Vzdor! - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 1
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: Novověk
Herní kategorie: karetní hra, válečná
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
Salt & Pepper Games
Autoři: David Thompson
Roger Tankersley
Trevor Benjamin
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Epické vítězství

Autor: vajnstejn | 0 hodin 45 minut | 25.5.2023 | 5

Hra: Vzdor!

Hráči: vajnstejn

Nechal jsem se inspirovat let's playem Petra Čáslavy z Deskofobie a musel jsem si dát večer ještě jednu partii této skvělé hry, která mě neskutečně chytla, nicméně jsem v ní měl prozatím nevalné výsledky. Uvědomil jsem si, že je dobré draftovat makisty, kteří mají schopnost zbavit se karty špeha z ruky (protože špehové pravidelně plevelí ruku).

Povedlo se mi to skvěle nakombit a hra šlapala jako po drátkách už od začátku :) Postupně jsem využíval schopnost makistky, která umožňovala přesouvat jednu kartu nepřítele na jinou misi. Rozhodl jsem se jednu těžkou misi "obětovat" a na této misi utěšeně přibýval jeden nepřítel za druhým (až se jich tam v závěru nakupilo dobrých 10 kusů).

Díky téhle taktice se mi však podařilo cca na 8. pokus dosáhnout významného vítězství, když jsem si připsal úžasných 22 bod. Přepiště dějiny, odvážní makisté dokázali hrdinně ukončit krutovládu generála Franca! Zbyly mi nesplněné pouze 2 mise (jedna zaplevelená se spoustou nepřátel) a na druhou už jsem neměl dost makistů (zbyly mi 3, ale k nim 3 karty špehů). Tohle vítězství je pro mě naprostá euforie, o moc víc bodů se podle mě uhrát nedá.

Musím se opakovat, ale tahle hra je čirá radost, a to jsem si myslel, že mě sólo hry nebudou bavit (nějaké jsem už vyzkoušel, ale nebylo to ono). Tady boduje téma, různá škála "vítězství" a po celou dobu napětí, zda se mise podaří splnit, a že šancí na neúspěch je celá řada (počínaje umírajícímí civilisty, přibýváním nepřátel, až po přidávání špehů do balíčku utajených makistů).

Odehráno v: neuvedeno

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

HRA O TRŮNY - LVI CASTERLYOVY SKÁLY
HRA O TRŮNY - LVI CASTERLYOVY SKÁLY
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas