšak liší se od nich v tom, že krabice již obsahuje všechny balíčky karet a jejich boostery zahrnující základní, unikátní i legendární karty.

V této hře hráči naleznou živý fantasy svět plný Mystlingů, což jsou mýtičtí tvorové, se kterými je možné bojovat, krotit je, chytat a cvičit. Každá bytost má jedinečný balíček karet, které může použít v boji a speciální schopnosti, takže je možné využít také terénní prvky, jako jsou stromy, skály nebo voda, které ovlivňují pohyb a dosah postav. Balíčky lze také v průběhu hry vylepšovat.

Hra nabízí tři herní módy. Stěžejní je kampaňové dobrodružství o dvanácti scénářích ukrytých ve dvou set stránkové příběhové knize. Dalším režimem je mód aréna, ve které se mohou hráči utkat proti sobě, kdy hra přináší několik různých map, na kterých se tento souboj může odehrávat, přičemž každá lokace má svá specifika a přináší různé výzvy. Poslední možnost přináší režim roguelite pro rychlejší jednorázové hraní.

Hra je určena pro 1 až 2 hráče od 12 let s herní dobou okolo 60 až 120 minut a vyjít by měla v roce 2025.

Privátní: 2023-11-03-03.jpg

Privátní: 2023-11-03-04.jpg

Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy je po hrách Unmatched: Souboj legend, Unmatched: Souboj v mlze a Unmatched: Robin Hood vs. Bigfoot další díl ze série Unmatched, jež se dočkal české lokalizace, a který přináší nový kooperativní prvek, avšak je stále plně kompatibilní i s ostatními hrdiny z celé série v rámci kompetitivního režimu. I tato hra si v březnu tohoto roku prošla úspěšnou crowdfundingovou kampaní, která vynesla téměř půl milionu dolarů.

V původních dílech série Unmatched hráči mezi sebou vzájemně bojovali na herním plánu se svými figurkami, které ovládali pomocí balíčku karet, přičemž každá postava má své asymetrické vlastnosti a dovednosti. Tato hra však nabízí nový způsob hraní, kdy namísto vzájemného souboje proti sobě hráči spolupracují proti jednomu ze dvou záporáků a jejich nohsledům. Každý padouch má jedinečné bojiště s jedinečnými cíli a pokud se padouchovi podaří splnit svůj cíl nebo porazí hrdiny, hráči prohrají.

Ve hře najdeme čtyři nové postavy hrdinů: Dr. Jill Trent, Annie Christmas, Nikola Tesla, Zlatý netopýr a dvě postavy padouchů: Můří muž a Vetřelec z Marsu.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 10 let s herní dobou okolo 30 minut a vyjít by měla v únoru 2024.

Privátní: 2023-11-03-05.jpg

Privátní: 2023-11-03-06.jpg

Barcelona je středně náročná euro hra, ve které se hráči stávají asistenty slavného urbanisty Cerdà, který má za úkol modernizovat a rozšířit město. V roli stavitelů je jejich cílem budovat na herním plánu pro občany ze starého města nové ulice a budovy, dopravní infrastrukturu v podobě tramvajových linek i síť veřejných budov a služeb. Hráči také mohou experimentovat s modernismem, novým architektonickým a uměleckým stylem, který přináší další nové herní možnosti.

Každá partie se odehrává v rámci variabilního počtu kol, která jsou přerušovaná celkově čtyřmi bodovacími fázemi. V každém kole hráči odehrají dvě akce, něco si vybudují a připraví se na další kolo. Vítězem se stává hráč s největším počtem vítězných bodů na konci hry.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 14 let s herní dobou okolo 60 až 90 minut a vyjít by měla v únoru 2024.

Privátní: 2023-11-03-07.jpg

Privátní: 2023-11-03-08.jpg

Včelín je ekonomická strategická hra vydavatelství Stonemaier Games z alternativní sci-fi reality využívající machaniku worker-placement (umisťování pracovníků), ve které se pozemské včely vyvinuly ve vyspělou, hyperinteligentní, vesmírem cestující civilizaci s názvem Mellifera, jež nahradila zmizelý lidský druh.

V této hře každý hráč ovládá jednu z dvaceti unikátních frakcí, kdy každá frakce začíná hru s jedním úlem, několika surovinami a dělnicemi. Úkolem hráčů je prozkoumávat planety, shromažďovat suroviny jako jsou vlákna, pyl, vosk, med a voda, vynalézat technologie, rozvíjet svůj úl a vytvářet řezby, aby demonstrovali silné stránky své frakce, což je měřeno ve vítězných bodech.

Hra se skládá z několika kol, ve kterých hráči provádějí různé akce, jako je pohyb, sběr, stavba, vývoj, řezba nebo hibernace. Hráči používají své dělnice, aby obsadili různá místa na herní desce nebo na svém úlu. Každé místo má určitý efekt, který hráči mohou aktivovat, pokud tam umístí svou dělnici. Efekty se zvyšují podle síly delnice, která se pohybuje od jedné do čtyř. Síla dělnice se snižuje, když je použita, a když dosáhne její síla nuly, musí dělnice hibernovat. Hibernace je speciální akce, která umožňuje hráči obnovit sílu svých dělnic, ale také znamená, že hráč musí ukončit své kolo.

Konec hry nastává, jestliže jsou všechny hibernační buňky pro daný počet hráčů obsazeny žetony hibernace nebo pokud některý hráč umístí svůj sedmý žeton hibernace. Poté se spočítají body za různá kritéria, jako jsou zdroje, technologie, řezby, cíle a bonusy. Hráč s nejvyšším počtem bodů vyhrává. Hra obsahuje čtyři herní módy, které nabízejí různé úrovně obtížnosti a variabilitu.

Hra je určena pro 1 až 5 hráčů od 14 let s herní dobou okolo 90 minut a vyjít by měla v březnu 2024.

Privátní: 2023-11-03-09.jpg

Privátní: 2023-11-03-10.jpg

Critical: Svatyně je hra na hrdiny odehrávající se v krajině za Nevenským mořem v Půlměsíčním souostroví, ve kterém se hráči stanou aktéry napínavého příběhu, přičemž jeden z hráčů se ujímá role vypravěče, který celou hru řídí a zná hlavní rysy pozadí příběhu nad rámec scénáře. Hra nabízí celkem devět scénářů, každý asi na třicet minut, ve kterých hráči v rolích hrdinů čelí hrozbám, bojují a objevují taje každého dobrodružství.

Hra je určena pro 2 až 5 hráčů od 12 let s herní dobou okolo 30 minut na jeden scénář a vyjít by měla v červnu 2024.

Privátní: 2023-11-03-11.jpg

Privátní: 2023-11-03-12.jpg

Kometa je rodinná hra řízená kartami, která se odehrává v dávné minulosti, kdy zemi hrozí srážka s kometou a je potřeba zachránit co nejvíce prehistorických druhů před vyhynutím.

Hra je řízená kartami, kdy každá karta obsahuje vyobrazené zvíře nebo terén. Hráči se v průběhu hry rozhodují, zda danou kartu chtějí použít na to, aby do cíle dovedli zvíře, nebo kartu použijí pro sestavení cesty dle jejího symbolu terénu. Pokud ji použijí pro sestavení cesty, kartu odhodí. Pokud zvíře dovedou do cíle, kartu si uchovají a mohou používat její speciální akci.

Čím více zvířat dovede hráč do cíle, tím více speciálních akcí má k dispozici a tím rychlejší a jednodušší je pro něj záchrana dalších zvířecích druhů, což mu přináší vítězné body. Cílem hry je zachránit více zvířat než soupeři. Hra končí, jakmile je dobrán balíček karet, neboť v tu chvíli „dopadne kometa“.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 12 let s herní dobou okolo 45 minut a vyjít by měla v srpnu 2024.

Privátní: 2023-11-03-13.jpg

Privátní: 2023-11-03-14.jpg

Loupež: Evropa je draftovací karetní hra pro dva hráče, ve které se soupeři během tří kol přetahují o to, kdo sestaví lepší tým zlodějů a provede tu největší loupež.

Hráči verbují posádku zručných zlodějů a posílají střídavě své padouchy na známá místa po celé Evropě, aby se přetahovali o kontrolu nad těmito lokacemi prostřednictvím speciálních karet schopností a ukořistili pro sebe jako první ty nejcennější předměty. Hráči mohou své zloděje navíc vybavit různým speciálním vybavením.

Cílem hráče je tedy získat co nejvíce bodů prostřednictvím kontroly lokací, sbíráním kradeného zboží a vybavováním zlodějů jejich preferovaným typem vybavení. Hráč s největším množstvím vítězných bodů po šesti kolech vyhrává.

Hra je určena pro 2 hráče od 10 let s herní dobou okolo 25 minut a vyjít by měla v průběhu roku 2024.

Privátní: 2023-11-03-15.jpg

Privátní: 2023-11-03-16.jpg

Bang! Legendy je nové rozšíření k základní hře Bang!, které přináší šestnáct legendárních postav pro výměnu za postavy ze základní hry, šestnáct karet velkolepých činů a třicet pět dřevěných žetonů slávy v sedmi různých tvarech a barvách. Legendární verze klasických postav mohou konat hrdinské činy, aby získaly slávu a vylepšily své schopnosti.

Toto rozšíření je hratelné pouze se základní hrou, která je určena pro 2 až 7 hráčů od 8 let s herní dobou 20 až 40 minut a vyjít by mělo v únoru 2024.

Privátní: 2023-11-03-17.jpg

Sabotér – 20 let je jubilejní edicí původní svižné karetní hry Sabotér, která je založená na principu skrytých identit, ve které se hráči na jedné straně snaží v roli trpaslíků prokopat k pokladu, a na druhé straně se jim ostatní hráči v rolích sabotérů snaží tyto plány překazit, přičemž identita všech je po celou dobu tajná.

Celý princip hry spočívá v pokládání karet na stůl, čímž hráči budují, potažmo blokují chodbičky vedoucí ke zlatým valounům a k tomu navíc využívají i karty předmětů, které jim mohou tyto snahy ulehčit nebo naopak znepříjemnit. Tato limitovaná edice navíc obsahuje speciální karty, mini rozšíření a kompletní sadu karet Sabotér – rozšíření.

Hra je určena pro 2 až 12 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 30 minut a vyjít by měla v dubnu 2024.

Privátní: 2023-11-03-18.jpg

6 Bere! 30 let také představuje jubilejní edici původní karetní hry 6 Bere!.

Na začátku hry má každý na ruce deset karet o různých hodnotách, a ty hráči postupně v průběhu deseti kol umisťují do čtyř řad, přičemž kartu, kterou se chystají v daném kole zahrát, vybírají skrytě. Pokud některý z hráčů umístí do jedné z řad šestou kartu, bere všech pět předchozích a tím získává záporné body v závislosti na tom, kolik je na kartě vyobrazeno krav.

Hra se hraje tak dlouho, dokud některý z hráčů nenasbírá dohromady alespoň šedesát šest záporných bodů. Vítězem se pak stává ten hráč, který má v danou chvíli záporných bodů nejméně. Tato speciální edice obsahuje navíc oproti původní hře sólo mód a přidává novou herní variantu nazvanou „Složte buvola“.

Hra je určena pro 1 až 10 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 45 minut a vyjít by měla v dubnu 2024.

Čarodění je rodinnou hrou z kouzelnického prostředí, ve které se hráči stanou čarodějkami snažícími se vystudovat školu kouzel s vyznamenáním. Aby se jim to povedlo, musí splnit super obtížné kouzlo, a to tak, že se snaží nasbírat ty nejlepší kouzelnické ingredience a splnit další důležité podmínky.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče s herní dobou okolo 30 minut a vyjít by měla v druhém čtvrtletí roku 2024.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Odhodlaní: Normandie (karty v obalech + insert)
Odhodlaní: Normandie (karty v obalech + insert)
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas