Stroganov - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Novověk
Herní kategorie: desková hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Andreas Steding
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Jaká je???

Zahrál jsem zatím jednou prototyp a velké nadšení! Hodně komplexní, přitom jednoduché a intuitivní pravidla, která zkušený hráč vysvětlí za 20minut.Jako milovník zvířat a přírody jsem se obával, že budu mít trochu problém vyjíždět po čtyři roky do rozlehlé Sibiře a lovit všechno místní zvířectvo, ale po prvním kole jsem se vžil do role lovce a pak už si jen užíval plánování, co kdy potřebuji ulovit, kam vyrazit a na co kůže použít. Hra ve třech krásně plynula, i když se každému určitě stane, že se sekne a zavaří závity... Hlavně v posledním roku, kdy kombinace a variabilita hry umožňuje stále více možností. Na euro se jedná o fakt tématickou hru. Variabilita hry je pestrá hlavně díky získávání části území, které se díky tomu posouvají a herní plán se tím každé kolo mění. 
Na první hru jsem měl jen trochu chaos, kterou kůži použít a čím lze nahradit, ale myslím, že po více zahraných partiích se to dostane pod"kůži ", jako celá pravidla. Už se těším až vyjde a přibyde do už tak narvané police:) 

25.5.2021 21:03:13

Podělte se, prosím, o zkušenosti. Díky.

6.12.2021 08:23:17

hrál jsem to jednou ve 4 na tabpletopii a nejspíše nejcem cílovka této hry.

Hra se mi vůbec nelíbila. Jednak téma je pro mě osobně dost nezajímavé, mechanismus opakování cesty asi taky není nic pro mě (parky se mi taky nelibí). Hra mi příjde hrozně neintuitivní a mechanicky přeplácaná. Do konce hry jsem si pletl některé věci a doptával se. Celkově mi to přišlo jako zdlouhavé optimalizační euro.

Hra určitě není pro mě. Je to takový trochu Lacerda, pokud se vám líbí jeho hry, tak tohle bude asi taky.

6.12.2021 23:29:21

Zkušenosti - odehráno sólo i partie ve dvou. Ač je hra moc pěkná, ikonografie je hrozná a poznat jaké akce vlastně provádíte, kdy a co se za ně platí se mohlo udělat mnohem lépe - příkladem je extra akce po speciální/normální akci. Dále některá mikropravidla zobrazena na plánu, nicméně nesmyslně jinde. Na desce hráče by se hodily mnohém víc. Co chválim jsou dobře napsaná pravidla, skvělá grafika. 

3.1.2022 14:58:44

Nahráno několik her ve dvou hráčích a kdybych měla popsat prvotní emoce - při první hře jsme to chtěli vyhodit z okna, následně to “sedlo” a hrávali jsme to jednu dobu pořád. Nadšení však také opadlo, hned z několika důvodů:

  • Hra je docela náročná na nachystání a uklízení. Bez insertu to vyjde na opravdu hodně dlouho.
  • Není to úplně intuitivní hra, kterou by člověk zmáknul po prvním zahrání. Velká nevýhoda je, že akce nejsou zobrazeny na hráčských deskách, ale na hlavní desce, tudíž to člověk nemá pořád na očích. Když jsme hru vytáhli třeba po měsíci (při sbírce cca 80 základních her není zas tak za dlouho), museli jsme si ujasňovat pravidla a zároveň přijít na to, jak se to zase hraje. Což když si spojíš s přípravou a uklízením, ne, opravdu se to nechce vytahovat.
  • Neskutečně překombinované. Funguje to, ale je to překombinované.
  • Za mě osobně jsem téma moc necítila.  

Co se mi na ni líbilo: 

  • Ve dvou jsme až do poslední chvíle nevěděli, kdo vyhraje. 
  • Musíš se soustředit na více věcí najednou.
  • Bylo to příjemné, hlavně graficky. Zase něco jiného.

 

Asi bych to uzavřela tím, že to opravdu není hra pro každého a musíš mít na ni zrovna náladu. Nemůžu říct, že je špatná, ale že bych z toho odstupem času byla nějak odvařená… U nás ve sbírce si místo hra neobhájila, ale rozhodně bych neodrazovala od vyzkoušení.

24.3.2023 19:11:42

Vybíráme z Bazaru

Dungeonology KS  - gameplay all in - megasleva
Dungeonology KS - gameplay all in - megasleva
Akt. cena: 4444 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas