nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Troll

Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Sweet Games
Autoři: Christophe Lauras
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Dotazy

Pročetl jsem pravidla a mám několik otázek. Intuitivně tuším, jak by to mělo být, ale raději se zeptám...

1. Pokud se uloví kořist, doplňuje se další? V pravidlech jsem to nenašel.

2. Pokud padne Podrazákovi zranění, může odstranit jednu kartu. To zranění se pak počítá do součtu hodnoty útoku nebo ne?

3. Pokud Podrazák odstraní jiného (již vyhodnoceného) Podrazáka, počítá se jeho útok nebo je odstraněn spolu s kartou?

4. Může Podrazák odstranit sám sebe? Pokud ano, co se stane s jeho útokem?

--------------------------------------------------------
zarytý fanda, sběratel a propagátor deskových her

6.12.2018 21:29:29

odpovědi

1. ano, doplní se další. Vždy je na stole tolik kořisti, kolik je hráčů ve hře.

2. Podrazák-nejprve může aktivovat svou schopnost, tj. určí kartu, kterou chce zlikvidovat a hodí kostkou. Padne-li mu zásah, karta je vyřazena. Tenhle hod není hodem na útok, ale jenom na aktivaci schopnosti. Poté co jsou aktivovány všechny schopnosti karet, dojde k samotnému lovu. Háže se jenom za ty, kteří na lovu zůstali a nebyli zlikvidováni nějakým efektem (třeba právě tím Podrazákem).

3. viz 2. bod. Nejdřív proběhne efekt a pak se háže na lov. čili pokud Podrazák č.2 zabije Podrazáka č. 1, tak Podrazák č. 1 už k lovu svou kostkou nestihne přispět.

4. Podrazák může odstranit jakoukoliv kartu, takže klidně i sám sebe. A opět tím pádem do boje nepřispívá.

překladatel v Rexhrách

0 | 7.12.2018 11:46:46

podrazák> Zrada podrazáka dokáže odstranit i past či psa, ne jen trolla. Aspoň tak to chápu já. Samozřejmě jen pokud hodí zásah. - adrie