nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Twilight Imperium (Čtvrtá edice)

Počet hráčů: 3 - 6
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 480 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Fantasy Flight Games
Autoři: Corey Konieczka
Dane Beltrami
Christian T. Petersen
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Technologická specializace planety

Pokud vyčerpám planetu s technologickou specializací, tak mi to při výzkumu dovolí ignorovat všechny, nebo jen jeden předpoklad příslušného odvětví výzkumu? Děkuji za odpověď.

Upraveno autorem (porovnej)

10.12.2018 17:34:45

...

Podľa CZ pravidiel je to tak ako píše Moor - ignoruješ všetky predpoklady danej farby, nie len jeden symbol.

0 | 30.12.2018 17:20:11

Barry> Vďaka za tip :) - Seladean

...> Chyba v českom preklade:
"If a player controls a planet that has a technology specialty symbol, he may exhaust that planet when researching technology to ignore a prerequisite that matches that technology specialty."

Tu na ZH nájdeš aj vlákno kde sa spomínajú chyby/preklepy, ktoré sú v českej verzii. Ak hráte iba s preloženými pravidlami, určite odporúčam pozrieť. - Barry

předpoklady


Umožní to ignorovat všechny předpoklady stejné barvy. Pokud má například Válečné slunce předpoklad 3 červené a 1 žlutou, tak vyčerpání planety s červenou specializací zruší všechny tři červené předpoklady, ale stále je třeba mít jednu žlutou technologii. Pokud by jsi vyčerpal planetu se žlutou a červenou specializací, tak je možné vyzkoumat válečné slunce bez předpokladu.

0 | 30.12.2018 16:27:27

...> Ne! V pravidlech je řečeno tohle: "Pokud hráč kontroluje planetu se symbolem technologické specializace, může při výzkumu technologie tuto planetu vyčerpat a ignorovat předpoklady, které se shodují s barvou této technologické specializace." Z toho mi logicky vyplývá, že VŠECHNY předpoklady dané barvy. Jen jeden by bylo moc slabé. Planety s danou specializací jsou jen dvě od každé barvy. Logičtější je všechny, aby o dané planety byl větší zájem. Pokud by takových planet bylo více, jako je třeba planet s povahou, tak by to mohl být i jeden. - Moor8

Predpoklady> Tak to nie je. Vyčerpanie jednej planéty, ti nahradí iba JEDEN predpoklad. Ak by si teda chcel postupovať tak ako v tvojom prípade, musel by si vyčerpať 3 planéty s červenou špecializáciou a 1 so žltou - dokopy teda 4. - Barry

Technologická specializace planety planety


Děkuji za odpověď.

0 | 11.12.2018 09:17:56

Jeden

Jen ten JEDEN konkrétní symbol, který je na kartě planety uveden.
---
Autor hry Velryby ničí svět

Upraveno autorem (porovnej)

0 | 10.12.2018 17:47:35