Světlonoš - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Cédrick Chaboussit
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Naozaj je to také zlé ako píšu v hodnoteniach? Lebo vyzerá to veľmi pekne  :-)

Hneď by som to kúpil 

14.9.2021 11:43:14

Já měl za to, že je to spíše dětská hra, nebo? Na svou krabici teprve čekám, takže bezprostřední dojmy nemám.

14.9.2021 13:03:34

Já jsem tu hru pro lokalizaci nevybral kvůli tomu, že by bořila hranice ve smyslu nějaké excelentní hratelnosti, dalekosáhlých možností strategie, atd. Byla vybrána právě proto, jak se hraje a jak vypadá. Ten unikátní vizuál a pytel průhledných kostiček je samozřejmě velké plus, protože lidem, na které hra cílí (moderní rodiče) se to prostě líbí. 
Ano, je to hlavně rodinná hra, pohodová oddechovka, při které nemá smysl dlouho myslet na to, jak se prokombinovat k vítězství. Přesto (nebo právě proto) mě neskutečně baví, hlavně s dětma. O víkendu mě porazily obě dcery (6 a 8) o parník. Prostě jim to padalo a když byly na řadě při výběru karet, tak jim prostě do sebe zapadly dobré kombinace, kdežto mě ne. Buď jsem neměl kostky, nebo na mě vyšly karty, které si v mém společenství schopnostma “protiřečily”. Ale stejně mě to s nima bavilo a o to jde. 
Pokud bych měl hledat nějaké nedostatky, mám se hrou jediný drobný problém - na obou stranách mapy není, zdá se, vůbec problém, aby všichni hráči dosáhli na nejlépe bodovaný kemp (a nejlépe bodované ostrovy na druhé straně). Body z map tak tedy hrají v celkovém skóre velmi malou roli.

Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

14.9.2021 15:00:40

Nejsem asi moderní rodič, ale Michal dostal i mě. Když jsem viděl jak to vypadá, tak jsem ani nečetl pravidla a šel do koupě na blind. A vypadá to, že nejsem jediný, jen škoda, že se takhle Světlonoš dostane i do mnoha rukou, kde být možná neměl. Hru beru jako takové deskoherní indie, něco jako počítačové Limbo. Jednoduchá atmosférická hříčka. Tady se toho moc nehraje a tam byl taky jen panáček co běhá do stran. Herně zatím ještě nemám úplně názor, ale krev mi to nijak zásadně nepije. Vypadá to nádherně a z rozměrů hry by měli studovat všichni ti awaken monumentalisti dneška. Jen škoda, že BF nepřeložil i pravidla pro jednoho hráče.

15.9.2021 13:34:05

@louza na pravidlech pro jednoho hráče už se pracuje, teď je mám na korektuře

Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

15.9.2021 14:34:55

@Michal-BF paráda, díky

15.9.2021 18:08:15

My to teda zatím hráli jen jednou a na základní mapě. A hodnocení zde bych vůbec neřešil. Pokud si tohle koupí někdo, kdo od toho očekává spoustu strategických možností, tak asi vážně bude mít smůlu. Na druhou stranu bych neřekl, že je to nějaký “luckfest”, kdy je člověk vlečen kostkami. Ani jeden z hráčů u nás celkem neměl problém kostky nějak rozumně využít. Já se třeba úplně vykašlal na posun po mapě, protože jsem neměl kartu na výrobu stop, ale zase jsem uměl téměř ze všech kombinací symbolů dělat vítězné body, takže jsem nakonec sice byl druhý, ale jen o 10 bodů. Z mapy jsem neměl ani bod, zatímco první hráč se dostal do cíle. 

Možností vlastně není vůbec málo. Já hrál na hodně kostek a přeměnu v body, spoluhráč naopak na méně kostek a efekty za to, že ti symbol nepadl. V tomto ohledu je to docela rozmanité. Přehazování kostek je akorát možná zbytečně restriktivní. 

Určitě jsem zvědavý na druhou stranu mapy a další kombinace postaviček. A určitě bych to nezavrhoval, je to moc hezká hra pro rodiny. 

---
Time Slug Studio

16.9.2021 00:10:03

Já od toho nic nečekal. Ale v půlce hry jsem musel ostatní spoluhráče přemlouvat, ať to dohrajeme. To mluví samo za sebe. 

HRASoprodejce

21.9.2021 17:39:32

Přijde mi, že tahle hra zraje jak víno – mám odehráno cca 5 her a je to čím dál lepší. Prvotní pocit, že to je spíše pro děti pomaličku přechází a například v porovnání s Dice Forge mi připadá, že to má navrch.

25.10.2021 08:17:41 | Upraveno autorem (porovnej)

Zdravím, moje dojmy ze Světlonoše jsou fajn, není to žádná hráčská pecka, je to hra kterou vyberete, když si chcete něco zahrát, ale nechcete u toho moc namáhat mozkové závity, nechcete u toho strávit 2 hodiny a chcete se koukat na výtvarně fakt moc povedenou hru (já bych si ty karty ve větším klidně rozvěsila doma po stěnách) :). Jsem ráda, že ji mám.

9.4.2022 08:56:19

Vybíráme z Bazaru

Waldschattenspiel -
Waldschattenspiel - "Stíny v lese"
Akt. cena: 280 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas