Terra Mystica - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 100 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: strategická, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Feuerland Spiele
MindOK
Autoři: Helge Ostertag
Jens Drögemüller
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Rybáci a Mágové

Zdravím,
k Vánocům jsme dostali základní hru a zatím jsme jí zkoušeli jen ve dvou lidech, což asi není ideální, ale přesto - zdá se nám, že Rybáci jsou (alespoň tedy pro hru ve dvou) až moc silní. Nevím, jestli děláme něco špatně (přeci jen jsme zatím moc her neodehráli), ale obchodní stanice zdarma se nám zdají jako obrovská výhoda. Jaký styl, nebo jaká rasa je proti nim nejlepší?
A pak ještě jeden dotaz - většina ras má jako základní schopnost něco, co může dávat potencionální výhodu. Kromě toho, že víly nemají vůbec nic, proč třeba Mágové mají jen jednu usedlost do začátku? Na začátek to brzdí, a přitom se mi nezdá, že zrovna mágové by brzdit potřebovali. Při hře ve dvou je navíc jejich "dvojitý tah" téměř k ničemu. Neexistují nějaké obecné rady jaké dvě rasy při hře ve dvou zvolit proti sobě, aby byla hra co nejvyrovnanější a nejzajímavější?
Díky!
10.1.2017 14:19:14

majkoslavek
Ad rybaci. Ano, ve dvou jsou celkem silni, pokud hraji oba hraci na opacnych stranach mapy. Bud si tedy proti rybakum vyber nekoho, komu se bude hrat dobre vedle nich a bude je otravovat, nebo nekoho, kdo ma solidni prijem penez i bez kontaktu, nebo nekoho, kdo penize moc nepotrebuje. Neporadim ti takhle z patra, vzdy taky hodne zalezi na bodovackach v jednotlivych kolech. Napr. alchymisti sice maji velky prijem penez, ale musis pevnost postavit hned v prvnim kole - ale pokud neni na prvni kolo bodovacka "pevnost za 5 bodu", muzes na alchymisty v klidu zapomenout.
Ad magove. Ac se to nemusi na prvni pohled zdat, magove jsou ve dvou lidech velmi silni. Akorat se musis vykaslat na pevnost, ktera je jim opravdu k nicemu, a soustred se na stavbu chramu, za ktere dostavas bonusove 2 desticky, ne jen jednu jako ostatni.

No a taky muzete zkusit na zacatku drazbu narodu :-)

10.1.2017 14:29:08

Statistika a porovnani
https://terra.snellman.net/stats/
Nahore prepnout na 2p

Statisticky Rybaci asi skutecne vychazi jako silnejsi narod, ale na druhou stranu magove jsou jen dost tesne za nimi. To jsou tam mnohem slabsi narody ...

Obecne sila naroda je asi umerna jeho potrebe interakce s ostatnimi hraci (dobijeni many, sleva na stavbu TP). Swarmlingove tedy nejspis budou mit pri 2 hracich vyhodu prave v tom, ze nepotrebuji tu slevu na stavbu TP.

Ad vyhody: asi nema moc cenu opakovat co maji jednotlive narody jako vyhodu. Dulezite je, ze vlastnost naroda muze byt k nicemu a nebo naopak super podle setupu hry (tj. pocet hracu, mapa, bonusy jednotlivych kol, bonusove svitky a samozrejme narody ostatnich).

A doporuceni na vyrovnani sily naroda? Drazit narody, tak jak je uvedeno v pravidlech rozsireni. Pro drazbu (zejmena ve dvou) neni rozsireni ani potreba. Do te drazby se vleze prakticky jakykoliv unbalance. Hrajes proti sobe Rybaky a Fakiry? Mas dojem ze jsou Rybaci o 40 bodu lepsi? No tak je proste za 30 vydrazis :-)

10.1.2017 14:43:29

Vybíráme z Bazaru

Greenland (třetí edice) cz
Greenland (třetí edice) cz
Akt. cena: 690 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas