Splendor - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Renesance
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Marc André
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

žolík

Zajímalo by mě k čemu jsou ti žolíci,jestli mají i jiný smysl než rezervaci karty.V návodu je napsáno:Rezervace karty je jediný způsob jak získat zlatý žeton.Z té věty mi přijde jako by ten žolík hrál na konci při bodování nějakou rolii.A druhá věc když takto rezervuju kartu a poté ji zaplatím tak ten žolík se vrací nebo mi už zůstává?A pokud mi zůstává k čemu mi pak je? děkuji
3.8.2016 17:35:06

žolík je univerzální kámen
lze s jej použít jako žeton jakékoliv jiné barvy. K ničemu jinému není. Lze jej použít k placení té rezervované karty i jej ponechat na placení jiných.

3.8.2016 17:41:33 | Upraveno autorem (porovnej)

Žolík
Žolík nahrazuje žeton jakékoli barvy. Těžko ho udržíš do konce hry. Nezřídka se může stát, že bez žolíka (zlatého žetonu) nemáš na jedinou kartu, ale s ním si můžeš vybrat hned z několika. Tahle bezesporu obrovská výhoda je vyvážená tím, že v jednom tahu získáváš pouze jediný zlatý žeton. Zvlášť pokud máš 9 žetonů a nic si za ně nejsi schopen vzít, pak je logické sáhnout po žetonu (prostřednictvím rezervace karty), který ti rázem zpravidla ukáže cestu.

3.8.2016 17:47:38

.
Môžeš zobrať so žolíkom kartu, na ktorú sa chystá súper. Môžeš mať myslím max. tri takéto karty. Nemusíš si ich kúpiť a vyložiť.

3.8.2016 22:53:12

Jen dvě > Karty, které si ukládáš, rezervuješ, mohou být jen dvě. Ale žolíků může být více. Když uloženou kartu zahraješ bez žolíka, uděláš si misto na rezervaci další karty a když další kartu rezervuješ, žolík ti přibude. Takto je teoreticky možné získat všechny žolíky. Ale jen maximálně dvě karty můžeš mit rezervované. To není, ale strategicky výhodné.

Funkce žolíka byla vysvětlena skvěle v příspěvcích před tímto. - Plastis

Vybíráme z Bazaru

In the Year of the Dragon: 10th Anniversary
In the Year of the Dragon: 10th Anniversary
Akt. cena: 670 Kč
Končí za: 20 hodin

Offcanvas