Zombicide: Invader - Dark Side

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Zombicide: Invader - Dark Side - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Sci-fi, Zombie
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: není
Vydavatelé: CMON Limited
Autoři: Jean-Baptiste Lullien
Nicolas Raoult
Raphaël Guiton
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Mysleli jsme si, že nás pod zemí nenajdou. Že nás ta temnota, která nás zcela obklopovala, ochrání před děsivými, zkrvavenými tesáky. Ovšem tma, která byla ze začátku naším spojencem, se brzy obrátila proti nám. Ty zrůdy se totiž adaptovaly, přizpůsobovaly, a to rychleji než my. Teď jsme uzavřeni v temných chodbách pevnosti, kterou jsme původně vybudovali na svou obranu. Mnozí už propadli šílenství z těch tichých, uzavřených chodeb, kdy každý zvuk může znamenat, že se otočíte, a přímo za vámi spatříte rozsekané tělo vašeho kolegy. A nad ním se sklání jedna z těch věcí, z rozšklebených úst jí odkapávají kapky rudé krve a zírá na vás obrovskýma zelenýma očima. 

Zombicide: Invader - Dark Side je samostatně hratelné rozšíření pro nejnovější reinkarnaci deskové hry Zombicide (tedy Zombicide Invader), obsahující zcela novou kampaň. Odehrává se v hlubokém vesmíru na planetě LK-47, na které - kromě nového domova a cenných surovin - našlo lidstvo ještě něco trochu jiného. Rasu mimozemšťanů „Xenos“, jak je nazvali vědci, kteří je zkoumali. Rasu mimozemšťanů, jež je bohužel velice agresivní. Nedlouho po prvním setkání s nimi se jedna těžební kolonie zcela odmlčela. Do podzemí byla tedy vyslána elitní jednotka vojáků, aby zjistila, co se se základnou a horníky stalo. A to, co zde najdou, se jim rozhodně líbit nebude...

Rozdíly proti Zombicide: Invader:

Pravidla zůstávají ve srovnání se základní hrou prakticky stejná, příšery se také příliš nezměnily - pouze se oblékly do červené barvy a přidaly si před jména slovíčko "Driller". Tyto změny jsou spíše estetické, a tak je třeba zmínit především nové herní mechaniky:

  • Jámy (Pits) nahrazují Plíseň ze základní hry. Xenos mohou jako speciální akci na libovolném herním dílku mapy vykopat Jámu, která posléze celou místnost znepřístupní a znemožní ji tak hráčům používat. Také z ní v následujících kolech začnou vylézat další zombíci, a aby toho nebylo málo, můžete nechtěně do Jámy spadnout a nepříjemně se zranit.
  • Tma je hlavní novinkou celého Dark Side. Jak už samotný název tohoto rozšíření naznačuje, setkáte se zde s takzvanými "Temnými zónami", které neumožňují vaší postavě výhled do dalších místností. To by ještě tolik nevadilo, kdyby si - narozdíl od vás - Xenos nevyvinuli speciální noční vidění, tudíž na ně Temné zóny nemají žádný efekt. Ve hře je však naštěstí několik karet, jako třeba ta s předmětem baterky, které vám dovolí vidět na své nepřátele i v těchto ztížených podmínkách. 
  • Nová kampaň vás vyšle na výpravu do těžební stanice, která se náhle přestala ozývat (z toho nevěstí nic dobrého). Jakožto elitní komando Zelených se vydáte na cestu zdemolovanými podzemními chodbami a budete postupně zjišťovat, co se tam vlastně stalo. A samozřejmě cestou narazíte na problémy v podobě mimozemšťanů lačnících po vašem slaďoučkém masu.

Rozšíření nad rámec výše uvedeného obsahuje hromadu nových karet, herních dílků, které při nové kampani využijete, a také celkem sedmdesát dva plastových figurek, z nich šest nových hrdinů a dvě automatizovaná děla. Zbytek představuje armádu odporných Xenos, nové kostky, desky hrdinů a kupu žetonů. 

 

Autor: Revan 007

Vybíráme z Bazaru

High Frontier 4: Rozšíření pro 6. hráče CZ (nové)
Akt. cena: 877 Kč
Končí za: 14 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas