Věc - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi, Horror, Současnost
Herní kategorie: desková hra, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Andrea Crespi
Giuseppe Cicero
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Proč by se měla Věc odhalovat?

Jsem Věc, začal jsem škodit a vzbuzovat podezření ostatních. Proč bych se měl ale chtít odhalit? 

Jako skrytý můžu dávat sabotáže do akčního balíku, můžu utíkat do lokací za ostatníma postavama a doufat, že je nakazím, můžu si jít pro velitelský žeton a narušovat tak akce, můžu zvyšovat podezření u ostatních postav během fáze 5. 

A ačkoli všichni ví, že jsem Věc, nic mi nemůžou udělat. Maximálně tak plýtvat akce na výrobu testu, aby mě odhalili. Když to porovnám např. s Battlestar Galactica, tak tam jako Cylon chci co nejvíc tajit svou identitu, protože nechci skončit ve vězení, které mi hodně omezí škodící možnosti.

Proto se ptám, proč bych se měl chtít jako Věc odhalit? Je odhalená Věc opravdu tak silná? 

Hrál jsem zatím jen jednu hru, ale než odhalená Věc pořádně nabrala sílu, tak ji to docela trvalo.

Dík.

Kamba

11.1.2023 22:32:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Ako Vec sa chceš odhaliť pred koncom hry, keď vieš, že sa ti podarilo nakaziť aj iných hráčov a tým pádom odvedieš od nich pozornosť a hráči musia riešiť ďalší problém na stole. A teda ty ich ohrozuješ odhalený a zvyšok nakazených škodí tajne. 

12.1.2023 11:52:30

“A ačkoli všichni ví, že jsem Věc, nic mi nemůžou udělat.”

Pakliže to s jistotou ví bez onoho testu (zmiňoval jsi) pak to hraje takový hráč blbě. Když o tobě ví i bez testu.

Navíc to není pravda, že by s tím nemohli nic dělat. Hrál jsem hry kdy jsem právě hráče za Věc poznal (a i přes argumenty proto podezřívaly lidi mě, klasika). Stačilo zajistit aby nebyl velitel skupiny + ať chodil kamkoliv - stačí jít k Věci (neproměněné) s jedním dalším člověkem a můžete ho tak vynechat z výměny žetonků. Měl jsem i takové hry, kdy pak hráč za Věc je naprosto bezmocný. Ať jde kamkoliv - buď se k němu nejde, případně pokud je to důležité místo - stačí když za ním jdou dva lidi a Věc ignorují.

Takže ti zbývá jen ta sabotáž, a ta zase tak efektivní není. V těch některých hrách byla Věc tak nahraná, že nejvíc produktivní je když se promění dobrovolně.

 

EDIT: povedlo se mi ve hrách třeba domluvit ať je jiný hráč komu věřili i ostatní ten velitel - Ideálně na takové pozici, že hráč za Věc ještě musí hrát a jít do místnosti jako první…ne počkat ke komu by šel. Navíc když jsme ve fázi kdy nám stačí třeba 2 nebo 3 pozitivní karty, tak tu jeho sabotáž ani neotočíme. Plus mě poslechli že není třeba plýtvat cenným testem na jasnou Věc. Když se najde test - budou se testovat ostatní. Samozřejmě s tím, že ho do vrtulníku ani nevezmeme. 

Proč by ses pak jako Věc neotočil a nezkusil je porazit takhle? Když to “tajně” nemá smysl.

12.1.2023 13:57:33 | Upraveno autorem (porovnej)

Přesně jak píše @Bargud , prostě bys to hrál blbě. Nejdůležitější v této hře jsou přeci jen hráči a to, jak se zhostí svých rolí ;-) Samozřejmě Ti nic nebrání to takto hrát, ale jestli to bude zábava, to nevím. Jednou jsme hráli partii, kdy se Věc naopak odhalila v druhém kole, kdy v prvním kole nedošlo k žádnému střetnutí. Všichni jsme si byli jistí, že jsme lidé a jen jsme odhadovali, kde bude odhalená Věc operovat. Povedlo se přivolat záchranný vrtulník, počasí přálo, takže se chodilo jen spát a čekalo, až vrtulník dorazí. Věc neměla šanci a i když to bylo svým způsobem zajímavé, tak pocit ze hry nebyl nijak uspokojující. Hrát se to tak samozřejmě dá a pravidla takové chování nevylučují, ale není to ono.
 

12.1.2023 15:32:38

Jasné, on tak hrál ve chvíli, kdy ho nakazil jiný hráč (hráli jsme v pěti), takže si to mohl dovolit. A ani tak mi moc nepřijde smysluplné se odhalovat, protože pak můžou tajně škodit dva.

Ta strategie “chodit s Věcí ve třech” je super, to mi nedošlo, díky za ni. 

Btw. Hráli jsme v dobrém počtu? V pěti vlastně stačilo jednoho nakazit a bylo to jasné, hlavně v sestavě samých nováčků. 

12.1.2023 21:17:16 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Pulsar 2849 - nový
Pulsar 2849 - nový
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas