Zerywia - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: undefined
Vydavatelé: Koliba Publishing LTD
Autoři: Dominik Kasprzycki
Przemysław Zub
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

KS + PM

Navážu na diskusi ve vlákně Crowfunding:
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/crowdfunding-komunitni-financovani-8/zerywia-22463/

A přišla mi dneska pozvánka do PM přes Gamefound.
Poštovný základ + SG /mám EB + Hexdrinker/ mi vychází na 12.5 USD, což je naprosto pohodové, když vidím ty jiný přestřelený částky... a když si vezmu, že za paklík mincí u Vesuvius jsem platil 8 dolarů :-)

Co budete kdo všechno brát? Já nejspíš addony odpískám. Beru, že jsou to resiny, beru, že to bude herně zajímavější...ale dračí figurku oželím /mám např. z Ashardalonu v pohodě použitelnou/ a prostě ta cena za ně je opravdu randál..
Když si vezmu, že za dva addony mi vyjde třeba jiná plná hra na KS, tak není co řešit. A nějak si říkám, že je lepší počkat až na ten PM a nenechat se vycukat při kampani. S odstupem na to člověk kouká jinak..
25.1.2020 15:28:46

Gameplay Allin
Já šel do Witung's Oath Bundle s těmi 2 dalšími rozšířeními zdarma (24h backer).
Vím, že za cenu dalších rozšíření máš novou hru, ale já si prostě nemůžu pomoct, vyčítal bych si pak, že mi něco chybí :-) Moje zkušenost - rozšíření se dostanou na stůl mnohem méně než základ a poměr ceny a času s nimi strávený je neporovnatelně horší než u základu, ale přesto, pokud s nimi hraji, tak mi hru vždy velmi příjemně okoření, nalijí novou šťávu. Minulý týden jsme například hráli Proroctví a poprvé jsme za X let vyzkoušeli druhé rozšíření Vodní říše. A super zážitek!

25.1.2020 16:09:11

Gameplay + komponenty
Na Youtube je video s herní ukázkou a náhledem komponent - je to sice v polštině /je možné, že ještě nahrají i anglickou verzi/, ale porozumět se tomu dá.
Za mne, graficky naprostá paráda, komponenty vypadají luxusně, herně se mi to taky líbí /snad jedině, že tah jednoho hráče asi nebude do minuty.../

https://www.youtube.com/watch?v=9n-w-nHhmG8&feature=youtu.be

Nakonec jsem neodolal a vzal si i draka do hry..a tohle mě láme k tomu si pořídit i ty bohy. Fakt ta hra vypadá nádherně.

29.5.2020 15:09:18

Fleder
jj. taky se mi to libi, a tak jsem pred Vanoci behem kampane pustil chlup a komplet to backnul. Vypada to cim dal lip. Mimochodem, pripadni zajemci o late pledge maji jeste sanci tusim do zitrka na Gamefound, pak uz se PM bude zavirat.

29.5.2020 21:45:38

whiskas
Pokud se nepletu, tak chtějí PM uzavírat poslední den v měsíci. Přesně jak píšeš, kdyby někdo ještě chtěl, přes Gamefound je přístupný PM.

Na týhle hře se mi líbí i to, že to tvůrci vyrábí v Evropě a není to žádný dovoz z Číny. Plus i ty termíny vypadá, že cca dodrží..

29.5.2020 22:13:21

Fleder
Pravda, sorry - posledniho je az pozitri. Jinak, nekdo muze namitnout, ze tam hrajou az moc velkou roli kostky, ale i tak se mi libi to kombeni karet na jejich prehazovani. Navic to slovansky tema se suprovym vizualem, pricemz oba dva borci na tom delaj s velkym nadsenim - mam z nich stejne pozitivni pocit, jako napr. z Tadease a Markety u Euthie.

29.5.2020 22:29:06

Nadšenci
Jj. jsou to zapálení nadšenci. Podle mého názoru si jejich hra zasloužila přilákat více zájemců. Ale dělali ještě druhou kampaň v Polsku, tak snad na tom i něco vydělají a mohou do budoucna hru rozvíjet...

29.5.2020 23:48:06

Mike Dundee
Jj, z nich to nadšení fakt kouká,ty kluci jsou sympaťáci, co tím žijou. Maj s tím i nějaké další plány, chtějí ten svět rozvíjet, přijít s nějakou další hrou trochu jiného typu.
Pokud se nepletu, tak kampaň na KS ani původně neplánovali, v Polsku na jejich obdobě HitHitu s tím měli úspěch, tak to šoupli i na KS a vybrali 7x tolik, co byl cíl.
Každopádně, prostředí je velmi neotřelé, ilustrace moc povedený, figurky jsou resiny, ze hry - když jsem na to koukal prvně jsem čekal něco ala Runebound 2 - se vyklubalo volně pokračující dobrodružství.
Úkolů, variability a znovuhratelnosti tam je dost, co jsem se díval ted na herní video, tak kostky mají hromadu způsobů, jak vykombinovat přehozy s vybavením a skilly. A jak jsem psal, ze mě obrovskej plus, že to není výroba made in China.

Zrovna takovýhle hry na KS rád podpořím, takhle by KS měl fungovat. A ne jen jako předprodejní kanál pro molochy typu CMON chrlící jednu hru za druhou... Dneska jim ještě přihodím na ty bohy, uvažoval jsem i o jedné pledge se všemi herními addony, ale ta Pochara je snad jediný model, co se jim dle mého nepovedl - a pevnůstky mi kamarád vytiskne na 3D tiskárně.

30.5.2020 09:26:14

Fleder
Jo, s to Pocharou jsem si taky nejdriv rikal "eeeh?" Ale nakonec mi doslo, ze proc vlastne ne. Valna vetsina miniatur dragon-like potvor zpravidla zaujima podobobnou pozu s dosiroka otevrenou, jakoby rvouci, tlamou. Tak tohle alespon vypada zas jinak, neotrele.

30.5.2020 13:13:35

Gameplay video + termín odesílání
V posledním updatu několik zajímavých věcí - jednak, termín pro zahájení zasílání hry by měl být začátek srpna.
A pak doplnili i gameplay video v angličtině:

https://www.youtube.com/watch?v=WjBb-mptdBE&feature=emb_logo

Plus pak ukázali nabarvené figurky Pochary s chapadlama a Raroqa, obojí z addonů.
Na tohle se začínám hodně těšit..

12.6.2020 13:11:01

Fleder
To teda. Vypada to dost dobre a hratelnost v tom novym videu me hypuje cim dal vic.

Vsimnul jsem si akorat, ze na wspieram.to je pred par dny prudili s dodanim nektery polsky nedockavci. Doufam, ze je tema sahodlouhejma pripominkama moc nevystresnou, aby v uplnym zaveru nenasekali nejaky chyby do tisku.

Jinak PM je kupodivu stale otevrenej, asi tim jak nabrali par tydnu zpozdeni (resp. zavreli zatim jen polskej PM).

12.6.2020 13:49:10

Whiskas
No termín měl být původně květen, oni i dost dlouho tvrdili, jak to pravděpodobně stihnou.
Jenže pak měnili papír pro karty /dávali tvrdší - kde setoi díky coroně zpozdilo a čekalo na dodávku/, plus měnili skulpty /Pocharu a spol/. A jestli se zdrží s dodáním v !dnešní době! jen o čtvrt roku, tak to je vzhledem k termínům dodání her jiných i velkých vydavatelů na KS prakticky na metál...

JJ, PM přes Gamefound je pořád otevřený, já si tam ještě docvakával addon s bohy. Však proč ne. Kompletují a vyrábí si to v Polsku, nejede to z Číny, tak ještě nemají důvod to uzavírat za každou cenu.
Za mně, takhle by ty KS projekty měly vypadat. Neslibují nesplnitelný, člověk si bez problému udělá představu, o co jde, reagují na stránce na komenty, updaty pravidelné, ukazují postup vývoje, tedka jen aby to bylo dobře hratelné. A jak píšeš, podle videí z toho strach nemám. Snad jediný, čeho se trochu bojím, ale u tohohle typu her je to celkem normální, jsou delší prostoje na tah hráče a v max. počtu hráčů to prostě reálně chvíli trvat bude. Byť pokud si dobře pamatuju, tak by se to mohlo točit celkem rychle.

12.6.2020 17:14:07

Fleder
O tom zadna -- zpozdeni par mesicu je na KS uplny nic. Za me zatim klobouk dolu.

Mozna ze polskejm backerum na wspieram.to slibili nejakej drivejsi termin - kdyz mozna jeste ani nevedeli, ze s tim pujdou i na KS - a jak tu vyrobu pak spojili dohromady, tak nektery z tech polaku zacali prskat.

Bych se asi ani nebal - kdyz mrknes na starsi videa, treba na Ready Steady Play, spoluhraci si muzou ruzne vypomahat napr. svejma kartama. A jelikoz je ta hra docela nekompromisni, tak ocekavam, ze k takovejm interakcim bude dochazet casteji.

12.6.2020 20:10:19

kampaň
Já bych měl jen výhradu, že se snažili nahnat peníze přes FOMO na addonech. V kampaních sice běžné, ale nerad to vidím.

12.6.2020 23:52:26

Fleder
Asi se tomu tezko odolava. Prijde mi, ze ten hype bejva vzajemnej jak ze strany tvurcu, tak ze strany backeru. Takze je i zaslouzenej.

Jako zlomovou vnimam tu stagnujici cast nekdy v pulce kampane, kdy zacne oscilovat sesbirana suma, a zacnou se ozyvat vselijaky figurkovy mudrcove, kteri strhavaji dalsi backery k obavam o stretch goly, zatimco opacnych hlasu proti figurkam bejva poskrovnu. Pro tvurce je pak asi dost tezky zustat v ledovym klidu - obvykle podlehnou a vyspulej se s dalsima figurkama, coz valcuje jejich puvodni, byt sebeuslechtilejsi plan. Je to takovej stret tvurci naivity s realnou komerci na KS.

Treba i takova Euthia puvodne mela bejt bez figurek, zacatek kamapne vypadal ze jich bude max. tak do 10, a nakonec jich bude pres 30.

Ale tak co, az to dorazi pokochame se, ten maly kompletista v nas zaplesa, a pak na hernim veceru zase nejspis vytaneme jen ten core box, protoze kdo by chtel vybalovat dalsi figurky, kdyz je potreba dat nachladit pivo a pripravit jednohubky. :D A protoze figurek je vsude cim dal vic, tak na jejich malovani dojde spis az po nasi smrti. ;)

13.6.2020 07:52:55

Info k zaslání a uzavření PM
Do 31.10 bude ještě otevřený PM na Gamefoundu, následně zasílají potvrzující email a budou odesílat - hru vyrábí v Polsku /a drtivá většina komponent už by měla být hotová, ted dokončují zbylé věci/, takže to nepůjde 3 měsíce z Číny a do Vánoc by to mělo dorazit.
Pokud by někdo ještě váhal a nebo se chtěl přidat, ještě má možnost, tahle hra vypadá velmi velmi zajímavě jako příběhová klasická fantasy po jednotlivých na sebe navazujících scénářích s pro nás velmi zajímavou slovanskou mythologií a tématem.

Info z KS:
Hi, we have a slight delay with the first wave of emails (from the Polish campaign). As we do not want to create chaos, we decided to start sending confirmation emails to the KS/Gamefound backers after we close the pledge manager for good - that is 31st of October.

22.10.2020 10:10:38

Fleder
To teda fakt díky moc... a to už jsem se radoval, že konečně začnu šetřit.... :-D

22.10.2020 15:39:30

Termín odeslání
Podle posledního updatu a zejména po vyjádření Koliby na KS je odesílání kopií pro EU v plánu ve druhé polovině ledna. Fabrika jim až v půlce prosince bude dodávat nějaké zbylé karty, u kterých se jim dodání zpozdilo. Navíc to trochu protáhl i nad původní rámec dodávaný pěnový insert.
Trochu škoda, tajně jsem doufal ve velkého ježucha pod stromečkem :-) Zas ale po novým roce to doručí v klidu, v tom předvánočním blázinci je stejně otázka, jestli by to přepravci zvládli doručit :-)

8.12.2020 11:45:41

Termín odeslání
Když si vezmu, že jim ten kamión v tý hromadě palet nepřivezl všechny komponenty, a kompletaci si podle těch zkazek zajišťují tvůrci sami ve 2 lidech, tak možná ještě všichni budeme rádi, když se v tom nazapikujou až do Apríla. :D

8.12.2020 22:54:45

Doručování
Podle dnešního updatu začnou posílat EN verze hry na začátku února. A jedou to ve dvou, tak prosí o trpělivost :-) Snad budeme na začátku řady :-)

Podle fotek ta hra vypadá velmi pěkně, akorát některé ty miniatury (hlavně mi tak přijde Sventovid a Pochara) mají v základu takový lehce "voskový" vzhled. Po nabarvení, byť jen sundropem, ale nádherně vyniknou všechny detaily a jsou fakt parádní. Ta grafická stránka hry se myslím taky dost povedla, tohle je fantasy podle mýho gusta..

6.1.2021 12:43:40

Fleder
Taky to bedlivě sleduju. Podle toho co jsem díky translatoru pochytil z polskýho wspieram.to, se backeři, kteří už hru mají doma, vyjadřujou o jejím hraní dost pochvalně, a někteří dokonce řeší, jak si zpětně přikoupit ty rozšíření.

Figurky by podle všeho mělo stačit i jen přestříknout. Vypadá to, že jsou z nějakýho materiálu, kterej díky částečný průhlednosti potlačuje odrazivost a detaily. Což mi malinko připomíná, že za komára nám známý vozili ze západu figurky indiánů z podobnýho matroše. ;)

6.1.2021 13:59:22

Unboxing [PL]
Podle polskýho video unboxingu ta krabice bude celkem slušně našťouchaná kartama:
https://www.youtube.com/watch?v=Pc50k1v1EQ4

21.1.2021 18:06:30

Poslední kusy k dispozici
Pokud by někdo ještě měl zájem, je posledních 150 ks v leta pledge, co ještě mají z výroby. Ale ta cena je už kapku jinde no..

https://www.kickstarter.com/projects/kolibaboardgames/zerywia/comments

https://gamefound.com/projects/koliba-games/zerywia#/section/project-overview

6.2.2021 10:41:53

Dnešní update
Tak dnešní update nebyl moc pozitivní.
Jeden z autorů/vlastníků Koliby má těžší průběh Covidu /v Polsku se jim to taky dost rozjíždí/ a díky tomu se nikam momentálně nehnou další práce.
Konkrétněji - budou úpravu balení her /na polskou kampaň měli nějaké horší reakce na zabalení, takže to chtějí upravit, aby vše došlo v pořádku/ dělat v dubnu a termín zahájení posílání her do EU se nejspíš posune na květen.
A jako první budou posílat a vyřizovat objednávky na základní hry BEZ větších addonů, ty s addony /pravděpodobně tedy s drakem, bohy a Pocharou/ přijdou na řadu později.

23.3.2021 14:29:10

RE: Update
Naštěstí je už z nemocnice doma, a jen si teď užívá obvyklou ztrátu chuti, atp. :)

Jinak je vlastně dobrá zpráva i to, že se na základě rozesílky polákům rozhodli anglickou verzi znovu odložit a zas jí o něco víc potunit.

23.3.2021 18:14:43

Ahoj,

tak jsem nevydržel a taky jsem backnul. Hru už by měli mít všichni z Polska a rozesílání další várky by mělo být v červnu. Respektive pro EU už koncem května. 

Měl bych dvě otázky: Chystáte se někdo na překlad do češtiny? A jak vám to přijde podobné s Tainted grail? 

Díky, Petr 

5.5.2021 08:33:11

Vybíráme z Bazaru

Fallout + rozšíření Atomová pouta
Fallout + rozšíření Atomová pouta
Akt. cena: 2555 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas