Star Realms - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Darwin Kastle
Robert Dougherty
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Tak jsem si jako fanousek karetek poridil tuto opevovanou hru a musim rict ze mi tedy moc nesedla. Nejvice mi asi vadi jeji zanr a to deckbuilding. V podstate jde jen o to jak si balicek zamichate a jestli si nalizete zrovna karty ktere se daji dobre nakombinovat. Hodne take zalezi na tom jake karty se dostanou na trziste. Jsou tam karty ktere jsou drazsi a v podstate zadny poradny efekt nemaji a pak tam jsou karty za par slupek ktere jsou opravdu silne. Takze ja si koupim kartu ktera mi nic moc neda a to jen proto abych utratil svoje body obchodu a protihraci za to vylozim na trziste kartu ktera za malo penez zahraje dost muziky. A o tom to v podstate je. Hra se da prirovnat k hazeni kostek kde vyhrava ten komu padne vyssi cislo. Prakticky jedine co clovek muze ovlivnit je to co si koupi a to jeste zalezi jestli na to ma cash. Zbytek za vas udela nahoda. Jedine co me tesi je to ze hra stoji par korun a nevyhodil jsem zbytecne hodne penez za neco co mi opravdu nic nerika. Deckbuilding zrejme neni nic pro me.
19.7.2018 13:15:44

Kanic
No přijde mi to právě jako hodnocení někoho, kdo do deckbuildingu moc nepronikl. Než si plevelit balíček slabou kartou, která v něm nebude pracovat s dalšími kartami, je lepší kolikrát nic nekupovat, případně nakupovat karty, které můžeš zase zlikvidovat a v budoucnu si od nich balíček zas vyčistit, důležité je i využívat buď efekty nalízávání dalších karet nebo likvidaci karet ve vlastním balíčku, tím si zajistíš větší šanci toho že ti budou chodit užitečné karty a samozřejmě svůj balíček nějak profilovat a zaměřovat a snažit se poskládat nějaká komba.

19.7.2018 13:21:33

som

Kanic
mám pocit, že nejsi deckbuildingový typ :-D
(to není výtka, ale konstatování)
Froggery vystihl podstatu deckbuildingu myslím velice trefně...

19.7.2018 14:22:39 | Upraveno autorem (porovnej)

hraní
mám nahráno cca 6500 her, některé karty mi po 500hrách přišli přesílené a po další 1000 hrách jsem zjistil, že silnější jsou mnohem jiné. To živé tržiště je takové, že tě opravdu dokáže pošlapat, ale naštěstí tahle hra trvá do 15 minut, takže pokud se nevyvede, dá se zahrát znovu a může být vše jinak. Už podle počtu odehraných her je vidět, že naopak mně sedla. Ale jako takováta malá jednohubka...

19.7.2018 15:46:36

...

Je pravda ze hra je to rychla tudiz jako filler a za ty prachy tomu opravdu neni moc co vytknout. Nicmene jsem zjistil ze dalsim deckbuildingovym zalezitostem se vyhnu obloukem. Mam sice i pana prstenu lcg ale tam me alespon tahne to tema jinak nervy mam u toho stejne.

19.7.2018 18:39:54

To: Kanic

Pán Prstenů není deckbuilding / tvoření balíčku při hře, číštění a optimalizace balíčku při hře/. Deckbuilding je velmi příjemná mechanika, jen si člověk musí najít ten správný čas, kdy již nenakupuje nové karty, ale optimalizuje balíček pro co nejvyšší hodnoty / skore nebo v tomto případě udělení zranění/. A pokud člověk nechce optimalizovat pořád se může soustředit na extrémní lízání karet, takže mu velikost balíčku nevadí.

Pán Prstenů je preconstructed deck / vytvoření balíčku před hrou/ neprobíhá již dokupování karet běhěm hry ani optimalizace balíčku / maximálně se dají vyúžit efekty karet k nalíznutí požadované karty z balíčku /. Pán Prstenů je, ale dosti frustrující záležitost . :-D

20.7.2018 09:35:25

Silné karty
Nathanaeli,

jen tak ze zvědavosti, které karty jsi považoval za silné po 500 hrách a které po tisící?

8.9.2018 00:07:25

Vybíráme z Bazaru

Odysea: Společně k deváté planetě
Odysea: Společně k deváté planetě
Akt. cena: 155 Kč
Končí za: 22 hodin

Offcanvas