Too Many Bones - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: Fox in the Box
Chip Theory Games
Autoři: Adam Carlson
Josh J. Carlson
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Ano/ne

Ahoj,
Chtel bych se zeptat tech, co uz maji se hrou zkusenosti na jejich nazor na vec. Hra me nejakym zpusobem hrozne pritahuje, po precteni manualu a shlednuti instruktaznich videi se mi libi moc. Ale... Projizdel jsem bgg a cetl i negativni zkusenosti, abych mel pohled na vec i z druhe strany.
Spousta lidi vycita hre nasledujici.
At se muze zdat, ze rozvoj charakteru je komplexni a nabizi velkou skalu moznosti, behem hry hraci stejne hlavne trenuji zakladni 4 dovednosti a skill kostek zase tolik neodemknou. S tim je spojena vec, ze konkretni skill kostku muze behem souboje hrac pouzit jen jednou a tak se cele kouzlo kostkami budovaneho charakteru vytraci a pusobi plose.
Dale je zminovano bojiste, ktere je male (4x4) a nenabizi prilis moznosti manevrovani a taktiky v soubojich.
Kdybyste mi popsali vase pocity ze hry byl bych vdecny.

6.8.2019 09:30:05

Ano
Základní atributy se vylepšují hodně, ale pokud by se vylepšovaly jen ty, některé potvory nepůjdou porazit. Je to hodně zábavná část hry, přemýšlet po boji jestli zvednu dexteritu, útok nebo sklil kostku, která mi umožní dát poison / několikanásobný dmg / nebo přidá pomocníka. Protože potvůrky na druhé straně mají taky sklily, na některé z nich je obyčejný útok nanic.
Doporučuji zkusit TMB pro Windows, není to celá hra, jen jeden boj (hrál jsem to před lety, tak snad si to pamatuji)
https://boardgamegeek.com/thread/1823301/download-too-many-bones-windows-now-available-free
Taky jsou výborná videa Ricky Royala na YT o TMB
K tomu bojišti - taktiky je tam dost, šachy mají jen 4x větší prostor a 32 figur, vystačili s tím dodnes

6.8.2019 10:13:52

Dojmy
Ahoj,

hrál jsem jednu kampaň, mám pocit, že to bylo ze samostatně hratelného rozšíření Undertow s nějakými extra gearlocky. Každopádně hráli jsme ve čtyřech, jeli jsme celou tu (mini) kampaň, trvalo to cca 8 hodin nebo tak nějak.

Hra je to zajímavá a určitě ne špatná. U charakterů co jsme hráli se rozhodně nestávalo, že bychom vše cpali do statů, něco tam samozřejmě šlo, ale spíš bych řekl, že většina šla naopak do skillů. Ale hráli jsme nějaký ty Undertow a extra, tuším žádného ze základu, tak nevím jestli jsou v tomhle jiní.

Charaktery jsou hodně asymetrické, rozhodně co gearlock, to jiný druh hraní. Vývoj postavy a pauzy mezi boji byly taky v pohodě. Kampaň samotná není nikterak tématická, aspoň mi to nepřišlo, encountery jsou tuším náhodné. V té mezi fázi mezi bojema se často rozhoduje co družina udělá a ty rozhodnutí nebyly úplně ložené, často jsme fakt diskutovali co vybereme, což je samo dobře.

Co se týká boje, tak můj pocit z něj je, že pokud se nepokazí na začátku a hráči situaci stabilizujou, tak už se jen dohrává. Je tam nějaký odpočet a když se to vleče všichni začnou dostávat dmg, ale celkově si nepamatuju boj, který by se pokazil v průběhu. Na druhou stranu, ten boj je i tak celkem zábava, je potřeba u toho přemýšlet a spolupracovat a ta asymetrie postav pomáhá eliminovat alfa playera, asi by to musel mít někdo fakt nahraný, aby dokázal ostatním plánovat tahy, vzhledem k tomu, jak jsou ty postavy rozdílné a každá může mít několik buildů. Ještě bych dodal, že jsme to hráli v partě ostřílených hráčů, takže pro partu méně zkušených hráčů mohou být boje větší výzva.

Jinak ta hra má luxusní produkci, tuna krásných custom kostek, vše v neoprénu, místo žetonů monster jsou kvalitní poker chipy. Ale to si všechno samozřejmě zaplatíš. Kdyby to byla jedna z deseti her co mám a hraju, byl bych za to rád, když to má být jedna ze 100+ her co mám a zahraju jí jednou, max. dvakrát do roka, přijde mi to jako zbytečně drahá legrace.

Po odehrání té kampaně jsem z toho měl pozitivní dojem, rozhodně jsem byl rád, že jsem si to zahrál, ale že bych to musel hrát hned znovu, tak to zase ne. Teď po nějaké době, bych si to klidně střihnul, ale pořád to není, jakože teď hned tuhle hru.

Rozhodně doporučuju zkusit to někde zahrát, ta hra je prostě moc specifická na to, aby se ty dojmy dali s něcím srovnat.

6.8.2019 10:51:52

Dojmy
Ber mě jako velkého fanouška této hry, mám vše, co k tomu vyšlo - a díky Minerovi za střízlivější pohled :)

6.8.2019 11:55:02

Přesně pro mě
Ahoj,
za mě je to hra, která se v mém osobním žebříčku dostala na první místo. A měl jsem to velmi podobně. Nejprve jsem cítíl, že mě to k ní velmi velmi hodně táhne. Nějaký ten čas jsem váhal a pak jsem objednal základ. Po prvním zahrání následovalo doobjednání všeho ostatního:-)

Charatery v základu ti vystačí. Naopak dva co jsou v Undertow jsou považovány za fakt těžké (chápej komplexní). Každého z nich musíš dostat do krve a naučit se s ním hrát, jinak je to docela zaručený provar a nebudeš vyhrávat jednotlivé dny a tím pádem nedostaneš další schopnosti a boss bude téměř neporazitelný.

Krása hry spočívá v tom, že na každého bosse (tyrana) musíš zvolit jinou taktiku. Jinak tě smázne jako malinu. A taktika hodně spočívá v tom, jaké staty a skilly buduješ od začátku.

Souboje jsou taktika v krásném provedení. Menší deska dělá hru méně hráčů poněkud těžší, ale o to rychlejší. Když jsem to hráli se třemi gearlocky, tak se herní čas docela protáhl...

Pokud budeš mít na začátek někoho kdo tě do hry zasvětí, velmi to pomůže a urychlí učení.
Kdyby něco, ptej se dál.

6.8.2019 22:25:52

Včera mi jsem si vyzvedl i já svou krabici TMB base game. Jelikož jsem byl ve stejné situaci, jako je určitě většina lidí, kteří nad hrou uvažují, tak se trošku rozepíšu. 

Vůbec nemá cenu přemýšlet a špekulovat, co je nejlepší objednat. TMB base game, je naplněná herním obsahem k prasknutí. Pokud jde o 200 eček kvůli dopravě, volil bych další gearlocky. 

Pokud si chcete hru prostě jen zahrát, tak si ji asi nepořizujte. Mám zatím odehrány 3 hry, a až tu poslední jsem si hru začal užívat a jakžtakž jsem věděl co přesně dělat a proč. TMB není těžké rozpohybovat, ale hrát to správně, plynule a nebýt neustále ponoření v sheetech nebo pravidlech, to si prostě nějakej čas vezme. Před první hrou, jsem viděl x gameplayu a četl jsem pravidla, i tak to byla bída :). 

Je z toho cítit, že aby si to člověk opravdu užil, musí tu hru a alespoň jeden charakter opravdu dobře znát, stejně tak alespoň základní klíčová slova. Pokud tohle dostanete pod kůži, tak doučit se dalšího gearlocka zabere pár minut.

Angličtina na encounterech (příběhová část) je docela složitá, moc tomu nerozumím, smysl chápu, ale takovou tu základní angličtinu tam nehledejte. Na druhou stranu, ta hra fakt není příběhová :). Moje angličtina je asi na takové úrovni, že pravidla a sheety v pohodě, i tak to na encounter karty nestačí. Druhou stranu encounter karet, ale už se základní angličtinou bez problémů zvládnete. Ten příběh je tady asi tak důležitej, jak při hraní diabla 2. Prostě řešíte boj, řešite loot a hlavně jak vylepšit svou postavu. Tyhle tři věci jsou zde propracovaný tak, že se tomu nepřiblížilo nic, co jsem doposud hrál. Když to umocníte kvalitou komponent….. 

Pro mě se to okamžitě zařadilo po bok těch pár (2) 10/10 co jsem doposud hrál, ale musím upozornit, že to není pro každýho, do tý hry to chce investovat čas, na občasný zahraní jednou za 3 měsíce, to opravdu nebude. Pak budete mrzutí, že je to náhodny a že nejsou dokonalá pravidla atd… Pokud Vás ale láká obdoba “diabla 2” ve formě deskovky, jste zde správně. A stejně jako jste diablo 2 buď milovali nebo nesnášeli, s TMB to bude asi podobné, už jen vzhledem k ceně, kde to prostě budete nenávidět, pokud Vás to nechytne:). Proč zrovna diablo 2? Protože ten rozvoj postavy a boj. Dokonalé. 

 

9.9.2023 18:12:35 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Middle Earth CCG - The White hand komplet
Middle Earth CCG - The White hand komplet
Akt. cena: 3500 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas