Terra Mystica - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 100 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: strategická, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Feuerland Spiele
MindOK
Autoři: Helge Ostertag
Jens Drögemüller
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Lesni vily

Zdravim. Pred par dny jsem TM dostal k narozeninam. Zatim jsme se ke hrani jeste nedostali, jen jsem procetl pravidla. Ve hre je 14 ruznych ras a kazda ma svou specialni schopnost prave az na vily. Nedela tato absence specialni schopnosti vily mene atraktivni rasou, ci dokonce horsi rasou nez ostatni? Popripade mohl by nekdo kratce popsat taktiku, jak za tuto rasu ucine hrat?
2.2.2019 04:23:40 | Upraveno autorem (porovnej)

Lesní víly
Počáteční schopnost není jedinou výhodou, kterou rasy mají. Minimálně má každá rasa speciální schopnost po postavení hradu (nevím, jestli je to správná terminologie) a některé mají ještě další výhodu po postavení svatyně (kulatý žeton). Víly mají silnou výhodu po postavení hradu. Mohou se pohnou o dvě pole na stupnici uctívání zdarma a to v každém kole, je to silné a je to potřeba za víly využít.

2.2.2019 09:33:15

nerozumim,
Čemu říkáš speciální vlastnost, nicméně terra je unikátní svou variabilitou. Dobrý hráč se dokáže dokáže zorientovat v počáteční situaci (destickach kol, svitcich, rasach ostatnich hráčů) a zvolit pro daný setup rasu, ktera toho dokáže využit ve svuj prospěch. Každá rasa je někdy dobta a hlavně zábavná. Mezi slabší jsou obecně považováni Fakiri, naopak za celkem univerzální rasu a obec e silnější Temnojedi, Inženýři a Magové.

2.2.2019 10:10:53

.
Souhlasím s Pellym. Nelze říct, jak to zrovna za víly hrát, když neznám vybrané svitky, destičky kol a soupeře. Nicméně by se dalo říct, že je třeba rychle postavit pevnost a zaměřit se na kulty.
_________
Nechť Pán zatlačí a Paní zatáhne.

2.2.2019 10:57:33

Lesní víly
Je fakt, že lesní víly jsou spíše podprůměrné, pokud je srovnáme s ostatními.

Vždy velmi silně záleží na tom, jaká ta aktuální hra je. Jaké další národy jsou ve hře, jaké jsou bonusy na konci kola (a v jakých kolech) nebo jaké jsou svitky. Při určitém rozestavení se může stát, že jsou víly předurčeny k vítězství. Terra Mystica je tak variabilní, že žádné dvě hry nejsou stejné a je potřeba prozkoumat, jak za které národy hrát, jaké mají silné a slabé stránky a jak toho využít. Tak a teď mám zase chuť si to zahrát.

2.2.2019 20:33:06

Vybíráme z Bazaru

Poslední zpráva
Poslední zpráva
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas