nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Siegestorm

Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Albi
Awaken Realms
Autoři: Kamil 'Sanex' Cieśla
Marcin Świerkot
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Zahrání akce po útoku.

Ahoj mám dotaz:
V pravidlech je napsáno: Úder - Vaše nestvůra udeří na protivníka – nejprve mu uštědří poškození a poté vykoná svoji akci.
To znamená že po útoku je vyhodnocena ještě akce (červené políčko na kartě)? Chápu to správně?
Je to druhý a jediný způsob vyhodnocení akce? (první je když je karta zahrána jako akce)
Doufám že jsem to popsal srozumitelně.
Děkuji za odpověď.

2.12.2019 14:27:30 | Upraveno autorem (porovnej)

Akce

Ano říkáš to správně, po tom co zaútočíš pouze na hráče jse ještě vyhodnocuje "červené pole" akce.

| 0 | 2.12.2019 15:26:27

Akce po Storm > Myslím, že akce se vyhodnocuje i pri útoku na postavu v zemi nikoho a na Frontline. Pravidla nic takového nezakazují. Jestli se pletu, tak sem prosím někdo dejte příslušnou část z pravidel.

Storm Vaše bytost nejprve zaútočí na vašeho protihráče nebo na jeho bytost a po té se vyhodnotí její akce. Efekt pasivní schopnosti trvá i v průběhu Storm fáze. Útok ve Storm fázi nemůžete vést proti vlastním bytostem. Útok vaší bytosti je roven jejímu útoku (číslo vlevo dole) poníženého o obranu bránící bytosti (to je bytost protihráče v jeho Deployment Zone, nazývá se Defender a obranu najdete v pravém dolním rohu karty). Může se tak stát, že váš útok nebude mít efekt, pokud nebude jeho hodnota vyšší než obrana bránící bytosti. Pokud provádíte více útoků, každý vyhodnotíte zvlášť (každý snížíte o obranu bránící bytosti). A. Útok na bytost Můžete vybrat protihráčovu bytost v Battle Zone (Frontline nebo No man’s land). Útok nelze provést proti bytostem na War Track. Pokud je váš výsledný útok (ponížen o obranu Defender) vyšší než obrana vybrané bytosti, pak ji zabijete a protihráč zabitou bytost přesune do svého Casualties pile. B. Útok na hráče Protihráč musí odložit ze svého Resources deck tolik vrchních karet do Casualties pile, kolik činil výsledný útok vaší bytosti (ponížen o obranu Defender). Po vyhodnocení útoku vyhodnotíte akci vaší bytosti a poté ji odložíte do svého Casualties pile. Bytost ve Storm fázi je po celou dobu na War Track do doby, než je odložena do Casualties pile. - egonpys

ano > pouze tehdy jak utočíš na hráče. při. ostatních fazich stormovaní tu akci nevyhodnocujes. - streetek

Akce> Díky, to tedy znamená že se tato akce vyhodnocuje jen při útoku na hráče? Pokud tedy třeba útočím na karu která je na frontě či v zemi nikoho tak se nevyhodnocuje? - Jerry10020