T.I.M.E Stories - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Manuel Rozoy
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pravidla - JČ

Ahoj,
mám pár dotazů k pravidlům:

1) Zkouška - Dejme tomu, že postava A v lokaci přicestuje na nějakou kartu (nebo na ní začíná), přečte si ji a vidí, že je na ní zkouška, kterou nechce dělat. Když hned v další JČ odcestuje jinam, tak zkoušku dělat nemusí (čili 1. JČ: A přicestuje na kartu a přečte si ji, 2. JČ: A cestuje na jinou kartu)?

2) Předmět - Získá-li osoba A při svém tahu nějaký předmět (třeba klíč), který potřebuje osoba B stojící na jiném políčku a v dalším tahu provede akci přesun a jde na políčko k osobě B, může ho ta osoba B použít hned v té stejné JČ (čili 1. JČ: A získá klíč, 2. JČ: A přesun, B použije klíč)?

3) Žetony stavu - když třeba na poprvé neuspějeme a podruhé se dostaneme do lokace, kde je karta zapečetěná žetonem stavu, který se nachází na jiné kartě v té stejné lokaci (a my už víme kde). Může se osoba A umístit na kartu, kde žeton získá a osoba B na kartu, která tento žeton potřebuje k tomu, abychom se na ni mohla podívat a podívat se tak na ni hned v té stejné JČ, ve které žeton osoba A získala (to si myslím že ne, ale raději se ptám)?

Podotýkám, že hru jsem ještě nehrála, ale myslím si, že toto jsou situace, které by mohly nastat a chci je mít vyjasněné dřív, než se k nim fakticky dostaneme.
12.1.2018 06:47:05

Odpovědi
1) Obecně ano. Ale při vstupu do lokace si první kartu odkryješ bez potřeby ČJ. A některé zkoušky mají symbol zámku a nejde od nich odejít.

2) Ano. Ale v základním scénáři Sanatória taková situace asi nenastane.

3) Ne. Pokud je žeton stavu odhalován takto v rámci lokace, tak ta nová karta hned nahradí tu předchozí.

12.1.2018 09:51:56

Pizin> Díky moc :-) - Meeshab

Vybíráme z Bazaru

Sleeping Gods + Tides of Ruin (EN)
Sleeping Gods + Tides of Ruin (EN)
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas