Velbloudí karavana

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Velbloudí karavana - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 6
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: karetní hra, párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Dragon Forge Team
Autoři: Jakub Grim
Karolína Hájková
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Vžijte se do role kočovných obchodníků putujících pouští, kteří si krátí chvíle obchodováním mezi sebou. Kdo přejde poušť jako nejbohatší obchodník a kdo dorazí jako největší chudák?  

Ve hře Velbloudí karavana se každý hráč snaží získat co nejvíce bodů do konce hry, ale háček přichází v systému získávání bodů: hráči si dávají body navzájem pomocí obchodních karet, a zase je od jiných hráčů získávají. Ovšem jakýkoli obchod může být zase jinými hráči ovlivněn, což nám ze hry dělá lehce záškodnickou hru, u které se nevyplatí ani chvíli nedávat pozor.

Příprava hry:

Na začátku hry je důležité důkladně rozmíchat balíček karet, dále se každému hráči rozdá 5 karet a vytvoří se prostor pro balíček zbylých karet a pro odhazovací balíček. 

Průběh hry:

Hra probíhá velmi svižně, každý si ve svém kole lízne 1 kartu a zahraje 1 červenou kartu, nebo si pouze lízne 2 karty a hraje další hráč.

Z červených karet je většina karta obchod, která zahájí obchodní fázi, při které si hráč od jiného koupí karty a předá mu body. Tuto obchodní fázi však mohou pokazit modré karty, které například mohou jiného hráče pomluvit, aby se daného obchodu nezúčastnil. Dalšími kartami se může do obchodu například vnutit jiný hráč, vyhandlovat více prodaných karet, a nebo vám zaplatit falešnými mincemi a vy akorát přijdete o karty.

Jsou zde i další červené karty. Tou je třeba žravý velbloud, který ostatním hráčům sní drahocené zboží, nebo nebezpečná písečná bouře, která vás může připravit o body a jiného hráče zase obohatit o váš měšec plný mincí.

Konec hry:

Hraje se do chvíle, než dojde dobírací balíček. V tu chvíli se sčítají body. Je důležité myslet na to, že nezahrané obchody generují mínusové body.

Autor: hooneybaadger

Vybíráme z Bazaru

Duna:Impérium + Vzestup Iksu + Nesmrtelnost+Proma
Duna:Impérium + Vzestup Iksu + Nesmrtelnost+Proma
Akt. cena: 4000 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas