Skol ty Skoty! - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Cube Factory of Ideas
Edge Entertainment
IELLO
Muduko
Pro Ludo
PS-Games
Schmidt Spiele
Tcg Factory
Ubik
Autoři: Reiner Knizia
Rok vydání: 1999
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Pravidla

Podle mě nadbytečný dotaz, ale žena mi nevěří, že např. trojice 6-6-6 je víc než trojice 4-4-4. Podle ní se pravidlo o součtu karet při shodě kombinace uplatňuje jen pro postupky, když je uvedené v odstavci o postupkách. A podle ní vítězí ta trojice, která byla postavená dřív (což je nicméně pravidlo uvedené v tomtéž odstavci :))
21.10.2017 10:16:44

Kadylek
Můžeš ženu ubezpečit, že máš pravdu ty;) Užijte si hraní!;)

21.10.2017 10:40:07

Kadylek
Ano vyšší stejná trojice vítězí.

21.10.2017 10:44:46

...
Omylem jsen označil anekenův příspěvek jako nevhodný... omlouvám se. Jsem si to splet s otázkama, tak jsem mu chtěl dát palec nahoru..

21.10.2017 12:20:33

Diiik...
...obema za potvrzeni :) Uzivame, jen kdyby toho casu bylo vic na tolik uzasnejch her, co existujou (a co mame) :)))

21.10.2017 15:25:02

Chyba v pravidlech

Ahoj, myslím že pravidla který jsou uvnitř v balení nesedí.
Rozhodně nesedí s tím co se píše na různých jiných stránkách.
Postupně to rozepíšu a pokud možno prosím aby mi to někdo objasnil nebo napsal svůj názor.

1. základní hra, kde se hraje pouze s karty klanů.
Hráč neohlašuje dopředu že ovládá kámen.(jak je tomu u expert hry)
Co nechápem je ale ovládnutí kamene. Podle pravidel jej mohu ovládnou pokud jsou na obou stranach 3 karty, Ne méně. to znamená, že soupeř tam musí mít tři karty a ja také. Poté kdo má lepší kombinaci, bere kámen.
Jenže dále je pravidlech něco co tohle celé popírá.

Cituji: ,,Pokud se hráči podaří ovládnout hraniční kámen (podle pravidel za předpokladu, že jsou na obou stranách
tři karty, tedy soupeř a já, je to tam i na obrázku) tak jej umístí pod svou řadu vyložených karet. Od tohoto okamžiku není možné k tomuto kameni přikládat karty klanu a to ANI KDYŽ NEMÁ SOUPEŘ VYLOŽENY VŠECHNY TŘI KARTY"
Vysvětlí mě někdo jak je to možné? Soupeř nemá vyloženy věchny tři karty a přesto bych kámen ovládl?
K tomu přece nemůže ani dojít pokud nejsou na obou stranach tři karty.
Je to v pravidlech i na obrázku, musím mít já i supeř tři karty vedle kamene. Jinak jej není možné ovladnout.

My to hrajem tak, že postupně rozhazujem karty.
Pokud ale už ze začátku mám v ruce tři osmičky, tak v každém svém tahu vyhodím osmičky pod sebe, mám tedy u kamene tři karty ale nemohu jej ovládnout, protože soupeř tam tři karty nemá. sice tam hodí postuně dvě devítky ale vidí že mu další devítka nejde tak tam nic nedá. Kdyby mu přišla devítka, má silnější trojici podle čísla a kamen je jeho a ja kamen prohral. Ale pokud mu nejde tak čeká a hraje karty na jiný kameny. Až doberem balíček, vyhazujem zbytky z ruky a nastává chvile kde už jen hazete karty a jede se spíš na součet. K devitak hodí trojku co mu zbyla a kamen je muj.

2. Taktická varianta
v pravidlech je že máme hodit do ruky 7 karet klanu místo 6 karet klanu. Karty taktiky dát bokem a licem dolu. Nikoliv obrázkem nahoru jak zde kdosi psal. Pote se hraje a vy si můžete vybrat potom jak si dobirate kartu, zda si vezmete klan či taktiku. Ovšm jedna taktická karta má schopnost vyhodit soupeřovi kartu ať už taktiku či klan a vyhodit na odhazovací balíček (který ve hře ani moc není, jediné co se háže na odhazovací jsou LSTI a to jsou 4 karty taktiky).
No zkrátka pokud taktickou kartou jménem ''Víla smrti'' odhodím soupeři kartu KLANU u jednoho z neovládnutých kamenu do odhazovacího balíčku, tak se rozhodí celá hra, protože už to nevyjde aby ke konci hry byly u kaenu na obou stranách tři karty a nepůjde tedy o jeden kámen bojovat. Ten může být i rozhodující pokud oba hrači maj 4 kameny a potřebují pátý. Hodně toto ruší i karta ''Zápas v bahně'' kde musej být 4 místo 3 karet k ovládnutí. Na další kameny pak karty klanů chybí.
Další jsou pravidla o taktických kartách vůbec. Píšou tam že ti můžou zůstat v ruce jen karty taktik. to ale není logicky možné, když můžeš hrát kartu taktiky pouze stejně jak soupěř. Tedy já zahraju jednu kartu taktiky, soupeř po nějaké době taky jednu. Potom zahraju já druhou ale soupeř už do konce hry nezahraje žádnou, dobírá si pokaždé kartu klanu a to znamená, že já už kartu klanu nezahraju další, dokud on nezahraje taky 2. V pravidlech je že nemohu zahrát prostě 3 karty klanu a soupeř jen jednu. Musí to vycházet stejně nebo jen o jednu více. Potě jen čekáte než soupeř zahraje taktiku ať můžete taky. Není tedy možné aby mě zustaly jen karty klanu v ruce. Si je přece nedobírám zbytečně když je nemohu hrát, pokud je nehraje soupěř. POkud on nezahraje ani jednu kartu taktiky tak za celou hru mohu vyhodit stejně jen jednu :D.

3. Expert hra
Poslední věc je takhle perla.
Tady se píše něco jiného, v pravidlech něco jiného a na netu taky jinak.
Podle pravidel uvnitř balení se Expert hra (Kde ohlašuji ovládnutí kamenu dopředu) je že se hraje jako ZÁKLÁDNÍ hra. to znamená že hru expert mohu hrát jen s kartama klanů? nebo si mohu vybrat? Zda budou použity i karty taktik? Někde se i uvádí že karty taktik se hrají jen tehdy, když hrajete Expert hru.
Máme v tom bordel a totálně jsme se v tom ztratili.
hrajem jen základ hru bez taktiky ale i tam si nejsme jisti, zda postupujem správně při ovládání kamenů.
Pokud někdo tady bude tak hodný a rozepíše to hezky bod po bodu jak postupuje ve hře on, tak budem moc rádi.
Je to hezká hra a mrzí mě že v tak jednodych pravidlech jsme s ztratili, možná jsme jen něco špatně pochopili, jinak přečetli a nebo opravdu se pravidla v balení hry protiřečí tak jak jsem psal nahoře v případě ovládání kamene.

Děkuji za odpověď
Mirek

30.3.2018 23:13:16

Remiza?

Zdravim, s pritelkyni jsme si koupili tuto hru a parada. Bavime se u ni jako mala decka :) Nicmene nam nastala situace, kdy jsme oba meli po ctyrech kamenech, zbyval jeden, u ktereho jsme mel ja vylozene tri karty a pritelkyne dve a ja byl na tahu. Ona by svym nasledujicim tahem hru vyhrala, ale nemohla, protoze ja mel na ruce karty, ktere jsem nemel kam vylozit.
V pravidlech stoji, ze ovladnout kamen muzu i za predpokladu, ze souper u nej nema vylozeny tri karty v pripade, ze za pomoci jiz vylozenych karet mu dokazu, ze uz proste nebude mit vyssi kombinaci. Jednoduchy priklad, pokud ja dam k nejakemu kameni prvni postupku v barve 987, tak by mel byt kamen muj i kdyz souper nema u tohoto kamene vylozeny karty zadne, protoze i kdyz vylozi stejnou postupku v barve, tak ja byl ten, kdo polozil svou kartu ke kameni prvni.
Ptam se zda jsem si pravidla spatne vylozil a veta "nema vylozeny tri karty" znamena, ze se u kamene musi nachazet karty dve a ne mene.
Diky za odpoved.

29.5.2018 18:52:06

Remíza ?
K 1. odstavci - píšeš,že přítelkyně by následujícím tahem vyhrála - to,že máš na ruce karty,které nemáš kam vyložit,není podle mne důvod,aby nemohla vyhrát přítelkyně.
Podle pravidel,která jsou u českého vydání hry,se nijak neřeší situace,kdy hráč nemůže vyložit kartu.
Je možné,že někde jinde se tato situace řeší,o tom informaci nemám.

29.5.2018 20:44:29

ALien
Poslední souvětí - dotaz - věta "nemá vyloženy tři karty" neurčuje počet karet,které soupeř má u kamene vyložené. Prakticky to platí pro počet karet 2,1 nebo 0.

29.5.2018 20:49:29

ALiEN211
Pokud nemůžeš přiložit kartu klanu, smíš přiložit taktickou pokud ani tu ne tak musíš pasovat. Tvůj soupeř pak muže pokračovat v zahrání karet dokud se nerozhodne.

Pokud ke kameni přiložíš čistou postupku 987 tak si automaticky kamen bereš. Soupeř tam nemusí mít žádnou kartu. Tohle je jen teorie. V praxi se to asi nikdy nestane. Útočník by nejsilnější zbraň nepoužil proti ničemu. A obránce by to jistě využil, když by viděl dvě silné postupkové karty, které nepřebije k odložení nepotřebné slabé karty.

29.5.2018 21:49:25

Vybíráme z Bazaru

První Marťané - Dobrodružství na rudé planetě
První Marťané - Dobrodružství na rudé planetě
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas