Věc - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi, Horror, Současnost
Herní kategorie: desková hra, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Andrea Crespi
Giuseppe Cicero
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Střetnutí s odhaleným vetřelcem (věcí)

Zdravím. Z návodu mi není jasné pár situací:

  1. Jak vyhodnotit střetnutí kde je zároveň odhalený vetřelec síly 2 + člověk + pes? To si vetřelec mezi psem nebo člověkem vybere koho usmrtí?
  2. Jak vyhodnotit střetnutí kde je zároveň odhalený vetřelec síly 2 a vetřelec vydávající se za člověka? Jednoduše se v takové situaci přizná že je vetřelcem?
11.4.2022 18:48:12

  1.  pravidla strana 9: Síla vetřelce je vyšší než síla postav. Vetřelec
    vyhrává a může asimilovat 1 živou bytost (psa nebo postavu) v dané lokaci
    nebo ji může sabotovat. Takže za mě si vybere buď psa, postavu  nebo sabotáž.
  2. no dle pravidel Asimilovaná bytost je považována za zabitou (v případě postavy je hráč v dalším průběhu hry i nadále považován za součást lidského
    týmu, a pokud vyhraje, sdílí vítězství s ním), kde se nepíše nic o tom, že by se řešilo (otáčela karta, kdo je) jestli je nakažený nebo ne, tak se asi všichni asimilovaní považují za lidi. Jediný okamžik, kdy se může odhalit je fáze 5 nebo 6 testem a tohle je fáze 4, takže se odhalit nemůže. Věc dostane jeden žeton síly stejně jako, kdyby se ve fázi 5 odhalil, jen spolu nebudou spolupracovat, když ho asimiloval dřív než se odhalil. Tak to chápu já:-)

11.4.2022 21:04:21

na druhou stranu bych to chápal tak, že i když se neodhalil tak i přesto je prostě už soupeř lidí a spolupracuje (i když to odhalený vetřelec nemusí tušit) s vetřelcem. Tudíž by asi bylo divné, kdyby Věc zabila Věc, předstírajícího člověka. Mohl by asi ukázat soupeřům svoji roli a pokud by byl člověk tak bude už jen fandit, a pokud Věc dostanou žeton síly a pokračují jako odhalení vetřelci… 

asi je to i trochu na nějaké kreativitě jednotlivých hráčů :D ale děkuji s prvním bodem. 

11.4.2022 22:05:32

  1. U pravide pro 4-8 hráčů si hráč za vetřelce může vybrat ze 3 možností, buď asimiluje postavu, nebo asimiluje psa, nebo provede sabotáž. Pokud se hraje hra 1-3 hráčů, pak za Vetřelce hraje mechanika hry a ta v tomto případě musí asimilovat postavu. Teprve pokud nemůže asimilovat postavu, tak asimiluje psa a pokud ani to nemůže, tak provádí sabotáž.

11.4.2022 22:11:43

Takže abych se ještě vrátil k situaci kde je v jedné místnosti pes a člověk… znamená to, že pokud je tam odhalený vetřelec tak pes nemá žádnou sílu a toho vyhodnocování se nezúčastní? 

12.4.2022 09:25:47

@mr.zboril Přesně tak. Jinými slovy pes se nepočítá na srovnání sil postav nebo vetřelce. 
Pravidla: Síla vetřelce je vyšší než síla postav. Vetřelec vyhrává a může asimilovat
1 živou bytost (psa nebo postavu) v dané lokaci nebo ji může sabotovat.

12.4.2022 10:16:47

Ad bod 2) Osobně to beru jako díru v pravidlech a při našich hrách to budeme hrát  tak, že je jedno, jestli jde o člověka, nebo skrytou Věc, pokud se odhalená Věc rozhodne postavu asimilovat, přidá si bod síly, postava se odstraní ze hry a hráč bude hrát společně s Věcí, kterou by se tématicky tak jako tak stal. Je blbost aby se skrytá Věc považovala za člověka a vyhrála připadně společně s lidmi.

12.4.2022 17:51:08

@Oliverr Super řešení! Je pravda, že hra sice není pravidlově náročná, ale koncept pravidel je hrozný. Příští hru budeme hrát stejně jako vaše skupina. 

13.4.2022 21:13:25

Vybíráme z Bazaru

Myrmes
Myrmes
Akt. cena: 621 Kč
Končí za: 20 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas