Věc - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi, Horror, Současnost
Herní kategorie: desková hra, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Andrea Crespi
Giuseppe Cicero
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Stupnice maximum

Pokud hrajeme např. ve 4 mohu ve hře přidat víc žetonů poškození než je na začátku nastaveno v radistické místnosti a vrtulníku základny? nebo je počáteční poškození zároveň i maximální? 
 

Stejně u stupnice podezření, je u ní maximum to, že musím hrát kartu odkrytě ?
 

 

16.4.2022 19:19:24

Obě velice dobré otázky, ani k jedné jsem v pravidlech odpověď nenašel. My to hrajeme tak, že počáteční poškození je maximální možné. Jinak by pro nižší počty hráčů hra ztratila vybalancování a to mi už tak přijde, že čím míň hráčů, tím je těžší vyhrát za lidi. Nebo by se to dalo brát tak, že na poškození není žádný limit a třeba na rolbu by tak šlo dát víc než jedno poškození. Ale to mi vůbec nesedí s tím, jak je herní plán nadesignovaný, takže to tak nehrajeme.

K té stupnici podezření to je také těžké. Pro osm hráčů je maximální podezření konec a dál už se po stupnici posouvat nelze. Takže to stejně hrajeme i pro nižší počty hráčů. Ono to už potom má vliv jenom na nastupování do únikového prostředku, když jsou všichni na maximu, tak je jedno, v jakém pořadí nastupují (nebo jsou odmítnuti). Tady bych i celkem chápal, kdyby to někdo chtěl mít lépe rozvrstvené a žetony posouval po stupnici dál za tu hranici pro příslušný počet hráčů, ale zase, nesedí mi to úplně s tím designem. 

16.4.2022 21:12:43

Podle oficiálního FAQ https://www.pendragongamestudio.com/?ddownload=3175 se ikony pro větší, než je aktuální počet hráčů, považují za neexistující a nepoužitelné, nelze tedy na ně pokládat žetony poškození nebo paliva. Osobně bych to vztáhnul i na stupnici podezření, i když tu FAQ výslovně nezmiňuje.

13.5.2022 17:54:54

Vybíráme z Bazaru

Twisted fables deluxe edition + 2 playmaty
Twisted fables deluxe edition + 2 playmaty
Akt. cena: 1999 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas