Small World - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Days of Wonder
REBEL.pl
Autoři: Philippe Keyaerts
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Zem nasáklá krví... !

Autor: Francooaa | 2 hodiny 0 minut | 13.5.2017 | 5

Hra: Small World + Small World: Be Not Afraid...

Hráči: Francooaa a 3 neregistrovaní

Píše se rok xy a do říše ze severu vpadly armády loupeživých orků v čele s Chánem Ortopedixem Icecreamem, které nemilosrdně plundrovaly vše co jim přišlo do cesty. Chán Icecream byl známý pro svou oblibu usínat s výhledem na bojiště plné padlých nepřátel, takže se není čemu divit, že si záměrně vybíral pouze ta místa, kde bylo do čeho říznout. Z východu se mu snažila vzdorovat armáda bahenních čarodějů, kterým velel Archmage Dajoslav I. a ačkoliv tito kouzelníci byli známí, jak pro svůj typický zápach, tak hlavně pro své mocné čáry, orkům vzdorovat nedokázali, a tak se není čemu divit, že již po pár dekádách se v této krajině nenašlo ani smítko, které by odkazovalo na tento národ.

Na druhé straně mapy byla situace zcela opačná. Nekromant Frunc Van Vagen, který má jako koníčka alchymii, rozšiřoval své panství přes celý jiho-západ a počty jeho stoupenců rostly jak houby po dešti. Jeho nejbližší soused Zdaenerys Trollgaryen si pomocí hrůzostrašného draka Smíška budoval jedno doupě v horách za druhým a v podstatě jen rozšiřoval svou říši kde se dalo. Nutno dodat, že na trolly...trolly v horách... trolly v horách s drakem se zprvu nechtělo útočit ani Fruncovi a ani Ortopedixovi.

Jak čas plynul. V zemi se objevily na východě amazonky. Jejich velitelka Dajj rozšiřovala říši ukrutným tempem. Svým způsobem zabírala zejména uzemí, které pár let dozadu vyplenili a opustili orkové. Ti v té době ničili zbytky kosterní říše a pomalu ale jistě se blížili k Trolímu doupěství. Do zad amazonkám vniknuli postupně spirituální pygmejové a také lesní tritoni. Pygmejové jako první prolomili upadající říši trolů, za což určitě sklidili velký respekt u všech svých nepřátel, nic méně když narazili na hranice amazonského deštného pralesa... usoudili, že lepší než pád na držku je úPADek. V té době závodník NASCARu Ortopedix kroužil celou říší a plenil, prznil, znásilnoval.. no není se čemu divit, že se mu do úpadku moc nechtělo. Tritoní velitel mořský koník Zdendur zatím obskakoval pobřeží, kde se snažil efektivně napadat co se dalo. V závěru pak Tritony téměř vyhladili zuřiví homunkulové, kteří byli tak zuřiví, že jejich kostka se většinou, bohužel, zbarvila do běla. Z jihu pak této destrukci ještě napomáhali opevnění skřítci.

Po 90 letech se touto krví nasáklou krajinou ale nezapomene nejvíce na hráče Dračích trolů také známého lesního koníka Zdendu! Výsledek byl 90 bodů. Těsně za ním skončil alchymista Frunc, který při jednom svém pokusu vytvořil homunkuly a k tomu všemu mu dopomáhali spirituální pygmejové. Třetí v pořadí Archmage Dajoslav I. se svým alteregem Dajj a skřítky. No a poslední, poslední rozhodně ne v počtu mrtvých protivníků, Chán Ortopedix Icecream.

Pro 3/4 hráčů se jednalo o premiéru a všichni usoudili, že naučit se správně zahrát přechody do úpadku je v podstatě alfa a omega této hry. Skvělá atmosféra a napětí až do konce díky hezky vymyšlenému bodování doprovázelo celou naší herní seanci. 

Odehráno v: Ostrava (Okres: Ostrava-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Česko pro pamětníky
Česko pro pamětníky
Akt. cena: 290 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas