Závod míru - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost, Sport
Herní kategorie: závodní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: neuvedeno
Autoři: Vladimír Jedlička
Rok vydání: 1981
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

aaach

jedina stolova hra, ktoru som mal ako dieta, + LOGIC. Tuto sme hrali dokolecka dokola a furt nas s bratom bavila. Skoda, ze sa niekam stratila.
13.12.2017 12:50:26

nostalgie
ja ju mam este v pivnici, ale obavam sa ze figurky nie su komplet. :(
ale ak sa dobre pamatam tak to bolo cisto len o hadzani kockou.

13.12.2017 13:16:39

oooch

Já ho mám taky, figurky mám komplet, hrací plán trošku slepený, zapisovací archy vyrobené v excelu, akorat takové ty špalíčky co značují trikoty se mi trochu poztrácely ale vyrobil jsem si je z dřevíček :) Jinak ano, jen meteš kostkou a to pořádně než dokončíš 8 etap ;)

13.12.2017 13:26:35

nostalgie
V devíti letech neskutečně bavila.

13.12.2017 14:15:50 | Upraveno autorem (porovnej)

:)

máte nohy z rosolu...

13.12.2017 16:43:51

Solitér
Hrával to někdo sólo? :) Já to ani jinak nehrál. Samozřejmě týmy odrážely rozložení sil tehdejších velmocí v Závodu míru, takže NDR (oranžový tým), Sověti (zelení), Poláci (červení) a my (žlutí). Odjel jsem spoustu ročníků, etapové závody jsem si vymýšlel, všechno evidoval na papíře prostřednictívm psacího stroje :) Magor :)

1.7.2019 21:43:18

Samozřejmě, že jsem to hrál sólo, tohle byla hra, s níž jsem se jako dítě asi nejvíc vyblbnul... Nedávno jsem si ji přivezl od rodičů, že bych to dal s dětma, to by je mohlo bavit, je to jenom házení kostkou a přitom je to dobře vymyšlený. Ale dnes už asi Závod míru jako takový netáhne jako v dobách socialismu :o)

V krabici jsem dokonce našel jeden rozjetý ročník Závodu míru:

https://drive.google.com/file/d/1CI-xrAeFXNmjpMpcTki1q8KXmANftCFz/view?usp=sharing

Tohle ale není sólo, hráli jsem to sourozenci ve třech :o) Jde o 8.ročník ZM a záznam je datován na 1.1.92, to mi bylo 21 let, takže mě to drželo docela dlouho, ta hra. Ale tento ročník už jsme nedokončili a už asi ani nedokončíme :o) Jak je vidět, já jsem si jako nejstarší prosadil, že pojedu za Čechy, zbytek dostal Sovětskou a Polskou reprezentaci. Na dederóny jsme kašlali :o) Je zajímavý, i sólo jsem to hrál jen na tyhle tři týmy, ten důvod už neznám. Asi by to bylo moc házení...
Když se podíváte na Pořadí jednotlivců žlutý trikot, tak tam by se mělo počítat, na jaké hráč dojel pozici. Já tam mám ale časy, ty minuty je celkový počet tahů, potřebný na dokončení hry (v okamžiku projetí  cílem). Pak se tam nějak dopočítávaly ty vteřiny, tenkrát jsem to myslím okopíroval z nějaké další hry, možná z těch, co občas vycházely v ABC. Nějak tam možná záleželo na posledním hozeném čísle a kolik políček jsem projel cílem, už si to vůbec nepamatuju. Používal jsem to i v jiných hrách, neví někdo ten princip? Třeba by se to teď taky někdy hodilo :o)

25.5.2021 11:30:36 | Upraveno autorem (porovnej)

@Martinus71 ten princip projíždění cílem je možná ze hry #Peloton - mrkni do pravidel ke stažení…

25.5.2021 11:54:45

@cartas Díky, koukal jsem na to a to určitě není ono, to je moc složitý :o) A hru Peleton teď vidím prvně v životě, takže jsem to z ní nemohl obšlehnout. Ale mrknu na to, může se to hodit.
Já jsem koukal na ten svůj záznam a už si asi vzpomínám, jak jsem to počítal.

Čas 39:21 (minuty:vteřiny)

Hráč dojel do cíle ve 39 tahu. Těch 20 vteřin znamená, že v okamžiku projetí cílem, byla mezi jeho figurkou a cílem dvě políčka, každé políčko je 10 vteřin. Čím dále jsem od cíle, tím větší mám čas. I když dva hráči projedou ve stejném tahu cílem, ten co byl blíž má lepší čas. A ta 1 vteřina se prostě jen hází kostkou, v tom záznamu je vidět, že tam na pozici jednotek vteřin jsou jen čísla 1 až 6. Desetistěnnou kostku jsem tenkrát neměl :o)

Tohle jsem používal i u hry #Formule I , kde jsem jezdil sólo na několik kol na čas a snažil se zajet co nejlepší čas :o) Tam se sice neházelo kostkou, byl tam tachometr, ale použít to šlo taky. Formule se mohla posunout maximálně o 8 políček, takže tam jsem počítal jeden tah jako vteřinu (formule je přeci hrozně rychlá :o) a ten zbytek byly desetiny a setiny vteřin, takže nevadilo, když to druhé číslo bylo větší než 59. 

Škoda, že ty formule už nemám, mám tachometry, karty, auta, ale někam se ztratil  herní plán…

25.5.2021 12:58:02

@Martinus71  Tak pokud myslis hru #Formule I, tak tu jsem jako dospivajici v 80. letech taky hodne paril. Celkem se mi po ni i styskalo a tak jsem nasel, ze existuje tato #Formule I Nová společenská hra  - ta sla jeste pred par lety koupit. Jak je to ted - nevim. Je to v podstate kopie (s nabubrelym nazvem :-) a navic lacine udelanym nekterym obsahem - viz treba karty), ale pro pripomenuti dobre … Zahral jsem si. Neni to spatne, ale uz jsou i lepsi …

25.5.2021 23:33:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Warfighter: The tactical special forces 4.edice
Warfighter: The tactical special forces 4.edice
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas