Vládce Tokia - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Heidelberger Spieleverlag
IELLO
REXhry
Autoři: Richard Garfield
Rok vydání: 2010
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Hraní karet a jejich pravidla

Ahoj, potřeboval bych trošku pomoct s vyložením pravidel u pár karet. Mám českou edici.

1)Trysky - jsem v Tokiu a na tahu je jiný hráč, hodí 6 útoků a nepřehazuje. Při vyhodnocení obdrženého zrnění se rozhodnu opustit Tokio a tím,že mám vyloženou kartu Trysky, tak si neubírám životy?

2)Ohnivý dech - četl jsem o této kartě na internetu. 2a)Pokud tedy jsem v Tokiu a útočím ven, tak dva hráčí, kteří sedí vedle mě dotanou o jedna zranění větší než zbytek? 2b)A pokud útočím do Tokia, kde je hráč sedící třeba po mé levici, taky dostane o jedna větší zranění? 2c) Pokud je v Tokiu hráč po mé levici a v Zálivu hráč nesedíci vedle mě, tak ten po levici dostane o jedna větší zranění a ten nesedící vedle mě dostane jen zásahy z kostek?

3) Útok kyselinou - i když mi nepadnou žádné útoky na kostkách, tak dám jedno zranění směrem do nebo z Tokia, podle toho kde jsem?

4) Seskok z výšky - ve hře jsou tři hráči, já hodím, ale nepadne mi ani jeden útok, vyhodnotím svůj tah a hraje další hráč (oba dva nejsme v Tokiu). Tomu nepadne taky žádný útok a nebo málo a třetí hráč co je v Tokiu to přežije a zůstane tam. Teď by měl být na tahu třetí hráč a tím, že získá 2* tak vyhraje hru. Můžu jakoby ještě před jeho tahem zahrát kartu Seskok z výšky a vyšoupnout ho z Tokia, aby nedostal dva vítězné body a vyhrál hru?
- obecně je nějaké pravidlo, kdy a jak hrát karty Odlož?

5) Proměněnec - jelikož karty prodávám na konci tahu, tak už nemůžu za získané energie nakupovat, je to tak?

Díky :-)
24.9.2017 11:03:41 | Upraveno autorem (porovnej)

re:
1)Přesně tak

2) Bez ohledu na to, jestli jsi v Tokiu nebo ne (a bez ohledu kde jsou tvoji protizhárči) ztrácí při hozené pacce tvůj soupeři po levici a pravici 1 život (bez ohledu na počet hozených pacek). Hozené packy se pak normálně vyhodnocují jako útok do/ z Tokia.

3) Přesně tak

4) Všechny karty "Odlož" se vyhodnocují okamžitě, když je koupíš, nmůeš si je "nechat na potom".

5) Přesně tak

2.10.2017 12:14:37

Vybíráme z Bazaru

Munchkin Zombies EN + 2 expansions
Munchkin Zombies EN + 2 expansions
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas