ZAFARI - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 4 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: dětská hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Dino Toys
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Vítejte ve světě Zafari, kde se odehrává jedinečný a neobvyklý příběh. Tento svět je plný zázraků a magie, kde žijí obyvatelé Zafari - bytosti, které jsou trošku zvláštní a odlišné od toho, co známe v našem běžném světě: můžete zde  potkat slona s pruhovanou kůží a nekonečnou moudrostí. Růžový lev se zase toulá krajinou a jeho hříva je plná jemných růžových květů, které voní sladce, jako růže.

Obyvatelé Zafari žijí v souladu s přírodou a magií. Každý z nich má své unikátní schopnosti. Někteří umí ovládat živly, jiní jsou mistry léčení nebo mágové, kteří oživují okolní krajinu krásnými iluzemi.

Vstupte do kouzelného světa Zafari, kde jeho obyvatelé mají neuvěřitelnou srst a zvláštní vzory. Zde potkáte růžové lvy, pruhované slony a mnoho dalších fascinujících zvířat. Vaším úkolem je najít správnou kombinaci srsti a postaviček a procvičit svou paměť. Připravte se na zábavnou a úchvatnou hru plnou vzrušení a nezbedného Quincyho!

O co ve hře jde:

Ve hře Zafari se hráči zůstávají dobrodruhy, kteří se snaží posbírat dvojice kartiček, které dohromady tvoří obyvatele kouzelného údolí Zafari. Každý hráč má své vlastní karty s obrázky obyvatel Zafari a jejich srsti. Hráči musí použít svou paměť a schopnost pozorování, aby našli ty správné, a posbírali co nejvíce karet.

Příprava hry:

Před začátkem hry se zamíchají kartičky obyvatel Zafari a rozloží se lícem dolů na stůl ve čtvercovém uspořádání 5x5. Karty s obrázky zvířátek a vzory srsti se také zamíchají a rozdají se skrytě mezi hráče.

Průběh hry:

Hráči se postupně dívají na své karty s obrázky obyvatel Zafari a hledají dvojice kartiček, které mají stejnou siluetu zvířátka a vzor srsti. Hráči mají za úkol otočit dvě čtvercové kartičky na stole a pokusit se najít dvojici, která odpovídá jednomu z obyvatel Zafari na jejich kartě. Pokud hráč najde správnou dvojici, vezme si kartičky a vyloží kartu příslušného obyvatele Zafari před sebe. Pokračuje v hledání dalších karet. Pokud otočená dvojice na kartičkách nedává dohromady žádného obyvatele Zafari z karet hráče, který je na tahu, otočí obě karty zpět lícem dolů a jeho tah končí. Pokud otočí dvě kartičky, které dávají dohromady zvířátko jiného hráče, může mu je dát a pokračovat ve hře, nebo je otočit zpět obrázkem dolů a skončit svůj tah.

Konec hry:

Hra končí, když hráč někdo jako první vyloží poslední kartu z ruky.

Varianty hry:

  • Quincy filuta – pokud hráč otočí kartičku s nártounem Quincym, který je lichý (nemá dvojici), vymění po skončení svého tahu pozice kartiček, které v něm odhalil.
  • Quincy na konec – poté, co hráč vyloží všechny svoje karty z ruky, pokračuje ve hře dál. V každém dalším kole však už otáčí pouze jednu kartičku a snaží se najít Quincyho. Hru vyhraje teprve v okamžiku, kdy se mu to podaří.

Autor: Zanty

Vybíráme z Bazaru

Hra Vesmirna agentura
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas