Solomon Kane - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy, Novověk
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: není
Vydavatelé: Mythic Games
Autoři: Jake Thornton
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Zahrál někdo? Dojmy? Hodnocení?

25.6.2021 10:43:34

Cca po 2 rokoch od založenia vlákna nikto žiadne dojmy ? ;)

25.5.2023 22:55:40

@Bee Výcuc dojmů: Za mě poměrně hezky a zdařile převedené povídky s Kanem. Takže je třeba počítat s tím, že se nejedná o klasický dungeon crawl, kde hráč pomorduje všechno, co je na plánu. Velká část kapitol je věnována i čistě nějakému průzkumu, případně rozhovorům a podobným neakčním věcem. Takže se může stát, že deset minut připravuješ setup scény, stavíš patnáct figurek a pak máš tu kapitolu za dvě minuty odehranou, protože jsi měl buď velké štěstí nebo velkou smůlu. Podobně je vždycky cca půlka scénáře věnována spíš textovému posunu v příběhu a úpravě Kaneových statistik - tohle je dáno hodem kostkami a následným využitím dostupných akcí (a zároveň je v podstatě celá mechanika vlastní hry).

Obě tyhle záležitosti ale neberu subjektivně jako nějaký nedostatek hry, za mě to dobře buduje atmosféru a v sólovém hraní mi to nijak nevadilo. Odehrál jsem všechny scénáře ze základu v čistém sólu s Providence, jako relativně nejsilnějsí Ctností, většina scénářů a kapitol byla takto bez problémů hratelná (u některých se mi zdálo, že autoři počítali spíše se hrou více hráčů, takže se třeba nestihl časově úkol kapitoly, ale pořád to vyloženě nezničilo hru a maximálně jsem pokračoval s jiným setupem další kapitoly.).

 Herně záleží, jak má člověk tenhle žánr rád a je schopen se přizpůsobit některým nedostatkům. A ty tam bohužel jsou. Hra má poměrně zmatená pravidla, sice se do nich člověk časem dostane, ale i tak je někdy těžké pochopit, jak se vůbec vyhodnocují některé testy nebo situace. Některé kapitoly obsahují buď vyložené chyby (tady dost pomohly erraty, i když také ne stoprocentně), v některých kapitolách není jasné, jak se má vůbec ta kapitola správně zahrát, takže je potřeba to dohledávat na BGG (a zpětně jsem pak uznal, že z hlediska atmosféry a příběhu to pak smysl dalo, jen ta mechanika hraní byla prostě kostrbatá). 

 Takže celkově: v sólu se mi to poměrně hodně líbilo, rád jsem si to zahrál a bavilo mě to. Nezkoušel jsem to hrát ve více hráčích, tam bude ten zážitek zase trochu jiný, protože se trochu jinak pracuje s kostkami a hráči si mohou různě pomáhat. Je to prostě čistokrevná AT hra se všemi klady a zápory - výborná atmosféra, pěkné příběhy, základní nápad ovládat postavu přes vlastnosti se mi líbí moc, jen je třeba počítat s občasným volnějším výkladem pravidel a užít si příběh.

26.5.2023 09:48:07

Vybíráme z Bazaru

Gaia Project - desky hráčů
Gaia Project - desky hráčů
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas