Star Realms - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Darwin Kastle
Robert Dougherty
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Výzkumná loď, Mozkovna - táhni kartu

Ahoj, chtěla bych se zeptat:

1. karta Výzkumná loď - funkce "táhni kartu" - odkud a kam? Ze svého dobíracího balíčku? Do ruky, takže ji mohu rovnou ve svém tahu použít? Nebo to chápu špatně?:)

2. karta Mozkovna - při vyřazení karty z odhazovací hromádky, si tu vyřazovanou kartu zvolím dle svého výběru? A opět - odkud pak "táhnu" ty náhradní karty?

Moc děkuju!
15.8.2018 07:51:41

draw, scrap
ahoj, táhni kartu znamená vem si kartu z dobíracího balíčku, je to vlastně mechanika hry, která umožňuje hrát více než 5 karet a díky tomu vzniká větší šance na vytváření komba (tj. že se ti sejde více karet jedné barvy).

Mozkovna funguje tak, že zníčíš 2 karty (zefektivňuje balíček) a místo toho si potáhneš 2 karty. Je to pevnost, takže to můžeš dělat každé kolo, dokud ti ji někdo nezničí (má min. 6 zásahů)

15.8.2018 07:56:46

Výzkumná loď, Mozkovna
Ahoj,

ad 1. ano, kartu si "táhneš" (dobíráš/lížeš) ze svého dobíracího balíčku, a to ihned po zahrání Výzkumné lodi, takže dolíznutou kartu můžeš hned použít,

ad 2. Mozkovna ti umožní vyřadit (tj. zcela odstranit ze hry, na rozdíl od pouhého odhození do odhazovacího balíčku) až dvě karta z odhazovací hromádky a/nebo ruky. Nové karty v počtu odpovídajícím počtu takto vyřazených karet "táhneš" (dobíráš/lížeš) ze svého dobíracího balíčku, a to ihned po vyřazení karet, takže dolíznutou kartu (dolíznuté karty) můžeš také hned použít.

Mozkovna je IMHO jedna z nejlepších karet ve hře - zejména pokud se hráči dostane do rukou relativně včas, velmi efektivně pomůže pročistit balíček a ještě celkem solidně brání (pevnost se silou 6)...

15.8.2018 08:00:26

díky!

díky moc za super rychlé odpovědi! :)

15.8.2018 08:11:43

Vybíráme z Bazaru

ISS Vanguard Core Box EN
ISS Vanguard Core Box EN
Akt. cena: 2690 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas