nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Settlers: Zrod impéria

Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 25 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Portal Games
REXhry
Autoři: Ignacy Trzewiczek
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Kampaň

Ahoj, párkrát jsem tady narazil v diskusích, že Settlers mají i nějakou kampaň. Hledal jsem na internetu a našel jen nějaké tabulky kampaně od REX her. Kde můžu najít více informací? Celkem mě to zajímá :)

Díky moc za odpovědi.

29.3.2016 09:28:48

smysl

Jo pravda, ve druhé hře. Do třetí hry jsem teď dostal jednorázově +15 bodů, přičemž hned vzápětí zaplatím 5 bodů a každé kolo musím platit 1 osadníka. To jsou kšefty k nezaplacení.
Provincie si brát musím, ale nic mi zase nebrání se jí zbavit, i když tady bych přišel o 15 bodů(musím vrátit bonus) a navíc kdybych měl více provincií, tak +2 k jejich údržbě.

6.10.2016 13:06:54

celyl

Ano, Sleepy má pravdu. Provincii nemůžeš mít v 1. hře - tu získáš až po první hře. Ale třeba jsi jen myslel ve 2. hře.

5.10.2016 22:54:09

provincie

Pravidla pro kampaň jsem četl už dávno, ale není provincie země kterou stvoříš, když vyhraješ celou jednu sólovou hru?

5.10.2016 20:43:11

provincie

V origoš pravidlech se píše, že pokud přijdu o provincii, tak přidávám +2 k ceně za ovládání ke všem provinciím v MÉM IMPÉRIU. Já například na začátku v první hře kampaně mám starodávné ruiny s jednorázovým efektem. Hned šli pryč (hned v prvním kole).

5.10.2016 19:08:55

worel

Jednorázová vyznamenání vůbec nehraju, to mi přijde jako škoda VB. Takže Obchodní stezky jsem neřešil.
Ale když koukám do pravidel tak tam je "zvyš produkci o +1 dřevo, kámen, jídlo nebo osadníka". Díky tomu nebo je podle mě jasné, že získáš jen jednu věc (kterou si můžeš vybrat). Ano, je to drahé.

21.6.2016 13:40:44

2vb navíc za udržení

Tak mě ty 2 jednorázové tak hrozně obirali o suroviny za udrzbu že jsem je nechal padnout. Takhle na začátek to bylo dost likvidační každý kolo platit jídlo a kámen.Navíc hraji za Římany a ty mají docela drahé budovy a navíc se rozjíždí až v pozdějších kolech (že se hraje jen na 4 jsem si všiml až když jsem začal hrát jinak bych asi zvolil jinou frakci). Tak si říkám jestli se to neplatí opravdu jen u stávajících ty +2 VB trošku by to vyvazovalo pokud dostaneš jednorázové hned na začátku jak já :/
A pak ještě jak chápeš vyznamenání Obchodní stezky, nejdřív jsem myslel že to přidává vše jen si musím vybrat osadník nebo jídlo. Ale Síť skladist je napsaná úplně stejně a navíc je zmínka že musím mít jedno na každou surovinu.Takže Obchodní stezky taky asi přidávají jen jednu surovinu :/ no za 20 VB se mi to zdá docela drahé...

Upraveno autorem (porovnej)

20.6.2016 20:29:18

worel

Jo, je to celkem dobře vymyšlené.
Průběžně hraju kampaň za barbary od začátku dubna a za 2 měsíce jsem dal už 16 kol (v červnu jsem se k tomu ještě nedostal). Čekal jsem, že mě hra zařízne dřív, ale zatím ne.
Aktuálně musím platit 75 VB za údržbu (a ušetřeno mám po nákupech vyznamenání jen 13 VB), ale pokud není nějaká špatná událost, tak bych to měl sesbírat. Základem je mít dostatečný přísun karet.
Uvidím, zda to dotáhnu na získání všech provincií (zbývají mi 3), pak to můžu zabalit :)
A prvních 7 her jsem nějak přehlédl pravidlo o hraniční frakci (která docela pomáhá).

Ke svým dotazům:
Praříši jsem zahrál jako jednorázový efekt. Ponechal jsem si ji.

Stále si nejsem jist, zda ty +2 VB za ovládání se mají dát i nově získaným provinciím - podle toho, co píšeš, tak asi ano.
V 8. kole se mi nechtělo za jednu provincii (Starodávné ruiny) s jednorázovým efektem platit za údržbu, tak jsem se jí zbavil. Ale počítal to tak, že pouze u tehdy existujících sedmi provincií jsem přidal +2 VB za ovládání permanentně. U nových jsem nechal 5 VB (nebo 10), ale asi to není úplně správně. Kdybych to tušil při hře, tak se té provincie nezbavím. Ale hraju to od toho 8. kola tak, že se žádných provincií nezbavuju, všechnu údržbu musím zaplatit.

14.6.2016 23:56:34

Tak jsem odehral 2 kola a SUPER

Tak zasebe musím říct že jsem s kampaně uplně unešený :). Sice jsem první hru hrál blbě (bez hraniční frakce, neplatil jsem za udržbu), ale druhé kolo už proběhlo podle pravidel. A strašně se těším na další kolo :)

K dotázum Duirin:
Podle mě pokud není uvedeno pemanentně tak je jednorázoví.

Podle mě se +2 VB za ovládání zvedají permanentně.

Podle mě i pro budoucí. Ale tady si nejsem jistý. Bouřit by se měli asi jen stavající ale mě na první padlo 7. Osady aboriginů a na druhé 4. Barbaristán. takže pokud bych je po prvním kole zahodil tak bych neměl žádný postih za ovládání.

14.6.2016 22:43:59

dotaz ke kampani

Díky Kubakovi za odkaz, už jsem začal.

Pro ty, co už hráli nebo hrají kampaňovou hru, tak bych měl upřesňující dotaz.
Když získám provincii, tak její efekt se projeví pouze jednorázově, pokud tam není uvedeno slovo permanentně?
Například Praříše (+15 VB) mi není úplně jasná.
Kdy získám těch 15 VB? Ihned? Pokud je to jen jednorázový efekt, tak mě pak nic nenutí si tuto provincii udržet (kromě toho, že ostatním provinciím pak stoupnou náklady na ovládání o 2 VB), když na udržení je potřeba vydat 1 osadníka za každou fázi hry.

S tím je pak spojená poznámka: "Pokaždé, když přijdeš o provincii, bude těžší tvé impérium ovládat. Všem svým zbývajícím provinciím přidej +2 VB k jejich ceně za ovládání!"
Ty +2 VB za ovládání se přidají pouze jednorázově, tj. na konci hry, kdy jsem o nějakou provincii přišel? Další hru bude cena za ovládání opět standardní podle tabulky?
Nebo ty +2 VB se přidávají permanentně?
A pokud permanentně, tak jen dosud existujícím provinciím nebo i těm nově získaným?

5.4.2016 12:20:34

kampaň

Díky moc!

29.3.2016 12:47:56

Kampaň

http://www.rexhry.cz/sites/default/files/settlers_kampan_cz.zip

29.3.2016 12:27:05