Small World - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Days of Wonder
REBEL.pl
Autoři: Philippe Keyaerts
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

doporučený věk


Mám doma sedmiletého syna. Zvládne tuto hru? Nejoblíbenější má Karak a hledám něco nového na letní prázdniny. Je doporučený věk 8+ adekvátní náročnosti hry? Děkuji
12.5.2019 08:55:07

Doporučeny vek

Začal som to hravat s dceramy 7-8 rokov a zvladaju to dobre dokonca ta staršia aj vyhrava občas a to im nič nedarujem akurat ked vydim že idu zahrat zly tah tak im poradim.

12.5.2019 10:43:10

.
Dítě v tomhle věku sice nemám, ale hrál jsem pár krát s osmi letým známým.
Pravidlově určitě, tématem a zábavou také určitě (přímá konfrontace, různé rasy a komba s vlastnostma + napětí v podobě kostky) a co se týče vyrovnanosti, tak tam už je to na hraně. Ale díky různým kombům v rasách a také občasné náhodě v podobě kostky, to podle mě půjde a i bez výraznějšího polevení z tvé strany, by měl být kluk schopen konkurovat. Jenom, jak píše Indibaldini níže, bych doporučoval upozorňovat na výrazně špatné tahy, často méně zkušení a děti nevědí rozpoznat kdy mají jít s národem do úpadku a většinou do něj jdou tak o jedno až dvě kola později než by měli, takže na tohle bych upozorňoval, teda ne pokud to je třeba jen o jedno kolo (to k té hře patří - poznat kdy jít do úpadku -, je to základní strategický prvek) ale například nejít do úpadku, když má hráč jen pár jednotek je v zásadě jasná prohra.
---------------------------------
Deskoherní výzva Zatrolených her

12.5.2019 10:53:01

Doporuceny vek
U nás to bylo v 7,5 letech uplne v pohode. V deskovkach je ale docela intenzivne honena uz od malicka.
Dceri nemusime nic odpoustet a naopak nejake radeni u ni neprichazi absolutne v uvahu - ne ze bych tam pro radu nevidel nekdy prostor, ale pak ji to nebavi... Mam vyzkouseno, ze si na to chce prijit sama, takze maximamne utrousim nejakou poznamku. Je vsak pravda, ze kdyz hrala dobre a ja cirou nahodou vyhral jen o par bodu, tak abych ji motivoval, tak jsem parkrat treba na par svych bodu pri scitani “zapomnel”.

Jedine co jsem tenkrat udelal bylo, ze jsem nabidku narodu vedle hraci plochy otocil a vysvetlil to tak, ze kazdemu narodu, ktery preskakujes smerem nahoru se musis “omluvit” jednim coinem, kdyz si ho nechces vzit.
Pripadalo nam to vsem chapatelnejsi a i zapamatovatelnejsi.

12.5.2019 11:56:26

Tisíceré díky

Tam to vypadá, že jsem našla, co jsem hledala. Děkuji moc za rady

12.5.2019 14:11:41

Vybíráme z Bazaru

Sídla šlechticů
Sídla šlechticů
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas