Solomon Kane - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy, Novověk
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: není
Vydavatelé: Mythic Games
Autoři: Jake Thornton
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Monolith - přechod licence

Bliklo na mě na FB ve skupině pro Solomona. Solomon Kane (a taky Reichbusters) přechází pod Monolith. Asi pro hru jako takovou teď aktuálně žádná změna, nicméně může to jednak znamenat v budoucnosti zcela jisté těžení značek - rozšíření, nové kampaně, zcela nová hra, retail??? /SK byl původně KS exclusive/, ale druhak, a to vidím jako podstatně důležitější náznak - nejspíš mohou mít Mythici problémy a/nebo jim chybí cash, protože prodávají licence. Ono se o jejich problémech už delší dobu mluví, propouštěli lidi, live streamy už nedělají, atd… čímž nechci nic dalšího naznačovat. Jelikož víc nevím.

automatický překlad: 

Monolith získává Reichbusters a Solomona Kanea z Mythic Games!

Monolith s potěšením oznamuje akvizici značky Reichbusters a her Solomon Kane od jejich bývalého majitele kustoda Mythic Games Reichbusters je vesmír, který jsme milovali od prvního dne. Zde hráči spolupracují proti alternativní nacistické říši plné okultní, podivné a mimozemské technologie. Tato desková hra se vrátí, ale s jinou, čerstvou a zefektivněnou sadou pravidel, doplněnou o další obsah.

Ohledně Solomona Kanea... je příliš brzy na to, abychom o tom hovořili v detailech, ale jak jste viděli na našem posledním oznámení Conan RPG, máme mnoho, mnoho plánů, které se chystá ve Vesmíru Robert E. Howarda.

9.12.2022 12:16:43

@Fleder Dneska k tomu vydal vyjádření i Mythic. Chtějí (nebo to alespoň tvrdí) dodat rozdělané hry a následně se zaměřit na tři licence Darkest Dungeon, Hel a Anastyr. Ostatní licence rozprodávají.

viz.

Rationalization of the portfolio

Mythic Games' first major decision for the end of the year is the rationalization of its games portfolio (brands, licenses, games in development, etc.). With more than thirty games in its catalog, it was becoming very complicated for all the development teams to achieve a work corresponding to the quality standard we have always wanted. In fact, we proceeded to sell a certain number of IPs to different publishers in order to focus on the three main ones, Darkest Dungeon, HEL and Anastyr.

9.12.2022 13:28:54

A pod CMON přechází Super Fantasy Brawl, Enchanters a Steamwatchers. 

https://www.cmon.com/press/cmon-acquires-super-fantasy-brawl-enchanters-steam-watchers-from-mythic-games?fbclid=IwAR36EejEhyeWvUO3wuLiuly4uVnJXGytkU-1SOFfOAsSDit9qcGXPhlTr2o

Na druhou stranu je naděje, že úplně nezbankrotují a dodělají a doručí HEL a Anastyr…

Monolith teď nějak skupuje jiné licence - převzali i Orcquest Warpath a v lednu bude nový kickstarter s tím, že pokud kampaň uspěje, uspokojí i backery z 1. kampaně…

9.12.2022 18:49:34

Monolith ted jede bomby….nakoupil zajímavé licenze na hotové hry, které by pod jejich vlajkou mohli rozkvést.

Solomon by si retail zasloužil. Mythic mu navíc chystali novou KS kampaň a počítám, že na toto již měli připravené věci, asi další expanze atd. 

Celkově by pro Monolith mohl být 2023 silný rok, pokud to rozjedou naplno :-) OrcQuest, Solomon atd. Velké hry a zajímavé s neokoukaným gameplay.

9.12.2022 19:42:32

Monolith se myslím bude velmi soustředit na Conana a k tomu se jim další hrdina od R.E. Howarda jako doplnění portfolia bude hodit. Pokud to i S.K. víc nakopne, ať už k reprintu, novým addonům nebo nějaké upravené verzi (whatever), jen dobře.

 

9.12.2022 22:57:21

Vybíráme z Bazaru

Krvavý trůn
Krvavý trůn
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas