Zombicide - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Horror, Současnost, Zombie
Herní kategorie: kooperativní
Čeština: undefined
Vydavatelé: CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Jean-Baptiste Lullien
Nicolas Raoult
Raphaël Guiton
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

2nd edition

CMoN nápady došli a tak siahli ešte k hlbšej recyklácii než doteraz - oznámili - pozor svet, drž sa! - druhú edíciu Zombicide!!!

https://cmon.com/news/cmon-and-guillotine-games-announce-zombicide-2nd-edition?fbclid=IwAR2E2Y_40MKqep3geN0wZAkYURquA8iFwRLQ6pMIycSdm_IRLsX8JWoc32U
1.8.2019 05:06:15

Díky za info.
Další tématické série by ještě více štěpili komunitu Zombicidy, pracovat stím co už mají a znova pomasírovat sérii co byla nejúspěšnější je docela logický krok.

Stím na jaký vlak v zombicide naskočili pochybuji že se to kdy změní, maximálně se toho většina hráčů přejí a cmon bude nucen trochu polevit v rychlosti vydávání.

1.8.2019 06:14:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Hm
Tohle vážně někdo chce / potřebuje? O.o
___
redaktor Deskofobie

1.8.2019 09:25:30

Yedle
Tak to si piš, že jo. Nejlepší díl série dostane nový kabátek....

1.8.2019 18:01:55

?
Taky to nechapu. Mam prvni dil a hra to neni spatna, ale aby to melo tolik nasledovniku a jeste "remaster" prvni edice, to je konec. Nemel jsem moznost hrat jine dily, ale pravidlove a herne ten prvni neni nicim tak vyjimecny, ze bych musel porizovat dalsi.

Co je na hre tak uzasneho, ze si vyslouzila druhou edici?

1.8.2019 19:27:46

...2. edice
...Je možné, že druhá edice může znamenat jisté spojení celkového redesignu, který původní hra vzhledem ke svým již zdokonaleným nástupcům nejspíš potřebuje a uvedením nové "konzole" Teburu, na níž má jako první běžet právě Zombicide...

1.8.2019 20:31:16 | Upraveno autorem (porovnej)

Různé ZB
Ta hra je dobrá pro nehráče, je jednoduchá, ale v rámci možností zajímavá, je hodně přístupná a vypadá dobře. Mít každou je asi blbost, ale vybrat si jednu z nejoblíbenějšího prostředí dává smysl.

Ta druhá edice je IMHO pokus, zkusí to, "vytuní" pravidla a pokud to vydělá, budou předělávat další.

1.8.2019 21:14:28

:)
Další zombicida není překvapením. Ani frekvence jedna ročně. Překvapili mně zasazením do současnosti. Čekal jsem spíše další fantasy středověk, který táhne asi nejvíc.

1.8.2019 21:29:52

Miner
Mozna trosku off-topic, ale jak se lisi puvodni Zombicide od Black Plague/Green Horde pravidlove/mechanismy?

Je pravdou, ze na tu dobu to byla relativne zajimava zombikarna, ale uz tehda po par zahranich mi to prislo jako kupa plastu, mechanikami nic zasadniho/prevratneho.

1.8.2019 21:50:52

Vojtěch Musil
Měnili tam tuším nějakou prioritu cílování při útoku na dálku, v tý původní Zombicide na to pravidlo lidi nadávali, tam snad při ranged útoku šli zranení prvně do vlastních pokud stáli na stejném poli, kam se střílelo. Ale jinak moc nevím, já tu ze současnosti nemám a netuším co a jak.

Vím že do Green Hordy přidali oproti Black Plague živé ploty, pole s vodou a trebuchet. A pak mechanismus hordy.

Do Invadera pak vnitřní lokality kde je vzduch a fungují všechny zbraně a vnější, kde není vzduch a nefungují konvenční zbraně, ale jen energetické a tuším i spawn tam nějak ladili nebo minimálně abominace umí něco se spawn pointama dělat.

Uvidíme co bude tady. Ale jak někdo psal, dost možná to vydají jako první hru kompatibilní s tím wonder tablem, co slibujou a ty úpravy pravidel můžou být čistě pro lepší fukčnost s tím digitálem.

1.8.2019 22:15:38

Targetz
A branilo neco u Z zmenit pravidlo targetovani (ktere u BP a GH zmenili)? A druha edice bude podle me defaultne elektronicka... Ale mozna se mylim. Kazdopadne CMoNum dochazi napady

1.8.2019 23:23:28

Miner
To cilovani byla totalni kravina i z pohledu logickeho. V davu "tisice" zombiku stoji tvuj pritel a shodou nahod pri strelbe trefis vzdycky jeho, misto Zombika. To vymyslel nekdo ducha mdleho.

Z toho co pises ty hry neprinaseji nic tak zazracneho a porad tedy nechapu, co na tom lidi vidi. :-)

Ten nesmyslny tablet mi pripada uz za hranou, ale jestli se to nekomu libi, tak budiz.

Jak tu nekdo psal, dochazeji jim napady.

2.8.2019 06:04:32

Docházející nápady...
Když jim dochází nápady, jaký by byl ten váš?
Zombicide z divokého západu? piráti? bílí chodci? pravěk?
Samožřejmě když se budem držet světa zombicide, z marketingového hlediska jim ta série očividně stále vydělává tak není důvod stím zatím končit.
Já bych třeba dost možná nekoupil ani jeden ze zmiňovaných, ale kdyby přidali něco dalšího do BP/GH (třeba elfy).. váhal bych.

2.8.2019 07:31:22

2. edice
Je to celkem prosté. Z toho, co nám říkali na veletrhu v Norimberku jsem pochopil, že Černý mor nebo Horda, ale i Invader hru tak pravidlově vyladili, že chtějí z původní zombicide udělat hru, jakou měla být už tenkrát. A spíš cílí na hráče, kteří jí samozřejmě ještě nemají a fantasy téma jim nesedí. Nebudu zastírat, že o ní přemýšlíme. Je to entry level hra, česky nikdy nevyšla, skutečně ne všichni chtějí hrát ve fantasy světě... uvidíme, až budou venku podrobnosti.

Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

2.8.2019 07:43:58

Re Michal
Presne pre tieto dôvody (Zombicide v zbierke ešte nemám - chcel by som, ale nie s fantasy / sci-fi témou; entry level hra; vyladené pravidlá oproti prvej verzii) ma informácia o druhej edícii ihneď zaujala. Budem teda dúfať, že sa do toho rozhodnete ísť a v takom prípade si veľmi rád počkám na CZ verziu. :) KS bonusy k tomu kľudne oželiem.

2.8.2019 08:20:56

holysock
Napad? No, me rozhodne nepripada nic inovativniho na tom mit jednu hru na 10 ruznych zpusobu. Co jsem se dival, tak se ty hry vicemene lisi spis v rozmanitosti zombiku, nez v nejakych zasadnich mechanismech.

Cili co jsem pochopil, tak se jedna o tri stejne hry, ktere se lisi pouze v tematu - pro me jasna zdimacka penez.

V jednom vlakne na BGG se hodne lidi shodlo, ze koupilo to ci ono a okamzite prodalo ten zbytek. A hodne doporucuji zacit s moderni verzi na vyzkouseni.

Dokonce kritizovali ty fantasy varianty, ze v RPG preferuji rozmanitost atp, kdezto tu ma kazda postava v podstate stejne vlastnosti a neni v nich zasadni rozdil.

Ja bych uvazoval prodat moderni Zombicide a poridit ty invadery, ale i tak...

2.8.2019 08:30:32

Edice
Tak já mám BP, GH a teď je na cestě Invader. A musím říct, že do dalších bych asi šel taky. Jedná se o typ hry, který mě naprosto pohltil. Faktem je, že skoro all-in edice zabírají hodně místa. Pro mě je zatím naprosto nejlepší hra BP.

2.8.2019 09:59:18

2nd edition
Tak pokiaľ by išlo len o zrevidované pravidlá a nie o pridanie aplikácie a vyšlo by to v češtine, tak sa priznám, že by som to dokonca zvážil.
Proti samotnému hernému princípu na ktorom Zombicide stavia nemám absolútne nič. Samotná hra a i jej prvé rozšírenia majú svoje miesto na hernom trhu. Skôr sa mi nepáči recyklovanosť konceptu v neskoršej fáze - fantasy a scifi, ale je pochopiteľné, že keď ľudia za to platia, tak by boli blázni, keby to nerobili.

2.8.2019 10:22:34

Zombicide znovu a znovu...
Já jsem backnul Green Hordu, protože jsem nestihl Black Plague a retail verze mi přišla malá. Než došla GH, sehnal jsem KS verzi BP v Essenu za rozumnou cenu (de facto za KS pořizovačku). Takže jsem měl obě. Vzhledem k tomu, kolik zabírají místa jsem se rozhodl nechat jednu a BP mi přijde lepší. V Hordě se mi nelíbil Trebuchet, který sice vypadá zajímavě, ale ve výsledku bejvá často nejefektivnější, když u něj někdo celou hru stojí a střílí. Ostatní pravidla mi nevadily, ale nepřišly mi jako něco zásadního. Vizuálem se mi víc libil BP, takže GH šla komplet pryč, včetně expanzí. Nechal jsem si jen Swamp Trolla a Rat Kinga.

Současnost mě neláká, ale Invadera jsem zvažoval, nakonec jsem do toho nešel, je to zase obří, backoval to kamarád a navíc se mi nelíbily figurky. Namalované asi budou super, ale tak jak byly v základu mi část z nich příjde vyloženě hnusná (power armory, většina alienů).

Pokud vydají něco zajímavého co by tématicky zapadlo k BP a bude tam něco nového, tak to klidně zvážím. Jak už sem psal, Zombicide je pro mě asi nejlepší hra pro nehráče. Je hezká, téma dává smysl každýmu, jasně nemusí ho každej mít rád, ale chápe ho. U spousty i jednodochých euro her jsem zjistil, že jsou pro spoustu lidí hraním nepolíbaných moc abstraktní a ikdyž poberou pravidla, hra je nebaví. Zombicide je díky kombinaci tématu, jednoduchých pravidel, jednoduché hře a krásnému vizuálu fakt asi jedna z nejlepších her pro nehráče.

Navíc je naprosto ideální pro začátečníka co se týká barvení. Tuna figurek, u zombáků nevadí různé chyby, zamaskují se špínou nebo krví. Na zrůdách a hrdinech si pak člověk vyzkouší složitější věci co se naučil a může se vyřádit na detailech.

BTW: Nechápu moc ty negativní ohlasy, jakože recyklace a že chtějí vydělat atp...
No vždyť, oni ty hry, stejně jako ostatní dělají pro zisk, snem každého vydavatele je nějaký evergreen, který bude se bude prodávat stále, ideálně beze změn nebo s co nejmenšími změnami a Zombicide tohle splňuje. Byly by proti sobě pokud by to nevydali znovu, pokud by hru po které je poptávka nerecyklovali. A my jako zákazníci máme naprosto svobodnou volbu jestli to koupit nebo ne. Až jednoho dne po té hře nebude poptávka, pak další nebude. Přijde mi zbytečné to hejtit, tuplem hejtit to za to, že to je to co to je (další Zombicide) a ani si to na nic nehraje a nic neskrývá.

2.8.2019 11:15:56

cílí přímo na mě.
Sem rád že 2nd edice bude. Zombicide je dobrá hra, lehce se vysvětluje dobře se zahraje v jakémkoliv množství lidí.
V herní skupině máme černý mor, ale mě osobně více sedí zasazení do současnosti a pokud bude vše vyladěnější a vyšperkovanější díky rokum zkušeností tím lépe.

Navíc pokud bude CZ verze tak si cestu do mé sbírky najde, vzhledem k tomu jak obrovské množství her vychází jsem se zařekl že budu brát pouze CZ.

2.8.2019 15:17:56

2. edice? Za mě ano.
Vlastně budu opakovat, co už zaznělo v předchozích příspěvcích. Je to o chuti každého hráče - mně se třeba zasazení do fantasy prostředí nelíbí, víc mi sedí současnost. Takže, pokud to bude odladěnější, přidají do toho něco zajímavého, vybalancují scénáře (aby to bylo hratelné i menším počtu hráčů), zkrátí scénáře (aby se to nehrálo 3 hodiny) a hlavně - za mě - nebudou do toho cpát aplikaci, pak mě mají. Vítaným bonusem by byla čeština, KS bonusy mě nezajímají.



2.8.2019 16:46:07

Další info
Nové info ve vztahu k druhé edici, počítaje v to termín 16.10. 2019, kdy se rozeběhne Kickstarter:

https://cmon.com/news/updating-a-classic

Zombicide 2nd edition has also been greatly expanded from the original box, giving players a lot more. There are 12 survivors to choose from, including the original six, plus six new kids who are ready to destroy the zombie menace. Speaking of, the core box comes with four Abomination figures. Yes Virginia, you read that right: Four! While most scenarios still use only one, with the addition of the extras, some scenarios are just that much tougher. Or, for those players who like to create their own scenarios, there’s much more mayhem that they can put on the board. As for scenarios, the core rulebook boasts a whopping 25 scenarios to choose from! They include the ten from the original game, updated to take advantage of all the advancements made to the system, as well as fifteen more. Even playing two scenarios a week at a regular game night, that’s over twelve weeks of play before a scenario is repeated!

These aren’t the only changes and upgrades being made to the game. From new skills and skill progressions on Survivors, to Dark Zones where zombies can materialize out of the shadows to updated rules for using other Survivors as Companions during missions, Zombicide 2nd edition has plenty to keep players engaged. Those that have played before can get a whole new experience as they take on the new scenarios with the new survivors. Meanwhile, players who have never had a chance to play Zombicide before will be sure they’re getting into a game that has nearly a decade of thought and innovation put into it.

P.S. Grafická stránka se mi ale vůbec nezamlouvá :(

13.10.2019 22:06:01

!
Lákavé :-) už aby to bylo venku :p






"I want to play a game." Jigsaw

14.10.2019 03:02:22

CMON
No já jsem fakt zvědav s čím dalším příjdou, mě Zombicide ze současnosti nikdy nelákala, než se objevilo BP, takže pokud by to bylo něco jako MD, GH či BP, jednoduše to lze použít do fantasy světa, jsem jejich, ale nepředpokládám (a doufám), že recyklovat tyhle věci už je nenapadne :) Jsem zvědavý na tu jejich novou hru z prostředí Egypta, byť to bude asi recyklát Rising Sun a Blood Rage, což je styl hry, který mě moc nebaví, tak tohle asi skrz figurky pořídím.

14.10.2019 11:16:41

Zombicide v2.0 CZ
Ja po original Zombicide porad pokukuji a pokud vyjde vyladena verze a byla-li by i v CZ, tak nevaham a beru ji.

15.10.2019 16:37:57

Jasná volba
Začal jsem BP, GH a čeká mě Invader. Takže do 2.edice jdu všema deseti. Akorát současně začíná i KS na rozšíření k Village attacks, do kterého jdu taky. To bude pálka :(

15.10.2019 18:12:05

Vybíráme z Bazaru

Šílenej prófa
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas