Watergate - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
Capstone Games
Frosted Games
IELLO
Pegasus Spiele
White Goblin Games
YOKA Games
Autoři: Matthias Cramer
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

zaujme?

Ahoj zaujme hra aj moju polovicku :) ? Myskim to tak ci je to historicke pozadie gro tejto hry? Ci sa to da hrat ako 7divou duel, ze proste bez temy ale predsa je ta hra top.
Dakujem za rady..
6.7.2020 19:51:46

ano
Je to spíš abstraktní přetahovaná, takže o tématu nemusíš vědět nic. Na druhou stranu, pokud tě téma zajímá, je to prošpikované historickými informacemi.
___
redaktor Deskofobie

6.7.2020 20:53:07

Dokument

na tohle téma je několik kvalitních filmů a dokumentů. A jeden excelentní měl nedávno premieru i u nás

https://www.csfd.cz/film/650698-watergate/prehled/

Dá se najít na známých uložištích.. Mou přítelkyni tak nadchnul že se těší i na hru.. a to bych ani kvůli tématu u ní nečekal.. takže doporučuji..

6.7.2020 21:10:25

yedle

Diky za názor, a je tá hra, keďže je tak ospevovaná aj plná stratégie? Dá sa tam všeličo vymýšľať ako 7divou duel? Je tam veľa nahody?

6.7.2020 21:36:30

Strategie
Nejde srovnávat s 7wd. je to cdg, tudiz balancujes s tim, jestli kartu hrat na operace nebo udalosti. Silne karty maji vysokou hodnotu op a nerad se jich zbavis. Nahoda tam je v luck of draw. Nekdy prijdou do hry stopy, se kterymi nemas sanci hnout a misto toho hrajes na iniciativu nebo momentum. Primarni aspekt hry je bluf a odhad soupere. Za me to byla jedna z top her, ktera loni vysla a uz se tesim, az mi ji david konecne vrati :)
___
redaktor Deskofobie

6.7.2020 22:48:31

Yedle
A keď mám doma "13 Days: The Cuban Missile Crisis" tak má zmysel pre mňa kupovať toto? Nie je to podobné?
Myslím mechanizmom samozrejme nie témou ;-)

7.7.2020 16:11:16 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Taky mám doma obě :) ano, centrální mechanismus CDG je stejný.
Watergate má ale tu zvláštnost, že každá strana má svůj asymetrický balík, nehrají se tu tedy události soupeře kvůli vlastním operacím. Ve Watergate zvažujes, kterou kartu pro událost obětuješ. A vůbec feeling ze hry je jiný, 13d má každé kolo jiné cíle (teoreticky) a musíš vyčíst, který si soupeř skutečně vybral. Pak je tam hrozba defconu, kdy nemůžete pořád tlačit dopředu, ale občas se od někud stáhnout, aby nebyl průser. Ve WG se jde celou dobu druhému po krku. Nixon hraje o čas, snaží se primárně získávat žeton momentum a sem tam něco bloknout novináři. Novinář spojuje stopy a klíčové svědky, které musí dostat nejdřív vůbec do hry (často silné operační karty) Takže je to odhadu: tohle toto kolo pustím, abych získal toto, překvapím sebráním momenta zkraje kola atd. Za Nixna je třeba super nechat novináře vykrvácet na přetahované o momentum a pak ho událostí gambit automaticky sebrat :) Je to těžké popsat, když hru nemáte před sebou, ale jednoznačně doporučím obě.
___
redaktor Deskofobie

7.7.2020 16:48:09

...

ja len dodám jednu vec, ktorá je pre mna výhodou tejto hry, ale pre inych nemusi byt: v ziadnej inej dvojkovke som sa nestretol s takou tou neprestajnou dilemou, ktorú kartu zahrať teraz, ktorú neskôr (nemusí totiž dôjsť na všetky).
Ide o jednu z najlepsich dvojkoviek, ktoru som hral (celkovo mam velmi rad dvojkovky, takze som ich hral uz vela, odhadom 60+).
7 divov duel sa mi zdal prilis mechanicky, nikdy mi neprirastol k srdcu, hoci uznavam, ze je to dobra hra. Watergate tazi zo skveleho previazania temy s mechanizmami. Hral som ju asi 5x a kazda z tych hier ponukla uzasny face-to-face zazitok.

7.7.2020 19:51:09

Vybíráme z Bazaru

Ahoj
Ahoj
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas