ALBI: Barcelona v prodeji!

Autor: Tomoko | 5.4.2024 | 3

Vydavatelství Albi spustilo prodej hry Barcelona od Daniho Garcii, ve které se hráči pustí do výstavby titulní katalánské metropole.

Barcelona je středně náročná eurohra, ve které se hráči zhostí úlohy budovatelů z 19. století a zároveň se stávají asistenty slavného urbanisty Cerdà, který má za úkol modernizovat a rozšířit město. V roli stavitelů je jejich cílem budovat na herním plánu pro občany ze starého města nové ulice a budovy, dopravní infrastrukturu v podobě tramvajových linek i síť veřejných budov a služeb. Hráči také mohou experimentovat s modernismem, novým architektonickým a uměleckým stylem, který přináší další nové herní možnosti a výzvy.

Každá partie se odehrává v rámci variabilního počtu kol, která jsou přerušovaná celkově čtyřmi bodovacími fázemi. V každém kole provede hráč jeden tah, který se skládá ze dvou nebo více akcí, a to konkrétně ze stavební fáze, kdy na hlavním hracím plánu představujícím město něco nového vybuduje, a poté přípravy na svůj další tah. V průběhu hry je mnoho příležitostí získat vítězné body, neboť hra odměňuje v podstatě v každém tahu, ale hráči také získávají body na konci hry z odemčených políček na svých hráčských deskách a z destiček projektů Modernismu, které v průběhu hry získali. Vítězem se stává hráč s největším počtem vítězných bodů na konci hry.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 14 let s herní dobou okolo 60 až 90 minut.

Privátní: 2023-11-03-05.jpg

Privátní: 2023-11-03-06.jpgTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Odporucam, hra je super, hlavne treba kombit :) Trosku ma zaskocila velkost herneho planu a dosiek hraca, teda cakal som tak 70% velkost kartonovych prvkov. Taktiez ma mierne nahnevalo aka je krabica poloprazdna po vylupani kartonov.. ale tak horsie ako #Nova Luna to nie je :D

6.4.2024 19:04:33

Vybíráme z Bazaru

PaladinovéZápadního království:Sběratelská krabice
Akt. cena: 90 Kč
Končí za: 12 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas