Snow Time - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: undefined
Vydavatelé: Lui-même
Autoři: Frank Meyer
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Zimní čas je tu po roce zas. Posvátný strom čeká už nás. Chutné ovoce na stromě dozrálo, zvol si šampiona a pojď si pro něho.

Vyberte si svého hrdinu a získejte pro svou vesnici sladká jablka z prastarého magického stromu. Nejste ale sami, kdo má chuť na lahodné ovoce, takže vzhůru do boje!

Ve hře Snow Time přikládají hráči karty k různým úrovním stromu (1-7), aby získali ovoce a manu a ty pak mohli proměnit na body. Když získáte jeden vítězný bod, posouváte se o jedno políčko vpřed na herní desce. Hráč, který dorazí do cíle jako první, je vítězem. Body lze přitom získat skrze hned tři herní možnosti: boj, ovoce a mana.

Příprava hry:

Každý hráč položí svou figurku na startovací pole na herní desce, které je vlevo dole, a následně si vezme 10 karet ve svojí barvě. Žetony ovoce a dvě kostky prozatím necháte ležet vedle herní desky.

Průběh hry:

Hra se hraje v následujících třech fázích:

  1. Přidání ovoce na strom: Na začátku každého kola vyrostou na stromě dvě ovoce (jablka). Nejmladší hráč hodí oběma kostkami, podle výsledku pak položte žetony ovoce na danou úroveň stromu (větve). Jestliže hodíte dvě stejná čísla, dejte na danou úroveň rovněž dva žetony ovoce. Žetony zůstávají na stromě po celou dobu, dokud si je někdo nevezme. Pokud už ve společné zásobě ovoce nezůstalo, ovoce na strom nedoplňujeme a kostkami neházíme. Pokud je v zásobě jenom jedno ovoce, hod se provede jenom jednou kostkou, přičemž na 7. úrovni nikdy nemůže být ovoce.
  2. Zahrání karty: Každý hráč si vybere jednu kartu z ruky a položí ji lícem dolů. Jakmile mají všichni hráči kartu vybranou a položenou, můžou všichni současně karty otočit a položit je na shodnou úroveň ve stromě. Hráči mohou v tomto tahu zahrát jak klasickou kartu s číslem, tak i speciální karty s efektem. Ty jsou specifické svými vlasnostmi, například:
    • LÉČITEL (opakované použití): Z použitých karet si můžete vzít dvě karty zpět na ruku. Zvláštní případ: Jakmile zahrajete všechny svoje karty, můžete si zpět na ruku dobrat všechny karty, nikoliv jenom 2. Léčitel se nikdy nedostane mezi použité karty, a to ani v tom případě, když někdo zahraje kartu Blizard. Na konci kola si hráč bere svého léčitele zpět.
    • POZOROVATEL (jedno použití): Po tom, co jsou všechny karty odhalené, vyberte si z ruku další kartu s číslem a zahrajte ji. Pokud kartu zahrajete, již není možnost s ní dále disponovat. Zvláštní případ: Pokud více hráčů naráz použije kartu pozorovatele, musí potom své následující karty zase položit lícem dolů a současně otočit.
    • BLIZARD (jedno použití): Hráč, který zahrál kartu Blizard, získá 1 bojový bod za každou kartu, kterou porazil. Jestliže hráč skončí na počítadle bodů na bonusovém políčku boj, získá tento bonus. Jakmile vícero hráčů zahraje tuto kartu v jednom kole, získá každý z nich 1 bojový bod za každou poraženou kartu. Karty POZOROVATELE a BLIZARD po použití dáme na určené místo na herní desce.
  3. Vyhodnocení akcí: Jednotlivé akce se vyhodnocují postupně po úrovních z vrchu dolů. Akce se musí vyhodnocovat v následujícím pořadí: Speciální karty, Boj, Ovoce, Mana a Bonus.

 

Speciální karty: viz výše.

Boj: Více hráčů se utká na stejné úrovni stromu - všichni hráči, kteří se střetli na stejné úrovni na stromě, spadnou ze stromu  a jejich karty se položí na místo pro použité karty. Každý hráč získá 1 bod za boj za každého jiného spadeného hráče (nikoliv za sebe). Pokud je jeden hráč na jedné úrovni sám a jeden anebo více hráčů je přesně o jednu úroveň níž, pak v tomto případě hráč na vyšší úrovni porazí všechny hráče, kteří jsou pod ním: spadnou ze stromu a jejich karty se položí na místo pro použité karty. Hráč, který vyhrál boj, získá 1 bojový bod za každou poraženou kartu a zůstane na stromě. Použité karty se ukládají do vlastního odkládacího balíčku lícem nahoru, aby všichni viděli, jaké karty hráč zahrál.

Ovoce: Každý hráč, kterého karta zůstala na stromě ležet v úrovni s ovocem, si může vzít žeton ovoce do zásoby a připsat 1 vítězný bod za každé ovoce, které utrhl.

Mana: Hráč, který je na konci kola nejníž na stromě, získá 1 bod za manu.

Bonusová místa na konci kola: Jakmile ukončíte svůj pohyb na počítadle bodů na bonusovém políčku, získáváte tím daný bonus jeden, dva anebo tři pohyby vpřed na počítadle bodů. Jedinou podmínkou je, abyste v průběhu kola získali alespoň 1 bod stejného typu jako je bonus. Bonusové body se nekumulují ani tehdy, když vás bonus posune na další bonusové políčko.

Konec hry:

Jakmile dorazí některý z hráčů na cílové políčko, hra končí a stává se vítězem. Pro ostatní hráče tímto hra končí a zbylé body už si nezapočítají.

PRAVIDLA PRO DVA HRÁČE:

 

Ve hře dvou hráčů si každý vezme dvě barvy. Hráč, kterého figurka (jedna ze dvou barev) dorazí do cíle jako první, vyhrává. Na stromě můžou bojovat dvě rozdílné barvy, i když jsou z jednoho týmu.

Autor: KerliDepp

Vybíráme z Bazaru

Hannibal
Akt. cena: 2300 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas