Věc - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi, Horror, Současnost
Herní kategorie: desková hra, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Andrea Crespi
Giuseppe Cicero
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Psi

Ahoj vy Věci! Po pár hrách, kdy se nám zdála hra příliš snadná pro lidi, jsme začali řešit že asi špatně chápeme počáteční polohu psů. Z popisu přípravy hry jsme to pořád chápali tak, že psi jsou na začátku zavřeni. Ale oni už jsou asi venku že? Podle toho jak je napsaná příprava hry jsme měli jsme za to, že psi jsou položeni na kartě kotec, která je položená na lokaci kotec, tím pádem se mohou osvobodit až při otáčení karty lokace pro umístění žetonu velitele.. a že je tedy celkem malá šance že uniknou. Ale evidentně jsme se mýlili že? Karta kotec je sice na začátku položena v té rohové růžové místnosti, ta má ale otevřené dveře a samotný kotec je jenom ta malá místnost za přepážkou, ve které jsou namalovaní psi? Dávalo by to mnohem větší smysl co se týče obtížnosti, ale bohužel v pravidlech není přesně řečeno nebo označeno co přesně je ten kotec, totiž že je to jen půlka té růžové rohové místnosti. Viděl jsem to takhle hrát v nějakém gameplay videu.

Takže jsou všichni psi na začátku hry volní a před druhým kolem se určí jejich lokace? Díky moc :)

18.5.2022 14:49:56

Přesně tak, psi se začnou potulovat po základně hned na konci prvního kola (fáze 8). Poté, co zaženete alespoň jednoho psa, se kotec (fialová místnost se značkou kotce) stává “zamčeným” a karta kotce se zamíchá do balíčku lokací. Při jejím vytažení jsou všichni odchycení psi opět vypuštěni z kotce ven. 
V pravidlech je doporučení pro počáteční hry, aby se karta úplně odebrala ze hry a po odchytu všech psů by se už žádný do hry nevracel a přestali být hrozbou (viz. pravidla str. 16 “Volitelná pravidla kotce”).

18.5.2022 15:23:49

Vybíráme z Bazaru

Mindbug EN Pioneer
Mindbug EN Pioneer
Akt. cena: 17 €
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas