X-Wing - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Fantasy Flight Games
Autoři: Jason Little
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

Hon Sola na námezdního lovce

Autor: WereWolf | 1 hodina 30 minut | 11.7.2020 | 0

Hra: X-Wing

Hráči: WereWolf a 2 neregistrovaní

Sešli jsme se 3 kamarádi. A protože jsme chtěli něco akčního ze světa Star Wars, tak volba padla na X-Wing. Domluvili jsme se, že 2 hráči si rozdělí lodě rebelů a já budu sám ovládat lodě impéria. Byly připraveny 2 stejně velké letky (100 bodů):

Rebelové:

·         Han Solo (Gunner, Chewbacca, …)

·         Luke Skywalker (R2-D2, …)

Impérium:

·         2x Tie Fighter („Dark Curse“ a „Backstabber“)

·         Boba Fett (bomby a rakety různého druhu, …)

Začátek byl opatrný, ale pak jsme se do sebe pustili. Rakety létaly všude. Hned v úvodu se ukázala slabost rebelské špíny. Pokaždé když se terčem střelby stal Boba Fett, tak si rebelové museli vzít stress token ze špatného svědomí, protože měl na palubě rebelského zajatce. Při jednom velice „šťastném“ zásahu padl v boji Chewbacca (což Han po zbytek hry tvrdošíjně popíral s tím, že si jen někam odskočil), ale podařilo se mu při tom trochu opravit loď a obnovit štít. Tie Fighterům se dařilo prohánět Hana Sola, ale stále nebyli schopni zranit Luka Skywalkera, který si díky R2-D2 průběžně obnovoval štíty. Zároveň se ukázalo, že Tie Fightery jsou pro X-Wing jednohubkou (když padnou kostky). A tak, když se oba moje Tie Fightery dostaly do zaměřovače Luka Skywalkera, tak se za hlasitého „Tu-dů, tu-dů“ (doslovná citace pilota X-Wingu) proměnily v prach.

To už byl Han Solo bez štítů a s polovinou života. Dokonce si krásně naletěl na můj Seismic Charges. Nicméně Luke Skywalker byl díky častému využívání R2-D2 bez škrábnutí. Když si Boba Fett zkontroloval svůj tenčící se arzenál zbraní, musel uznat, že nejspíše prohrál. Rozhodl se tedy pro hrdinský manévr a schoval se za pole asteroidů. To obě rebelské lodi velmi dobře přečetly a rozhodly se proletět přímo skrz, což je stálo mnohem méně životů, než jsem doufal a tím mne dostali přímo do zaměřovače.

Han Solo, polo-mrtvý (ale stále neochvějně popírající smrt Chewbaccy) zvládl Boba Fettu jen „nakousnout“ a tak odpovědnost za zabití nejslavnějšího lovce odměn přešla na Luka Skywalkera. Ten se této pocty zhostil s důstojností hodné mistra Jedi a se slovy „Chcípni, chcípni, chcípni“ sestřelil Slave-1.

Hra to byla super. Celkovou dobu trvání poznamenalo jak to, že se dva hráči museli mezi sebou domlouvat (což vedlo i k zajímavým situacím typu „Počkej, kam letíš ?!?!? Já myslel na druhou stranu!!!“), ale i tím, že tam byl jeden „nováček“, který se pravidla učil za pochodu (a proto jsem je nechal vyhrát, ehm, ehm J ). Objektivně jsem udělal několik chyb. Nedokázal jsem plně využit schopností Tie Fighter pilotů ani jejich skvělé obratnosti. Stále mi dělá problémy přesněji odhadnout, kde ukončí můj letoun manévr. Dost problémů mi nadělala karta Gunner (neuvěřitelně silná karta) i již zmiňovaný R2-D2.

Odehráno v: Štěchovice (Okres: Praha-západ)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zámky Burgundy s vychytaným 3D insertem a češtinou
Zámky Burgundy s vychytaným 3D insertem a češtinou
Akt. cena: 830 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas