Tichu - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 6
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: 999 Games
Abacus Spiele
Fata Morgana Spiele
Autoři: Urs Hostettler
Rok vydání: 1991
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Tichu online

Hrajete někdo Tichu online ? http://onlinetichu.com
Po mnoha partiích na offline na mobilu jsem začal hrát tady a je to docela maso. Vyšší levely vás po první zmařené hře (a spoustě fucků v chatu) nemilosrdně ze hry vykopnou, ale když dám explicitně do názvu "arény" for begginers, s nižšími levely to docela jde.
Pokud někdo hrajete, nebo byste chtěli zahrát, můžeme se domluvit na nějakém večerním čase.
12.9.2017 10:28:25

Panzer
Já jsem dřív hrával na BrettSpielWelt a tam to bylo taky docela maso;)

12.9.2017 11:13:33

Aneken
A byl jsi dobrej ? :-)
Problém hraní se zkušenýma je asi tak 3x větší než u mariáše. Tam bych taky nehrál s někým kdo udělá školáckou chybu. A když máš nabitou ruku, to není umění hrát, dobrej hráč se pozná právě když má kart na prd, že prohraje co nejméně.
Tichu má těch herních variant daleko víc, když jsem tam vlezl, měl jsem pocit že už to docela umím. A když jsem např. vyjel dvojkou poté co spoluhráč zahlásil Tichu (ne obecně, v konkrétní herní situaci), mysle jsem, že se ufuckuje :-)

12.9.2017 12:22:57 | Upraveno autorem (porovnej)

Panzer
Tehdy ne, teď mezi lidma okolo sebe patřím k lepším hráčům a většinou vyhrávám (online už to nehraju). Ale čas od času udělám oslovinu, za kterou bych si nějaký to f-word zasloužil;)

12.9.2017 22:26:19

Tichu online a Řekové
Kdysi jsem zkoušel hrát na BSW. Problém je, že skoro všude Tichu online hrají Řekové. Někteří i dobře, ale žádní superhráči to zas nejsou. Až na pár výjimek se neumí chovat slušně, v chatu Ti obvykle řecky nadávají a pokud sami něco pokazí, rádi se hned odhlašují. Takže online Tichu klidně, ale doporučuji jen s předem dohodnutými spoluhráči a Řekům se raději vyhnout.

13.9.2017 19:35:19

Řekové - stejná zkušenost
Překvapuje mě že i německý BSW okupují Řekové. U http://onlinetichu.com to celkem chápu - jsou to řecké stránky.
Zkušenost s Řeky úplně stejná. Zásadně používají to jejich řecké písmo (neustálé XAXAXA - asi výraz pro smích) A když se přihlásí ke stolu 2 zásadně se přemisťují aby hráli spolu

20.9.2017 12:39:29

online
Obecně je problém u online Tichu (ale asi u jakékoliv online hry, kde musí kooperovat více hráčů společně) pokud nemáš známé spoluhráče.
Když začínáš - máš úroveň1 a vyšší úrovně s tebou nechtějí hrát (celkem logicky - abys jim to nekazil)
Abys ale postoupil, musíš vyhrávat a když už s tebou ke stolu vyšší úrovně přisednou, hned se přemisťují jako protihráči a na tebe zbyde náhodný začátečník - tedy pak je to o kartě, ne o umění Tichu
Když založíš stůl s omezením třeba do úrovně 3, čekáš i hodinu, než se zaplní, většinou nezaplní.
Když chceš aby s tebou vyšší úrovně hráli, musíš mít alespoň dobrá procenta výher, což se nedaří z důvodů uvedených výše. Takže pak je lepší od stolu se začátečníkem také, před spuštěním hry, odejít než s velkou pravděpodobností prohrát a snížit si procenta úspěšnosti.
O vyčůranosti některých hráčů (s odchod před koncem hry kdy nemají dobrou kartu) ani nemluvě.
Nezbývá, než se na tu úroveň 2 a víc prokousat
PS: vyšší level samozřejmě neznamená automaticky lepší hráč, ale minimálně výrazně zkušenější a dost často se přihlašují hráči v párech, tedy i sehranější.

20.9.2017 12:52:34

..
Řekl bych, že problém výběru hráčů je v Tichu i z důvodu délky a rychlosti hry. U takového Mariáše člověk dokáže obětovat 10-15 min aby zjistil jestli chce se stejnými hráči pokračovat, nebo skončit. Tichu do 1000 bodů trvá 40-50 min (s čekáním na online spoluhráče cca 1 hod.), u některých tahů se občas i déle přemýšlí. To už si člověk rozmyslí jestli zahodí hodinu díky břídilovi, který pak ještě třeba uteče těsně před koncem hry.

20.9.2017 13:07:15 | Upraveno autorem (porovnej)

nedáte někdo ?
Tak intenzivním hraním (cca 100 her) jsem se vyhrabal na 4. úroveň a ratingem na hranici první stovky hráčů. Dají se hrát i kratší hry do 500 bodů což je časová výhoda.
Znovu se tedy ptám, nedáte někdo online ?

10.10.2017 01:45:54

Vybíráme z Bazaru

Sabotér - 3 verze
Sabotér - 3 verze
Akt. cena: 220 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas