Stezky tukanů  - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Eilif Svensson
Kristian Amundsen Østby
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

S dětma i bez dětí :-)

Autor: Saracen | 0 hodin 20 minut | 17.6.2021 | 1

Hra: Stezky tukanů

Hráči: Saracen a 3 neregistrovaní

Tak máme za sebou asi 20 her a zase skvělá volba pořzení nové hry :-) Dneska už máme docela velkou rodinu, tajže koupit hru, která nám úplně "nesedne" a že si zkusíme a uvidíme, je prostě až moc velkej luxus :-) Už nám není dvacet, že jo :-)

Takže... zadání znělo tak, že se má jednat o rychlou hru, snadno naučitelnou, kterou si plnohodnotně zaharejem s dětma ( 8 a 5 ) nebo ve dvou po dětským spaní. Tahle hra mi byla doporučená ve světě deskových her - na první pohled mi přišla fakt moc dětská pro tu část hraní ve dvou. Ale pak mě to nějak zaujalo a zkusil jsme to.

 

1) S dětma jsem začal pomalu a začali jsme jen spojiváním vesnic s atrakcema. Pro děti je fakt atraktivní, že můžou dělat svoje vlastní cesty na mapě, kterou opravdu POPÍŠOU. První hru trvalo trochu vysvětlit, že ty cesty musej dávat smysl a ne spojovat první dva terény, který vidím :-) Ale postupem času si to sedlo a přidali jsme i spojování vesnic. Tady jsem udělal lehký dětský upgrade, který opravdu doporučuju a to, že jsem nahradil písmena vesnic barvama. Pro děti je to mnohem přehlednějsí než písmena a jsou na to fakt schopný hrát naprosto plnohodnotně. Je to opravdu velkej rozdíl.

No a po cca těch 5 hrách už jsme schopný hrát i větší ostrov a děti to fakt jakože ba :-)

2) S dospělákama ( ve dvou nebo víc ) je varianta většího ostrova taky moc fajn hraní. Trochu mi vadí, že je tam několik cest, který když člověk chce, tak jsou vždy stejný, maji každou hru stejnej dopad a nijak se s nima nepracuje ( např. mořská příšera v pravo dole a yety v levo dole). Ale jasně, člověk se může rozhodnout na ně nehrát. Každopádně má to výrazně hlubší rozměr než s dětma a každá jedna cesta je prostě důležitá :-)

 Co se mi fakt líbí je, že je úplně jedno v kolika to hrajete lidech ( třeba do osmi :D ) ale jestli to hraje 8 dětí najednou? Úplně v pohodě.... Nijak složitější organizace ani moderování hraní. To je za mě velkej bonus....

 

Přijde mi fakt fajn, že má hra opravdu jednoduchý pravidla, je hodně originální ( pro nás ) a jedna partie trvá do dvaceti minut.

 

Takže pokud jste v podobným ropoložení jako my 2+3 :-) a už nemáte sílu na velký hry večer ( protože zlatíčka usnou nejdřív v devět hodin a vy hledáte poslední síly, abyste neztratili večer usnutím :D ) a současně si hru chcete užít i s dětma, je tohle fakt super volba:-)

Užijte si hraní a přeju hodně propojenejch vesnic a tukanů :-).

 

 

 

 

 

 

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hlavně klid!
Hlavně klid!
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas