Shuffle Heroes - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy, Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: From the Void
ADC Blackfire Entertainment
Czech Board Games
Autoři: Jan Vaněček
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Shuffle Heroes 20.08.29

Autor: doomista | 0 hodin 35 minut | 29.8.2020 | 0

Hra: Shuffle Heroes

Hráči: doomista a 1 neregistrovaný

Další hra, ke které jsem se dostal po velice dlouhé době. Jelikož jako největší slabinu tohoto počinu považuji nedostatečné vybalancování hrdinů, respektive to, že hráč, který to nemá najeté neví, jakého hrdinu si vybrat, rozdělil jsem je do dvou poolů - support a offense, a nechal protihráče, ať si z každého poolu jednoho vybere, sám jsem poté udělal to samé.

Protivník tedy bojoval s Garmorem a Fierou a já s Casquiel a Ramplpankerem. Protivník začínal. Jeho strategie byla od počátku co nejdříve rozzuřit Garmora, zatímco já se snažil maximálně kombit efekty Stínu. Kombení mi bohužel vycházelo většinou jenom v momentech, kdy měl soupeř štíty, nebo naopak neměl karty na stole, takže jsem přes svůj počáteční záměr vyvraždit mu karty sklouzl k záměru sejmout Fieru.

Kvůli kombení Stínu jsem ale měl neustále na stole vyloženou spoustu karet, které pochopitelně velice rychle mizely do zapomnění, zatímco já je jen s omezenými úspěchy vracel zpátky do hry. Zároveň mi soupeř vytrvale bušil do Ramplpankera ve snaze zamezit mým občas dobře cíleným vylepšením. Když už jsem měl z balíku vyklovaných deset karet, Ramplpanker padnul a mně zbyla na stole Casquiel. V následujících dvou tazích jsem dokázal na odplatu sejmout Fieru, nicméně mi bylo jasné, že má Casquiel, která tou dobou měla o něco méně životů, než již rozzuřený Garmor, padne asi dříve.

Přesně tak to nakonec dopadlo. Ve finálním kole mi soupeř dokázal uštědřit čtyři zranění na nechráněnou Casquiel a tím vyhrál celou hru.

 

Musím říct, že nahrazení draftu hrdinů jejich rozdělením do poolů dle specializace je fajn způsob, jak zajistit, aby hra byla podstatně vyrovnanější a nováček nebyl frustrovaný. V tomto případě šlo po většinu doby o relativně vyrovnaný souboj. Pokaždé mě nicméně při hraní fascinuje, jak bylo možné vyprodukovat karty, na kterých absolutně nejde nic přečíst, především, když jsou obalené.

Odehráno v: Brno (Okres: Brno-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Desítka Česko
Desítka Česko
Akt. cena: 330 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas