Troll - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Sweet Games
Autoři: Christophe Lauras
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Past


Vyhodnocují se případné karty, které následují po pasti? Příklad: kořist s životy (7-10) dostala 10 zásahů, avšak následuje past (dle pravidel lov není neúspěšný a karta pasti se odhazuje) a po pasti následuje troll který dává útok + 1 a kořist rozseká na cucky.
Jaké je vyhodnocení: ukončí se tahy dalších hráčů po pasti a tudíž je kořist ulovena úspěšně? Nebo se pokračuje dál a kořist je rozsekána na cucky? Dle mého by se pokračovat nemělo, ale nemůžeme se na tom s hráči shodnout.
23.1.2019 00:57:40

Odhazování
Pokud to chápu, tak to odhození se řeší úplně až na konci lovu, poté co se vyhodnotí jestli byl neúspěšný, úspěšný, nebo rozsekaný na cucky. Dokud neodehrají všichni, tak lov není ukončený a tím pádem není výsledek. A až potom se odhodí - chápu to pro případ, že by byla na třetím místě, nebo na druhém či prvním díky zradě, tak aby hráč nemohl získat za past kořist.
Ale nevím, takhle jsme to hráli a vyšlo nám z toho, že past je zatraceně těžké zahrát a moc jí tedy nemáme rádi, pokud se vyjádří někdo kvalifikovanější tak budu taky rád :-).

Ještě doplním, v pravidlech je napsáno "Pokud se v jednom lovu objeví více pastí, spouští se vždy jen ta první zahraná". Takže tahle věta pak nedává moc smysl, kdyby první past ukončila doposud neúspěšný lov.

23.1.2019 12:01:43 | Upraveno autorem (porovnej)

Potvrzuji
Souhlasím s tím, že se efekt pasti řeší až po úplném vyhodnocení lovu, tzn. po útoku i těch trollů, kteří byli v pořadí až za pastí.

23.1.2019 13:02:04

past> Pak mi ale nesedí, proč by past nemohla být položená na první, nebo druhé místo, když se ve výsledku její efekt hodnotí až po celém boji nakonec. - robotek

Včerejší hraní
Včera jsme hráli a ty pasti jsou nepoužitelné, jak se spouští až nakonec, tak jediná chvíle, kdy nám přišlo možné ji spustit, je v noci. Ale ani v noci se to nikomu nepovedlo teda, stejně byla kořist rozsekaná na kaši :D.

24.1.2019 08:34:20

Past
Nám se past daří občas zahrát. Ideálně, když je nějaký silný nepřítel, tak je kolikrát výhodnější to dát na 3. místo a začít lov s cílem, že bude neúspěšný. Představa, že dám past na první místo je nesmysl, viz výše uvedené. Myslím, že by se hodilo pravidla přepracovat a přidat k nim jednotlivé karty trollů a dopsat poznámku, jak to přesně funguje, protože nám při hraní této hry vznikla taky hromada otázek, na kterou jsme nenašli 100% odpověď...

24.1.2019 11:25:01

Past
Pasti se skutečně vyhodnocují až po vyhodnocení ostatních karet a platí pouze ta zahrané nejdříve. Důlvod proč se nemůže past umisťovat na první dvě pozice je ten, že by stačilo dát past k nějaké silné potvoře a hned v dalším tahu spustit lov. Past by pak byla skoro vvždy účinná. Jinak past je samozřejmě daleko účinnější v noci, ale i ve dne se s ní dá solidně získat ;-)

Dungeon Master v REXhry a Planetaher.cz

24.1.2019 12:50:45

...
A jenom doplním, že past se proto spouští až po neúspěšném lovu, protože rozdrážděná potvora na trolly vyběhne a pobíjí je. Až vběhne do tlučky a to je její konec.

24.1.2019 21:15:10

Využitelnost pasti
My hrajeme ve dvou, a to se dá s pastí svinit docela hodně. Svým hlavním kmenem položím past k silné příšerce, vedlejším kmenem zahájím boj a maso je doma :)! Zbytečná karta to tedy rozhodně není.

25.1.2019 09:48:35

Vybíráme z Bazaru

Tskuyumi + expansions EN
Tskuyumi + expansions EN
Akt. cena: 3999 Kč
Končí za: 8 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas