Věc - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi, Horror, Současnost
Herní kategorie: desková hra, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Andrea Crespi
Giuseppe Cicero
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Srovnání se Stanice Paranoia a Nemesis

Hráli jste někdo jak Věc, tak #Stanice Paranoia i #Nemesis

Stanice Paranoia u nás patřila mezi nejlepší hry, ale už se bohužel dost ohrála a všichni ví, jak to hrát. Takže teď pomalu přecházíme na Nemesis. Tam je ale zase určitá nevýhoda dlouhá příprava a herní doba. Takže se nehraje tak často.

Film Věc je jeden z mých nejoblíbenějších a tak mě hrá velmi láká. Ale asi nepotřebuju mít tři hodně podobné hry. Dokázali byste srovnat? Je Věc podobná nebo úplně jiná? Díky

 

24.4.2022 22:59:52

@Zaar Stanici Paranoiu jsem bohužel nehrál, ale třeba ti aspoň pomůže srovnání Věci a Nemesis. Z hlediska herního času trvá cca jedna hra Nemesis jako tři hry Věci. Atmosféra je také jiná, protože v Nemesis se všichni snažíte přežít a zároveň splnit nějaký úkol (ať už přínosný pro zbytek posádky nebo ne), občas nějaký spoluhráč udělá něco, co vzbudí podezření, takže na nějaké obviňování dojde, ale určitě ne v takové míře, jako ve Věci. Ta naopak stojí na tom, že už od začátku je někdo záškodník a jeho cílem je, aby ostatní nepřežili. Čili podezírání a obviňování je přímo základem hratelnosti, vlastně jakákoliv maličkost je skoro hned podezřelá. A nenakažení hráči mají vždy stejný cíl, dostat se ze stanice a vyloučit ty hráče, o kterých si myslí, že jsou Věcí (případně je otestovat).

28.4.2022 09:57:27

Stanice je věci relativbně dost podobná, ale Věc mne chytla víc. Má také více mechanizmů a možností

HRASoprodejce

29.4.2022 17:13:57

Vybíráme z Bazaru

DIVUKRAJ / EVERDELL - 3D doplnek - Perlorodka
DIVUKRAJ / EVERDELL - 3D doplnek - Perlorodka
Akt. cena: 65 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas