Too Many Bones - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: Fox in the Box
Chip Theory Games
Autoři: Adam Carlson
Josh J. Carlson
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Náročnost angličtiny

Ahoj, TmB mě dost oslovilo, ale má angličtina není úplně nejlepší. Tu na Zatrolenkách je překlad pravidel a jednotlivých postav, ale co jsem koukal, tak na kartách příběhu atd je textu pořad celkem dost. Jak často se příběh mění? Jak často musím číst nějaký dodatečný text? A myslíte si, že bych si hru užil, i kdybych textu úplně neporozuměl nebo si musel občas pomoct překladačem?

Předem. oč děkuji za odpověď. :)
22.6.2020 21:02:18

..
asi ti dam jednoduchu odpoved, ale dostatocnu. Neodporucam. pozri sa radsej po inej hre ;). Potrebujes minimalne niekoho kto ovlada tie pravidla a rozumie anglicky aby to hral s tebou. Pripadne mam to ale som z Brna tak by sme mohli zahrat :D

22.6.2020 22:00:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Může být
Dám zase opačnou odpověď. Pokud chceš hrát čistě mechanicky, tak moc AJ nepotřebuješ. Tedy za předpokladu, že máš česká pravidla ze ZH.
Na druhou stranu si moc nevychutnáš příběhy na kartách, které jsou vtipné a dávají i smysl v tom, pro co se rozhodneš (a podle toho dál ovlivňuješ děj).

2Sedlak87: Mám taky a v Brně rád zahraju :-)

22.6.2020 22:47:48

otázka
Tady je asi největší otázkou co znamená "moje angličtina není nejlepší". Jak píše Martinsun, je rozhodně fajn rozumět kartám s příběhem (jsou někdy vážně povedené, ale angličtinu občas nemají nejlehčí), ale záleží na tom, jestli jsi z toho textu schopný pochopit alespoň premisu, co se asi tak děje.

To nejdůležitější pro hraní jsou pak pravidla hry a postav.

Ještě se pokusím dovybičovat k překladu efektů potvor, a pak už se s angličtinou potýkáš jen u těch karet příběhu. Nicméně za dobrodružství jich otočíš něco kolem 9-16? To horní číslo je dost možná vedle:D. Navíc v základu pro rozjezd jsou vždy stejné první 3 dny (tedy karty:).

Mno a vlastně ještě loot karty, ale ty už nejsou tak složité na pochopení.

Ideální je právě pokud alespoň jeden umí anglicky, a tomu druhému už stačí prakticky jen ta karta hrdiny. Pokud ale plánuješ solo, tak si zkus jen tak namátkově přečíst nějakou tu kartu, co je tady v galerii, kolik ti to tak sebere času a energie na pochopení. Pokud to bude v pohodě, tak potom asi už nic nebrání tomu naskočit na tenhle skvost:D

22.6.2020 23:03:07

Vybíráme z Bazaru

Veilwraith + rozšíření Absolution
Veilwraith + rozšíření Absolution
Akt. cena: 1850 Kč
Končí za: 13 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas