Too Many Bones - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: Fox in the Box
Chip Theory Games
Autoři: Adam Carlson
Josh J. Carlson
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Obtížnost

Vím, že je hra dost obtížná a že moc neodpouští, ale přesto se zeptám - hrál jsem Xkrát Noma v sólu a nějak jsme došel na to, že s Picketem je to dost obtížné, ho na konci zabít, ale nevadí. Chtěl jsem zkusit bosse, který mi dá víc času a tak jsem šáhl na Mulmeshe - čtvrtý den jsem narazil na What Goes Around a ten nemám téměř šanci dát - respektive dal bych ho jen, když by za sebe házel jako Bůh a za potvory totální čočku. Jak je to u vás? Dostáváte taky často po prdeli nebo jen já hraju jak totální lama a je potřeba zjistit co a jak?
29.11.2020 19:16:31

Obtiažnosť
U tejto hry je trochu nešťastné, že čím menej postáv hrá, tým je ťažšia. V štyroch je to zväčša pohoda, v dvoch nás to už rozkopalo. Na tvojom mieste by som proste spravila nejaké tie modifikácie na jednoduchšiu hru podľa rulebooku alebo by som hrala za viac postáv. Prípadne môžeš hrať ľahších bossov.

29.11.2020 22:05:30

Obtížnost
Obtížnost je naprosto nevyvážená.

29.11.2020 22:59:39

Obtížnost
Je to asi individuální. Jsou na netu i spousty postů, které říkají, že je hra vlastně strašně jednoduchá.

Nicméně, já za sebe nějak nevidím problém v tom, že jeden den člověk projel. Tím nekončí hra. Gearloc se uzdraví na konci toho dne do maxima a je to (což je podle pravidel samozřejmě, protože se s tím počítá). Balíček má dost karet na to, aby i po pár selháních bylo možné zaútočit na bosse. Většinou solo alespoň jednu porážku utrpím, ale bosse ve finále zvládnu.

Ano, tato hra není pro lidi, kteří potřebují mít nad hrou totální kontrolu a pocit, že musí vyhrát všechny boje...důležité je porazit bosse, ne vyhrát všechny dny:)

A ano, není úplně vyvážená. A je mi to v podstatě jedno, protože se u ní královsky bavím i když mě pojíždí:D

30.11.2020 11:16:00

Hra jednoduchá určitě není, alespoň na prvních pár zahrání. Jen pro přesnost. Hra s počtem hráčů opravdu neškáluje rovnoměrně, ale není to lineární. To znamená, že hra dvou není lehčí, než jednoho. Hra jednoho hráče je naopak jednodušší, než dvou, a to proto, že ve dvou přináší nejen vyšší komplexitu, ale například u některých bossů uplatňuje násobení počtu nepřátel počtem dnů, což v solo nedělá a hru tak významně ulehčuje. Co se týká obtížnosti, seřadil bych jí od nejtěžšího po nejlehčí pro 2, 1, 3, 4 hráče. Ve čtyřech to ale asi vzhledem k době partie moc lidí hrát nebude.

Nic z toho ale nevidím jako problém. škálování není nijak rozjeté a vnímám jej jako další proměnnou do přípravy strategie.

Jinak ano, může se stát, že přijdou na začátku karty střetnutí, které není takřka možné dát, stejně jako Vás může pojet iniciativa. Je ale důležité chápat, že jednotlivé dny/střetnutí, jsou pouze cestou k závěrečné bitvě. Úkolem je nabrat dost zkušeností a připravit na ní postavu. Prohrát střetnutí tak není problém. Znamená to jen méně skill pointů (zkušeností) do závěrečného boje.

Pokud opakovaně prohráváte zkuste se podívat na BGG je tam super článek ke strategii a popis jednotlivých Gearlocků.

EDIT: nevšiml jsem si, že původní příspěvek je z roku 2020 :D tak snad pomůže někomu dalšímu.

11.12.2023 17:07:28 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Fallout Shelter ENG
Fallout Shelter ENG
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 4 hodiny

Offcanvas