Yggdrasil - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 75 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: není
Vydavatelé: Ludonaute
Z-Man Games
Autoři: Cédric Lefebvre
Fabrice Rabellino
Rok vydání: 2010
Sdílej: Facebook

Hra v plnem poctu

Autor: Kew | 2 hodiny 0 minut | 5.10.2011 | 3

Hra: Yggdrasil + Yggdrasil: Frigg Promo

Hráči: Elis, Fenrir, Kew, ok227 a 3 neregistrovaní

Podarilo se sehnat tym sedmi lidi, takze jsme si vyzkouseli hru ve vsech sedmi bozich vcetne minirozsireni bohyne Frigg. Krome me byli vsichni novacci, takze prvni tahy se nesly ve znameni "co ted?". Nastesti hra rychle vsechny chytila a museli jsme zatlacovat Jormundganda a Hel, kteri si dosli az do Valhally (za "trojkovou" linii).

V druhe polovine hry jsme relativne rychle nasbirali dve dvojkove a dve trojkove zbrane. Probudili se Loki a Fenrir a museli jsme se prat s ledovymi obry. Nastesti jsme z osmi obru meli ctyri v bile barve a tak jsme s vypetim sil slozili runu a meli devet akci na pripravu na dalsi boje.

Nejzajimavejsi ale byla samozrejme posledni kola. V nasem pripade posledni ctyri. Diky Odinovi jsme si jako zlaty hreb nechali naspod balicku netvory v tomto poradi: Fenrir, Nidhögg a Loki. Predtim nas cekal jeste jeden Fenrir, ktery nas celkem zmatl (mysleli jsme, ze uz je to ten ocekavany) a pripravil o akce, takze jsme pak celili zasadnimu problemu - Nidhögg s sebou tahl Lokiho a mohli jsme ocekavat 6 nepratel za "petkovou" linii. V tuhle chvili bylo nutne zaridit jeste jeden uspesny utok temer bez prostredku a zachranila nas Freyja, ktera hodila na kostce potrebnou dvojku (musela hodit 2-3). Pote jsme jiz meli naplanovano, jak oba zatlacime, takze posledni kolo uz bylo jen velkym oddechnutim.

Hra se nadmiru povedla a prestoze jsme nepouzili zadnou "tezsi" kartu v balicku, si cenim vyhry v sedmi lidech, protoze slo z meho pohledu jasne videt, ze pri vice lidech je celkovy management vikingu a zbrani mnohem narocnejsi (tip dne: v tolika lidech se nam vyplatilo mit dve zbrane na nepritele a to tak, aby lide, kteri tyto zbrane porizuji, sedeli na opacnych koncich stolu).

Odehráno v: Olomouc (Okres: Olomouc)

Komentáře

Novinka
Zúčastnila jsem se tohoto hraní (za Freyu) jako úplný nováček v této pro mne naprosto neznámé hře. Povědomých mi bylo jen pár jmen bohů ze severké mytologie díky hře Age of Mythology. Já mám pocit, že vícero mých tahů bylo ve znamení "co teď?" Ale díky výbornému vedení a vysvětlování Kewa jsem si hru užila a vše se zvládlo. A ještěže to byla ta "lehčí" verze:-).

7.10.2011 09:58:19

Obtiaznost
Neviem, ci sme nejaki zaostali alebo co, ale zatial sa nam nepodarilo vyhrat ani jednu partiu napriek tomu, ze hrame len so zakladnymi kartami (angry a ragnarok sme vyradili). Na zaciatku kazdeho tahu hraca sa posunie jeden nepriatel o jedno pole (s tazsimi kartami/Niddhogovou pomocou aj viaceri/viac) a hrac sa moze leda tak pokusit zatlacit jedneho z nich o jedno policko, co je dost drsne, kedze na kocke su dve nuly a dve jednicky... Nase kola sa teda odohravaju v style: Posuniem nepriatela - vylepsim si zbran - povolam Elfa/Vikonga - hodim na kocke nulu - nadavam. O cielenej likvidacii obrov za ucelom skladania run alebo posuvani Vana si mozeme nechat akurat tak snivat... Prehliadli sme nieco v pravidlach? Pripadne mate nejaku takticku radu? Ked tu citam, ako kazdy vyhrava uz prvu partiu len s miernymi tazkostami, strasne ma to rozculuje :) Camelot prechadzame uplne v pohode a toto ani za Boha... teda, za Odina ;)

6.1.2012 00:52:53

Sju

Triky
Základem je právě neopomínat ty vedlejší světy, obzvláště pak využití světa ohnivých obrů kde se "čistí sáčky" a posunování Vana k bodu, kde zatlač všechny nepřátele o krok zpět. Na tyhle dvě funkce jsou naprosto nejdokonalejší Freya a Frey, k tomu přidejte třeba Thora nebo Heimdalla (ve skupině je tahle čtveřice v podstatě neporazitelná, vyhrávali jsme s ní - po určité praxi - 3/4 her na nejtěžší úroveň) a když budete trochu taktizovat, určitě to dáte;-)

25.5.2012 23:22:49

Sju
až na to že to políčko ve Vanaheimu neodsouvá všechny zpět ale jen jednoho...jo to by se pak hrálo to by nebylo třeba nic jinýho :D

5.9.2012 14:23:28

Vybíráme z Bazaru

Abyss EN
Abyss EN
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas