nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Twilight Imperium (Čtvrtá edice)

Počet hráčů: 3 - 6
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 480 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Fantasy Flight Games
Autoři: Corey Konieczka
Dane Beltrami
Christian T. Petersen
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Otázky k frakciám

Ahoj,

Neviem si dať rady s pár frakciami:

1. Nekrovirus - vylepšenia ktoré získa od iných hráčov - im sa tieto technológie zrušia a musia ich nanovo vyskúmať?
2. Arborec - vytvára len jednu pechotu na jednej planéte, alebo na všetkých svojich planétach?
3. Lizix - obsadené POS a vesmírne doky MUSÍM nahradiť svojimi? A čo v prípade že už žiadne v zálohe nemám? Musím zrušiť nejaké svoje stavby inde a teda ich premiestniť do tohoto nového systému?
4. Federace SOL - v stavovej fáze získam o jeden žetón rozkazu viac, alebo za každý žetón kt. dostanem, dostanem jeden navyše? (Namiesto 2 dostanem 4)?

Ďakujem :)

29.12.2018 12:17:12

Frakcie


1-Nie, žiadne technológie sa nerušia. Ak je to 'obyčajná' technológia, tak si ju hráč nekrovírov pridá zo svojej zbierky technológií,
ak je to cudzia rasová technológia, tak na ňu použije jeden zo svojích Valefarských asimilátorov (teda vie ovládať najviac dve cudzia rasové techy naraz).

2- Jednu pozemnú jednotku na hocjakú panétu ktorú kontroluješ.

3-Áno môžeš, ale len zo systému, ktorý neobsahuje tvoj žetón rozkazu.

4-Získaš navyše len jeden. Anglické pravidlá sú s množným číslom (chybička v českom preklade): Keď získaš žetóny príkazov v status fáze, zober si jeden navyše.

| 0 | 29.12.2018 18:57:57

2.> Nie je to príliš slabá schopnosť, keďže inak táto frakcia nemôže vytvárať pechotu? (A samozrejme ďakujem za tvoje odpovede :)) - Seladean

Arborec

Arborec je výborný, pechotu nemôže vyrábať v dokoch, ale môže ju vyrábať vlajková loď, a pechota Arborecu tiež môže vyrábať jednotky! A so svojou špeciálnou technológiou si dokonca môže svoju pechotu presúvať z jedného systému do druhého.

Takže takto sa treba dívať na ich schopnosť, a potom už nevyzerá slabo. :)

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

0 | 30.12.2018 11:08:27

Wau> Tak to som si nevšimol. Ďakujem :) - Seladean

@Wuuduu

3. Ok.
4. Nekomplikujem - v množstve hrách je treba brať v potaz každé slovo, preto mi to prišlo logické - "Keď si v stavovej fáze máš vziať žetón, zober si ešte ďalší." (parafrázované) - v stavovej fáze si ale berieš vždy dva, preto mi 4 žetóny prídu ako správny výsledok (aj keď trochu asi OP) :-/

0 | 29.12.2018 15:12:43

...

3. ak nieco nemas, mozes kdekolvek "znicit" svoju jednotku/stavbu a pouzit ako novu jednotku. (je to dakde v manuale)
4. o jeden viac je o len o ten jeden viac, nekomplikuj to :-)

0 | 29.12.2018 13:03:40