SETI: Pátrání po mimozemské inteligenci

xxxxxxxxxo hodnoceno 60x (Seznam vlastníků)

SETI: Pátrání po mimozemské inteligenci - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 160 min (reálná data)
Herní svět: Sci-fi, Současnost
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MINDOK - logo
Autoři: Tomáš Holek
Rok vydání: 2024
Dostupnost: 5 obchodů (cca 1345–1499 CZK)
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Klasická otázka, hráli jste, jaké to je? :) K jaké jiné hře byste SETI přirovnali?

20.11.2024 13:36:31

Nithrania na to točila gameplay + dojmy https://youtu.be/7KuL6TPxQyc?si=UJ5zMoH_OJEc4Iq4

24.11.2024 19:51:12

Základní princip by se dal velmi volně přirovnat k Marsu – máš sadu akcí, které něco stojí, omezené zdroje a děláš ty jednotlivé akce, jak se ti líbí, dokud ti zdroje nedojdou. Pak pasuješ a čekáš na další kolo, kdy dostaneš další příjem. Samotné akce jsou hodně provázané a točí se kolem prozkoumávání vesmíru, kde se snažíš najít stopy mimozemského života. Jakmile hráči nasbírají dost stop, do hry příjde náhodně vylosovaný mimozemský život (je jich v krabici 5 a pro každou partii se tajně nalosují 2), který trochu zamíchá s tím, co se ve hře dá dělat, resp. o co se hráči budou dál snažit. Celá hra je částečně závod (snažíš se být první na některých místech, protože za to dostáváš bonusové zdroje) a je to lehký engine building, protože si můžeš pořizovat techonlogie a zlepšovat příjem zdrojů do dalších kol.

--
admin popisů a recenzí her ZH, zaměstnanec CGE

24.11.2024 21:50:50

Tak hra už je od Mindoku v prodeji. Přidávejte první dojmy :)

9.12.2024 18:19:00

@laczy a jen z verze od Mindoku, nebo můžeme i z té anglické? :D 

9.12.2024 21:42:22

@GamingDad jen té české od Mindoku

14.12.2024 07:37:50

….já jsem z hry nadšený.

Vysoká variabilita díky množství karet.

17.1.2025 02:43:50

Pro mě je to bez debaty hra roku 2024. Mechanismy, téma, grafika, délka hry, atd. prostě všechno je na tý hře dobrý. Snad jen trochu složitější ovládání automy v solu bych vytknul.

17.1.2025 07:11:44

Hrál jsem jen jednou ale taky jsem byl hodně nadšený a hru si časem pořídím. Těch možností tam je hodně. 

Klub deskových her Ježkovy voči

17.1.2025 08:04:46

Hra má za mě velmi slušnou variabilitu a nedá se v ní během hry splnit vše, hráč se musí soustředit na konkrétní projekty. Dle mých omezených zkušeností je nutné létat a nedá se vyhrát jen chytáním signálů či jejich dekódováním. Naopak vyhrát létáním a ignorováním většiny zbytku možné je.

27.1.2025 11:41:18

Za mě parádní hra a asi se nedá ignorovat žádná část hry, aspoň dle výsledků s kamarády. Průměrné skóre je po 5 hrách 150 až 240 bodů + jedna anomálie, kdy kamrád nahrál cca 2x 300 bodů (bylo pár chyb v pravidlech, ale jen on měl takový výsledek) a v poslední hře 400 bodů (to už snad pravidlově vše sedělo). 
Jak jsou na tom bodově ostatní? 

27.1.2025 13:19:26

@Mephisto - 200-240 bodů, těch 400 si nedokážu představit. To vůbec netuším kde v té hře jde nabrat.

27.1.2025 16:29:15

400 je úplná blbost, tam na 100% nějaká malilinká chybička byla. I 300 je nesmysl, to 99% hráčů nedá nikdy v životě, takže po 5 hrách fakt ne. :-D

Nejspíš tam proběhlo ono cimrmanovké: „Já jsem to přesně propočet a pořád jsem si říkal, až to sečteš, nezapomeň to znásobit dvěma."

27.1.2025 16:46:33 | Upraveno autorem (porovnej)

Nejvyšší skore v každé z mých partií:

-201

-178

-191

-218

-207

-203

Řekl bych, že 400 je téměř nemožné dosáhnout, nevím jak to hrajete, ale něco mi tu nehraje 😆

Pardubický fanoušek euroher :)

27.1.2025 18:11:31

@Klopik ted to docela hráváme v radegastovne na segmentu, 

Jinak osobni rekord mam zatim 197 bodu ale ve hre 2 hracu.  Jinak prumer jedu kolem 130. Jo jsem loser zatim 😃

27.1.2025 22:10:18

@LimCZ Posledni hru jsem letal jak divy a skoncil posledni. Naopak vyhral hrac, ktery hlavne signalizoval a mel jen 2 druzice.

27.1.2025 22:29:49

Já bych jen k diskuzi přidal, že i sólo hraní je výborné. Za mě po #Inventions: Evolution of Ideas nejlepší hra, kterou jsem za minulý rok hrál. Voidfall pořád čeká na svoji první hru. A tady je další výhoda SETI, rozjet to jde celkem v pohodě (v porovnání např. s Voidfall).

28.1.2025 08:52:51

@LimCZ ještě párkrát to zahraj a uvidíš, že jde vyhrát i s minimem létání :) 

@Mephisto tak to tam musíte hrát něco 100% špatně. Když se podíváš tady na trackování her z BGStats, tak z více než 18 000 partií je tam nejvíce nějakých 280 bodů. Takže buď jste první na světě,kdo přišli na to jak tu hru rozbít, nebo vám uteklo nějaké zásadní pravidlo :)

https://goodat.games/418059/seti-search-for-extraterrestrial-intelligence

-----------------------------------
Představuji hry na svém kanále Game On
https://youtube.com/@gameon-2407

28.1.2025 14:25:50

Podotýkám, že se jedná o jediného hráče. Zbytek byl v normálu. Ale snad brzy ověříme. Na bgg jsem četl i o 300 bodech. 

Zážitek to je značně frustrující. Ale je dost reálné, že svými tahy jsme šli extremne na ruku jednomu hraci. 

Uvidím příště. 

28.1.2025 16:35:06

@Mephisto : A pamatuješ si, kde získal těch 300 bodů? Kolik nasbíral během hry, kolik ze zlatých karet a kolik z úkolů? Tak bychom tu chybu mohli najít rychleji. Podle mě by jste nedali 300 bodů ani kdyby všichni hráli na jednoho hráče schválně.

28.1.2025 21:12:57

Nikdo mu neházel vidle do pohybu prstenců (to byla spíš haluz). Jeden z životů byl planetka Oumuamua, tam nahrabal jen přes žetony a jejich spálení přes 50 bodů + další. Karta 2 body za modrý život (cca 30 bodů). Data projížděl a ostatní dva hráči mu jen dotovali vítězství (nepřebili ho), takže bonusy jen jeho. 
Zlaté karty netuším v poslední hře (byl jsem u stolu vedle). Kámoš  je jinak schopný rozjet poměrně rychle zdroje a dost kalkulovat. Současně ve všech hrách najel bodově rychle a vybíral si jako první ze zlatých pozic. První hru jsme hráli špatně, že se karta na zdroje zasouvá každé kolo, nicméně toto při dalších hrách bylo opraveno. Ve třech mu pomáhá pro rychlému objevení života jeden milník, který zaplňuje jednu pozici automaticky. 
Víc bohužel nepovím. 
PS: Pokud znáte @Obe  z Ostravy, tak víte, že je hnidopich přes pravidla a kalkulačka (myšleno v dobrém). 

29.1.2025 13:48:55

Počkat, to nám chceš říct, že se mu podařilo 15x odeslat data? 😱

Nebo jak mám chápat 30 bodů za modrý život? 

-nezapomněli platit 1 elektřinu za odeslání signálu počítače ? 

-kde vůbec nahrabal tolik dat? Nezapomněli jste překrývat i predtistene ikony na hráčske desce (mikrofon a novy příjem)??? 

Pardubický fanoušek euroher :)

29.1.2025 14:53:41

Podle mne udělali klasickou chybu: ze zlatých karet udělali zlatý důl na body, když počítali “za každou modrou” vy smyslu modrou všech hráčů. Ale tak tomu není, pokud není uvedeno jinak, tak všechny karty počítají jen vlastní “výdobytky”. Podobně třeba “za každou převahu v modrém sektoru” - počítají se jen moje žetony převahy a nikoliv každý žeton převahy všech hráčů…

29.1.2025 17:09:52

U poslední partie jsem nebyl, ale předchozí hry:
- platili jsme elektřinu za počítač
- jeli jsme všechny políčka (i ty mezilehlá), výjimečně když nebylo třeba, tak se nedali data na spodní řádek u technologií
-u předchozích her jsme počítali pouze vlastní úspěchy, máme nahrané hodně, takže si více ceníme vlastních úspěchů, než zneužití těch cizích

jedna z odhalených chyb byl milník cizího života, po dosažení jsme ho aplikovali okamžitě, ne až na konci kola. 
Další hlášení podám po další hře :-D (kdyby chtěl někdo zahrát v Ostravě a okolí, můžeme se domluvit). 

29.1.2025 22:13:21

Můj stav bodů je následovný:

2 hráči - 9 her - rekord 272 (kuriozita, jednou hra skončila remízou 223:223)

3 hráči - 3 hry - rekord 227

4 hráči - 3 hry - rekord 243

Ono celkem dost záleží na kartách co ti padne na začátku a také se snažím dostat co nejrychleji na měsíce Marsu a když ti padne ta sonda (která ti umožní přistát na měsících Marsu bez technologie) a shodou okolností je Mars blizko, tak máš příjem v topu hned od začátku a pak už to jde celkem samo. Když se to sejde, tak není problém nahrát hodně, ale podle mě je max těch +-300 a to ti musí být celá soustava a život v ní nakolnen :)

29.1.2025 22:56:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Snad to nebude vadit, dovolím si tady citovat Tomáše Holka, se kterým jsem si o hře hodně psal:

Průměrná bývají tak okolo 160 bodů. Zkušení hráči co mají desítky her mají tak okolo 220. Když to hraju já a třeba Uhlík a další developeři z CGE tak míváme tak okolo 260 bodů. Já měl nejvíc 300.

Takže ano, 300 bodu lze nahrát, ale pokud se to výjimečně povedlo autorovi hry po stovce partií, tak se mi moc nechce věřit, že by to zvládl někdo po 4 hrách. Kažopádně těch 400 bodů je holý nesmysl :)

-----------------------------------
Představuji hry na svém kanále Game On
https://youtube.com/@gameon-2407

30.1.2025 08:47:32

Vybíráme z Bazaru

Harry Potter: Boj o Bradavice – Obrana... + promo
Harry Potter: Boj o Bradavice – Obrana... + promo
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas