Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Dojmy
Ahojte, nema nekdo zkusenosti? Zajimalo by me jake to je a jestli je to dobre hratelne i ve 2.
Dekuji
Ahoj, hráli jsme 1x ve 4 a musím říct, že je hra moc pěkná, jak zpracováním, tak tématicky. Každý charakter má unikátní vlastnosti a hraje se jinak, otázka je, jak to je vybalancované v různém počtu hráčů, ve dvou nemůžu soudit…
Ale vizuál je super a určitě budu pořizovat :-).
Pocitově je hra příjemná a relativně odsýpá. Mechanismy jsou jednoduché a člověk je stále mírně v napětí.
První nevýhodou jsou imho slabá pravidla, která úplně nevysvětlují všechny situace. Např. u schopnosti Oogieho je řečeno, že kostkama hází po zahrání všech karet. Zahrání = přiřazení všech karet do lokací? Nebo zahrání = přiřazení a následné otočení a vyhodnocení karet na konci kola? A takových menších nejasností je tam více. Nicméně hrát se to dá.
Další mínus jsou za mě charaktery, které jsou sice tematické, ale nepřijdou mi příliš vybalancované. Takový Santa nemá žádnou zvláštní schopnost.
Oogie zase má každou kartu o síle 1 až 5 v balíku dokonce 3x, ale karty se silou 6 až 10 má pouze 1x. A jeho schopnost házet dvě kostky tuto slabinu příliš nevynahradí. I za hypotetické situace, že z každého hodu získá alespoň +3 do jedné lokace (nebo +1 do všech tří), to za 4 kola představuje max. 12 do síly. Ve finále tak vždy disponuje menší silou než všechny charaktery, které mají každou kartu právě 2x. A rozhodně nemá lepší schopnosti (s výjimkou jedné, která mu umožňuje kostky sčítat). Třeba Finkelstein nemá žádnou nevýhodu (všechny karty 2x), schopnosti mi přišly u něj lepší než u Oogieho a ještě může získávat body navíc za své experimenty.
Ve finále jsme získávali se všemi charaktery mezi 40 a 70 body, ale Finkelstein ustřelil na nějakých 130 bodů.
Třeba jsme něco hráli špatně (spíše ne), ale vlastně nevím, jestli se k té hře ještě někdy dostanu. V současné záplavě her to možná nemá smysl.
@Trigron myslím, že to bude hodně o tom se s jednotlivými postavami naučit hrát, každá se hraje jinak, proto po jednom zahrání balanc nehodnotím, svádí to, ale myslím, zle by to byla zkratka…
Súhlasím s vyššie uvedeným komentárom, že tie kocky sú veľmi slabé nakoľko môžete hádzať iba na jednu lokáciu. A karty sú podľa mňa extra slabé - s tými kockami sa to nedá vybalansovať. Ostatní hráči hádzali bez problémov na lokacie vysoké karty, zatiaľ čo ja som musel kombinovať s nižšími hodnotami - a aj tak zbytočne.
Reálne by ma zaujímalo, či sa nikomu už podarilo s touto postavou vyhrať a ak áno, akým zázrakom sa mu to podarilo.
Hrály jsme několik her ve dvou, pár ve třech a jednu ve čtyřech hráčích.
Za mě nejslabší postava je Santa, nikdy s ním nikdo nevyhrál ani nedosáhl dobrého score. Jinak nám Boogie přišel docela silný právě kombinací karet, navíc pokud má v lokaci méně síly, má vždy šanci to zvrátit.. Finkenstein jednoznačně nejsilnější.
Jack, Sally a Starosta mají zajímavé mechanismy ale zase až takový vliv na hru to nemá.
Nejvíce nám nás to bavilo ve dvou a ve třech. Ve čtyřech byly zbytečně dlouhé “přemýšlecí” doby.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Válka o prsten: Páni Středozemě - dobročinná aukce
Akt. cena: 4440
Končí za: 8 hodin
KINGDOM RUSH: Trhlina v čase
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 8 dnů