Vzhůru na palubu!

xxxxxooooo hodnoceno 8x (Seznam vlastníků)

Vzhůru na palubu! - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 6 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Piráti
Herní kategorie: dětská hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Frederic Moyersoen
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

House rules - napadá vás něco?

Protože mě některé herní prvky zaujaly, ale hra jako celek moc nefungovala, tak jsem se rozhodl ji trochu upravit a chtěl bych se zeptat zda nějaká vylepšení nenapadnou i vás …

Fakticky jsem udělal jen jednu kosmetickou změnu, která ale do hry přináší větší rozhodování. Fakticky se jedná o to, že každý hráč má 3 akce za tah. K dispozici má akce tak jak jsou popsané v původní hře:
1. pohyb - hodí kostkou a posune se o počet uzlíků (jak chytil vítr)
2. střelba z děla - nám se dělo rozbilo (3-letá holka jej natáhla a urvala upínání gumičky, celé dělo se pak rozklížilo), tak házíme hopíkem z pozice lodi nebo věže (navíc je pravda, že hledání zatoulaných nábojů je mega otravná část hry co zdržuje, což u hopíku není až takový problém)
3. souboj na blízko - hod kostkou jako v původních pravidlech.

Může se tedy v jedno tahu stát, že se jedna loď 2x posune do výhodné pozice a pak střílí z děla (prostě libovolná kombinace 3 akcí).

Tato drobná změna přináší do hry více rozhodování a taktizování. Pořád se tím udrží míra náhody a dětská jednoduchost, ale hra se dá více hrát (více se rozhodovat co dělat, přemýšlet nad tím jak akce nakombinovat a trošku taktizovat).

Další malý upgrade:
Na konci tahu pak hráč hodí obě kostky a tím se mění prostředí (meče jsou piráti, vlajka je bouřka a počet uzlů znamená o kolik s nimi hráč pohne). Bouřka blokuje pohyb a piráti útočí kostkou na blízko + omezují pohyb.

Ještě jsem přemýšlel udělat střelbu z děla taky kostkově a podle vzdálenosti určovat, zda se trefí, ale je pravda že ta nepřesnost střelby z děla je celkem zábavný prvek a holky prostě baví to zkoušet dokolečka :-D.

21.5.2022 10:42:10

V této diskusi není zatím žádná odpověď...

Vybíráme z Bazaru

Mala velka kralovstvi + rozsireni + obaly
Mala velka kralovstvi + rozsireni + obaly
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas